Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Un europarlamentar PSD si-a luat asistenta o balerina ucraineana

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 16:08
9458 citiri
Un europarlamentar PSD si-a luat asistenta o balerina ucraineana
Foto: Facebook / Anastasiia Fedorenko

Europarlamentarul PSD Claudiu Ciprian Tanasescu si-a luat ca asistenta la Bruxelles o balerina din Ucraina, pe nume Anastasiia Fedorenko (foto sus mijloc).

Tanara are 27 de ani, este casatorita cu un cetatean roman si are o scoala de dans la Bruxelles, informeaza publicatia constanteana Atitudinea.

Faptul ca Anastasiia Fedorenko este una dintre asistentele acreditate ale europarlamentarului PSD este confirmat si de site-ul Parlamentului European.

Conform informatiilor de pe contul de Facebook al Anastasiiei Fedorenko, aceasta este casatorita cu brasoveanul Stefan Rosu.

In CV-ul sau, frumoasa balerina a precizat ca nu vorbeste limba romana, doar rusa si engleza, si ca are diploma de coregraf la Universitatea Culturala din Kiev si un master la Universitate de Stat Kherson.

Din 2005 preda baletul, precum si alte stiluri de dans si fitness, iar in perioada 2009-2011 a fost balerina pe un vas de croaziera. In prezent detine o scoala de dans la Bruxelles.

Contactat de postul de televiziune B1TV, europarlamentarul PSD nu a dorit sa comenteze situatia.

Dupa alegerile europarlamentare din mai 2014, jurnalistii de la Pagina Europeana informau ca Parlamentul European a decis sa le interzica alesilor europeni sa isi mai angajeze rudele pe posturi de consilieri sau asistenti, dar aceasta regula nu ii poate impiedica sa angajeze apropiati sau rude ale unor prieteni.

Conform sursei citate, un europarlamentar primeste lunar un salariu net de 6.200 de euro (7.900 de euro brut), la care se adauga un buget fix de 21.209 euro pentru cheltuieli cu personalul si unul de 4.299 euro pentru cheltuieli cu biroul de europarlamentar.

Conform sursei citate, asistentii acreditati la Strasbourg sau la Bruxelles primesc salarii dupa o grila stabilita de regulamentele PE, salariul minim fiind de 1.619 euro.

La acest salariu un asistent acreditat mai poate obtine si alte beneficii, in functie de responsabilitatile care ii sunt incredintate, precum si alte sume suplimentare ca plati pentru diverse proiecte.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#europarlamentar Tanasescu asistenta ucraineanca, #Claudiu Tanasescu asistenta balerina Ucraina , #europarlamentare
Comentarii