PSD critica declaratiile de la Sibiu ale presedintelui Klaus Iohannis

Miercuri, 08 Mai 2019, ora 21:26
3532 citiri
PSD critica declaratiile de la Sibiu ale presedintelui Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis rateaza sansa de a fi decent in fata liderilor europeni prezenti la summitul de la Sibiu, arata Partidul Social Democrat intr-un comunicat de presa.

"Presedintele Iohannis a ales sa-si puna interesul electoral personal mai presus de responsabilitatea constitutionala de a-si reprezenta cu demnitate si onoare tara. Atacarea gratuita si nejustificata a guvernului tarii sale, a partidului de guvernare, in avanpremiera unui eveniment de rezonanta europeana, denota nu doar lipsa notiunilor elementare de comportament politic decent, ci si nepasarea fata de imaginea deplorabila pe care presedintele in functie al Romaniei o proiecteaza in perceptia liderilor europeni. Faptul ca invitatii de marca prezenti la Sibiu sunt din aceeasi familie politica popular europeana cu Iohannis si PNL nu scuza si nici nu justifica minciunile si dezinformarea promovate public", sustine PSD.

Social-democratii mai afirma ca presedintele Iohannis "indrazneste sa califice din nou drept esuata guvernarea PSD, desi toate datele oficiale, interne si internationale, il contrazic".

"Cat despre statul de drept si Justitie, Iohannis continua sa fie acelasi exponent al sistemului ocult de putere, care refuza sa vada abuzurile si ilegalitatile constatate oficial, fara echivoc, de institutii ale statului roman, care au lovit societatea romaneasca, care au distrus mii de vieti si destine profesionale si care au prabusit credibilitatea Justitiei. Klaus Iohannis uita ca este presedintele Romaniei si ca-i reprezinta pe toti romanii in relatia cu liderii celorlalte state membre, dar si cu cei ai institutiilor europene. Batjocoreste responsabilitatile functiei si alege sa ramana acelasi biet agent de campanie electorala al PNL, fara sa realizeze ori sa-i pese ca afecteaza grav imaginea externa a Romaniei. In acelasi timp, sa nu uitam, toate aceste lucruri le face pe cheltuiala statului roman, a contribuabilului roman, care plateste toate facturile ocazionate de intalnirea cu liderii familiei popular europene a PNL", adauga comunicatul PSD.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, ca votul romanilor la alegerile europarlamentare si la referendumul din 26 mai este foarte important, sustinand ca guvernarea PSD este una "esuata".

Juncker, lui Iohannis: Nu sunt multumit de tot ce se intampla in Romania. CE nu controleaza libidoul pe continent

Iohannis: Ghiciti ce, telefonul va vorbi cu masina de spalat. Daca aveti noroc, il veti intelege. Daca nu, ghinion! (Video)

Iohannis e de acord ca tinerii sa voteze de la 16 ani, daca se informeaza: Nu ca acum, cand invatam despre alegeri de la 38 de ani (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#PSD critica declaratii Iohannis Sibiu , #europarlamentare