Blestemul dreptei romanesti

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 18:11
3529 citiri
Blestemul dreptei romanesti

Va aduceti aminte ce s-a intamplat in anul 2000, dupa patru ani de guvernare de dreapta? PSD si Ion Iliescu au renascut, fara niciun efort, printr-o victorie zdrobitoare, in urma careia social democratii au guvernat de unii singuri vreme de 4 ani, pe care si acum si-i amintesc, probabil, cu nostalgie.

Ce e pe cale sa se produca in 2012, cel mai tarziu, daca tendintele de acum nu vor cunoaste o spectaculoasa rasturnare? Dupa doua cicluri de guvernare de dreapta, PSD, condus tot de Ion Iliescu si Adrian Nastase, se pregateste, tot fara a fi miscat un deget, pentru o victorie de proportii, adica pentru o noua guvernare pe cont proproiu.

O eventuala revenire a stangii la guvernare nu ar trebui sa fie o nenorocire, in sine. Dimpotriva, alternanta la putere tine de regulile si sanatatea democratiei. Atat doar ca PSD nu este pur si simplu un partid de stanga. Este partidul care a inventat in politica romaneasca clientelismul, ciocoismul si feudalizarea, combinate in mod straniu cu un soi de criptocomunism, manifestat prin strategia de mentinere a poporului intr-o stare de inapoiere si dependenta, extreme de avantajoasa din punct de vedere electoral.

Asadar, este de asteptat ca, odata reinstalat la putere, PSD sa demonteze rapid toate reformele facute, de bine de rau, in economie si in justitie, aruncand Romania cu 10 ani in urma, adica in perioada sa de glorie. Deocamdata, Victor Ponta nu vorbeste decat despre revenirea la impozitul progresiv. Nici asta n-ar fi, neaparat, o nenorocire, cat timp acest sistem functioneaza in tari europene foarte importante si dezvoltate.

Doar ca PSD nu intentioneaza doar o impozitare progresiva, ci o adevarata spoliere a clasei medii. Dupa cum spune tot dl. Ponta, la un castig lunar de 10.000 de lei impozitul va ajunge la 50%. Daca adaugam si contributiile sociale, omul vinovat de asa salariu va ajunge sa se bucure de numai vreo 35% din munca lui, ceea ce este scandalos.

In Romania de azi, un asemenea venit nu mai este, din fericire, chiar asa o minunatie, mai ales prin companiile importante, dar si in cazul celor care muncesc foarte mult si au mai multe servicii. Ei bine, PSD se pregateste sa pedepseasca aspru harnicia si initiativa, care presupun minti deschise si critice, greu de manipulat, pentru a stimula postia, hotia si lenea, recompensate cu ajutoare sociale fara numar si fara noima, pentru masa electorala de manevra.

E adevarat ca tari precum Germania si Franta au cote progresive, insa nu in procente naucitoare, cum intentioneaza PSD, si in niciun caz pentru a avea de unde sa pompeze bani in stimularea nemuncii si in buzunarele clientelei. In plus, in aceste tari clasa de mijloc, baza unei societati normale si a consumului, este majoritara si foarte bine stabilizata. La noi, ea de-abia incepe sa prinda cheag si sufocarea ei prin impozitarea la sange nu va face decat sa o arunce nemeritat in saracia atat de draga lui Ion Iliescu.

Dar nici PD-L nici PNL nu par sa fi constientizat cu adevarat, cel putin pana acum, pericolul imens al repetarii istoriei. Dupa victoria Aliantei DA in 2004, care ar fi trebuit sa insemne sfarsitul PSD, liberalii si democratii nu au reusit sa se mentina pe o linie corecta decat vreo doi ani si jumatate. Dupa care au inceput sa repete retata dezastrului: canibalizarea reciproca.

La scara istorica, nici macar nu mai conteaza cine a inceput si cine a cotinuat. Conteaza rezultatul pe care nici unii, nici altii, iar Traian Basescu este pe deplin inclus in ecuatie, nu au avut intelepciunea sa-l impiedice. La ce a folosit razboiul impotriva lui Dinu Patriciu, cat timp acesta prospera in continuare, iar PD-L a ajuns sa accepte o guvernare cu baronii PSD, cu nimic mai onorabili? La ce a folosit eliminarea PD de la guvernare, cand PNL a ajuns sa guverneze minoritar sub santajul PSD, cu consecinte dramatice asupra economiei?

Cine a castigat din confruntarea pe viata si pe moarte dintre Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu? Ion Iliescu. Cui ii foloseste obsesia antiprezidentiala a lui Crin Antonescu, incapabil sa vada raul cel mare? PSD-ului, caci din 2012 liberalii au toate sansele sa ramana si in opozitie, si cu propriul electorat calcat in picioare si pauperizat.

Electoratul Aliantei DA din 2004, indiferent ca a fost simpatizant al PNL sau al PD, are acum toate motivele sa se simta tradat de cele doua partide si liderii lor, care nu au inteles cel mai important obiectiv politic: mentinerea cu orice pret a singurei constructii capabile sa reformeze Romania si sa tina piept masinariei PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#politica dreapta stanga, #guvernare PDL alegeri PSD, #alegeri castigator PSD , #Ion Iliescu
Comentarii
Poza adevar
adevar
rank 1
DA ,CALIN ANTON POPESCU TARICEANU,AR FI ARTIZANUL UNEI EVENTUALE REVENIRI A PLAGII ROSII PESTE ROMANIA!
Poza bum
bum
rank 5
nu exista nici un om politic de dreapta in Romania - exista impostori - adevarata extrema dreapta a murit in Europa dupa al doilea razboi mondial - si in Europa occidentala extrema dreapta este plina de jidani si impostori - trantiti repede note mici -