Mircea Geoana: Ocup loc mult in PSD, PC nu inseamna doar Antene

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 22:45
2868 citiri
Mircea Geoana: Ocup loc mult in PSD, PC nu inseamna doar Antene
Foto: TVR

Desi s-a vorbit chiar, la un moment dat, despre excluderea sa din PSD, Mircea Geoana sustine ca este, in continuare, un om important in partid.

"Sunt in viata politica a partidului, sunt un membru important al partidului, cred. Nu spun ca am apanajul solutiilor universale si miraculoase, dar am acumulat destula experienta sociala si politica si sunt un om al dialogului. Daca nu avem un minim de dialog ne vom trezi ca vin urmatorele crize si ca nu progresam deloc.

Pana una alta, in PSD-ul de azi, eu sunt personajul politic si colegul a mii si mii de membri, care a adunat 5 milioane de voturi. Maine poate veni cineva sa ia mai mult sau poate vin tot eu.(...) Ocup loc mult in acest partid. O sa vedem cand o sa masuram acest lucru", a declarat el, luni seara, la TVR.

"Tot ce este legat de solutii, de crearea de locuri de munca, de experienta mea internationala, sunt solicitat", a completat acesta.

Intrebat daca mai candideaza la presedintie, Mircea Geoana a dat de inteles ca nu exclude aceasta posibilitate: "atata vreme cat esti senator, nimeni nu te poate impiedica sa speri. 2012 este un an important, in functie de el se vor crea anumite personaje politice".

Legat de alianta pe care PSD a creat-o cu PC si PNL, fostul candidat la prezidentiale sustine ca "este loc de mai bine" si a facut apel sa se inceteze cu disputele interne.

"Eu am fost promotorul unei relatii structurate intre PNL si PSD de pe vremea domnului Tariceanu. Sper sa se incheie mai repede aceasta agitatie politica. Orice discutie contradictorie in interiorul USL, indiferent de subiect si de actori, face rau USL-ului. Trebuie sa ne intoarcem la probleme politice. Romanii nu mai asculta certurile politice, au nevoie de solutii", a punctat el.

Totodata, Geoana considera ca, in cadrul aliantei, era poate nevoie de mai multa flexibilitate, dar ca nu este cazul sa se apuce "sa desire aceasta constructie politica".

PC nu inseamna Antene

Legat de conflictele care au aparut in interiorul USL din cauza nemulturii PC in privinta sustinerii lui Sorin Oprescu la Primaria Capitalei, Mircea Geoana si-a exprimat increderea ca se vor termina cat mai repede.

"Este o usoara nedreptate care i se face acestui partid, ca PC este egal Antene. Si o zic ca un om care am fost langa ei in sase campanii. Trebuie gasita o formula de calmare si depasire a perioadei de negociere. Lumea nu e interesata de asta", a punctat el.

Legat de informatia conform careia presedintele PNL, Crin Antonescu, i-ar fi transmis luni liderului fondator al PC, Dan Voiculescu, ca trebuie sa se hotarasca daca vrea sa faca "jocurile lui Traian Basescu", Mircea Geoana a subliniat ca nu crede ca ar fi una reala.

"Nu este stilul lui Crin Antonescu, nu cred ca a zis asa ceva sau ca sursele sunt fidele. Fiecare partid isi urmareste propriul interes, insa interesul tuturor este sa depaseasca aceasta situatie", a subliniat seful Senatului.

Cineva trebuie sa-si asume esecul Schengen

In ceea ce priveste esecul Romaniei de a adera la spatiul Schengen, Geoana sustine ca cineva trebuie tras la raspundere.

"Refuz sa cred ca, pe lucrurile mari, oamenii politici nu pot avea un minim de dialog. In rest e bataie politica, recunosc. Cineva trebuie sa isi asume esecul Schengen. Nu putem spune ca Franta si-a schimbat pozitia. Este principalul esec de politica externa din ultimii 10 ani. Cineva trebuie sa-si asume esecul.

Credeti ca cei care ne-au oprit in Schengen, pe langa faptul ca sunt partide xenofobe si antiimigratie, nu se bazeaza si ele pe ceva?", a mai spus fostul sef al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Mircea Geoana PSD, #Mircea Geoana Schengem, #Mircea Geoana USL , #Ion Iliescu