Liderii PSD Arad, secerati in urma rezultatelor la europarlamentare

Duminica, 28 Iunie 2009, ora 21:27
1220 citiri
Liderii PSD Arad, secerati in urma rezultatelor la europarlamentare

Deputatul Ciprian Luca s-a retras din functia de presedinte al organizatiei municipale a PSD Arad, iar liderii a 18 organizatii din judet au fost demisi din functii din cauza rezultatelor slabe obtinute la alegerile pentru Parlamentul European.

Presedintele PSD Arad, Marius Lazar, care este si secretar de stat in Ministerul Muncii, a declarat ca urmeaza sa fie reorganizate alte 11 filiale, unde la ultimele trei alegeri au fost obtinute rezultate cuprinse intre 5 si 16 la suta.

"Coordonarea directa a organizatiei municipale a PSD Arad se va face, pana dupa alegerile prezidentiale, de Marius Lazar. Saptamana viitoare vom lua o decizie cu privire la echipa care se va construi pentru a aborda cu mai mult succes alegerile prezidentiale din aceasta toamna, la nivel de municipiu.

Cei care s-au ocupat de campania pentru alegerile europarlamentare au regretat scorul obtinut. Inclusiv Ciprian Luca a inteles foarte exact si a facut o analiza corecta a ceea ce s-a intamplat si va ramane alaturi de mine in reconstructia organizatiei municipale", a declarat, duminica, Marius Lazar, presedintele organizatiei judetene a PSD Arad.

Deputatul Ciprian Luca a fost ales la sefia organizatiei municipale a PSD Arad la inceputul lunii aprilie, fiind singurul candidat pentru functia de presedinte.

Liderul social-democratilor aradeni a mai mentionat ca, pana la data de 20 iulie, vor fi reorganizate toate organizatiile partidului din municipiu, pentru a fi functionale la alegerile prezidentiale.

"O alta preocupare pentru perioada urmatoare este atragerea de noi membri. Suntem prea putini si prea putin influenti. Trebuie sa fim mai multi si foarte influenti in municipiul Arad. La nivelul municipiului Arad va functiona un comitet de sprijin pentru Mircea Geoana, in vederea alegerilor prezidentiale", a afirmat Lazar.

Marius Lazar a mai spus ca liderul organizatiei PSD din comuna Halmagiu a fost demis din cauza rezultatelor slabe obtinute la alegerile pentru Parlamentul European, dar si pentru atitudine "anti-PSD".

"Adrian Toca este si primarul comunei Halmagiu. El a fost demis atat din cauza rezultatului, cat si din motive legate de comportamentul acestuia. El a avut repetate atitudini anti-PSD. Acolo vom pune un presedinte interimar. Voi avea o discutie cu el, dar acum nu se pune problema retragerii sprijinului politic pentru Adrian toca la functia de primar", a mentionat Marius Lazar.

Presedintele PSD Arad a mai anuntat ca presedintii PSD din alte 17 organizatii au fost demisi din cauza rezultatelor slabe obtinute la alegerile pentru Parlamentul European.

"Sunt organizatii care se inscriu deja de la ultimele trei alegeri in picaj, obtinand rezultate de 5-16 la suta. Am mai decis purtarea de discutii individuale cu alte 11 organizatii, urmand sa decidem impreuna daca presedintii acestora mai raman in functie sau nu. Cel mai probabil, in cateva organizatii nu vor mai ramane aceeasi presedinti", a precizat Marius Lazar.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#PSD Arad, #demiteri, #rezultate alegeri europarlamentare 2009, #Ciprian Luca , #europarlamentare