PSD sesizeaza CE privind masurile anti-sociale ale Guvernului Boc

Miercuri, 23 Iunie 2010, ora 15:57
1175 citiri
PSD sesizeaza CE privind masurile anti-sociale ale Guvernului Boc

Europarlamentarul PSD Corina Cretu a sesizat Comisia Europeana, printr-o intrebare scrisa cu solicitare de raspuns prioritar, cu privire la masurile anti-sociale ale Guvernului Boc si a cerut executivului comunitar sa-si precizeze pozitia fata de eventualele incalcari ale drepturilor cetatenilor si fata de indicatorii raportati de statele membre ale UE.

"Asa cum se discuta despre o guvernanta economica, cred ca este cazul sa analizam necesitatea unei guvernante sociale, care sa garanteze respectarea drepturilor cetatenilor europeni, grav afectate acum de politicile dure de dreapta aplicate in mai multe state ale Uniunii", a subliniat Corina Cretu, potrivit unui comunicat remis miercuri Ziare.com.

"Romania traverseaza atat o criza economica grava, cat si o adancire a crizei sociale care impinge populatia tarii sub nivelul de trai decent, din cauza masurilor pe care Guvernul le adopta in prezent", se arata in interpelarea Corinei Cretu.

Europarlamentarul roman precizeaza ca partidele de opozitie, mass-media si societatea civila au incercat, prin toate mijloacele democratice, sa schimbe aceasta politica anti-sociala care loveste categoriile vulnerabile, in primul rand pensionarii, cei care au nevoie de asistenta medicala si copiii familiilor sarace.

"Avand in vedere competentele limitate ale institutiilor UE de a interfera direct in politica interna a statelor membre, dar si nevoia cetatenilor romani de a li se garanta dreptul la supravietuire, in special celor apartinand celor mai slabe si lipsite de aparare categorii sociale", europarlamentarul roman a adresat Comisiei un set de trei intrebari.

Cretu vrea sa cunoasca nivelul incalcarii drepturilor cetatenilor din statele membre care ar putea declansa reactia Comisiei, masurile pe care le poate adopta Comisia in vederea ajustarii actiunilor Guvernului roman si, nu in ultimul rand, indicatorii pe care ii monitorizeaza Comisia Europeana pentru a stabili cat de adecvat este procesul de implementare a legislatiei UE in statele membre.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Corina Cretu europarlamentar, #sesizare Comisie Europeana PSD , #europarlamentare
Comentarii
Poza dom_cenzor
dom_cenzor
rank 3
PSD sesizeaza CE privind masurile anti-sociale ale Guvernului Boc ,
C
Cronos
rank 3