Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Iliescu: PSD nu inchide usa negocierilor cu PD-L pentru viitorul Guvern

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 10:41
1948 citiri
Iliescu: PSD nu inchide usa negocierilor cu PD-L pentru viitorul Guvern
Foto arhiva

Social-democratii nu inchid usa negocierilor cu PD-L privind formarea viitorului Guvern "din motive de relatii civilizate", a declarat, miercuri, fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu.

"Ba si cu PD-L, nu inchidem calea discutarii si cu ei, dar deocamdata e vorba de un punct de vedere comun, o pozitie comuna exprimata cu prilejul motiunii si care trebuie sa se finalizeze cu o propunere comuna", a explicat Iliescu la RFI.

Potrivit presedintelui de onoare al PSD, PD-L nu va fi exclus de la negocieri "din motive de relatii civilizate".

"Deja ei s-au desprins de restul, isi sustin in continuare propriul premier, asta este lucrul mai straniu, un premier care a cazut printr-o motiune de cenzura, decenta ar impune sa se abtina de la asa ceva".

Klaus Iohannis, echidistant

Intrebat de ce Klaus Iohannis este favoritul independent la sefia Executivului, potrivit pozitiilor exprimate ale PSD+PC, PNL si UDMR, Iliescu a subliniat ca primarul Sibiului " intruneste aceasta perceptie a unui om echidistant".

"Intruneste aceasta perceptie a unui om echidistant si ceea ce este important acum, cand nu mai avem un Guvern legitim si se apropie alegerile prezidentiale sa existe un Guvern care sa asigure alegeri echitabile, plus sa gestioneze treburile curente pana la finele anului.

Acum nu se pune problema unui Guvern de mandat lung. E o situatie de criza guvernamentala, acest Guvern nu poate sa mai gestioneze treburile si sa asigure alegeri echitabile, e problema cheie a momentului.

Si la acest moment este nevoie si este punctul de vedere care s-a desprins dintr-o majoritate parlamentara, de un Guvern care sa poata asigura in conditii normale, echitabile, alegerile prezidentiale. Noul presedinte isi va intra in functiune cu misiunea sa de a relua niste consultari si de a deschide o discutie pe aceasta tema", a adaugat Ion Iliescu.

Intrebat de ce ar tine cont Traian Basescu propunerile PSD+PC, PNL si UDMR, fostul sef de stat a invocat ratiunea: "Daca ar avea ratiune, ar trebui sa tina cont, dar sigur, pot fi tot felul de surprize".

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#PSD nu exclude negocieri PD L, #negocieri partide premier Romania, #Guvern Klaus Johannis premier , #Ion Iliescu