Marcel Ciolacu susține că Iohannis e obligat să îl desemneze premier: „Nu cred că o va face din inimă”

Luni, 27 Martie 2023, ora 08:28
2247 citiri
Marcel Ciolacu susține că Iohannis e obligat să îl desemneze premier: „Nu cred că o va face din inimă”
Președintele PSD Marcel Ciolacu FOTO Facebook

Președintele PSD și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, este convins că președintele Klaus Iohannis îl va desemna premier, chiar dacă nu o va face „din inimă”. Ciolacu a declarat la România TV că este „ferm convins că rațiunea îl va îndrepta (n.r. pe Klaus Iohannis) spre această decizie”.

„Avem un președinte ales care o să desemneze viitorul prim-ministru, cu prerogative constituționale. Nu cred că o va face din inimă, să fiu sincer, să mă nominalizeze, dar sunt ferm convins că rațiunea îl va îndrepta spre această decizie. Nu am așteptări de la președintele României să o facă din inimă. Nu am aceste așteptări”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că nu a vorbit cu președintele României de o perioadă lungă de timp. „Nu am avut niciun dialog cu președintele de o perioadă mai lungă. Nu am mai avut discuții”, a spus șeful PSD, la România TV.

„Cred că s-a săturat toată lumea să vorbim despre această rotație a prim-miniștrilor. Ea va avea loc mai liniștită decât se tot anunță, dar cred că prioritățile rămân altele, pentru români. Există o mare așteptare. Există o coaliție între marile partide. A fost un moment în care a fost nevoie de maturitate politică, după 30 de ani de democrație. Trebuia să fim conștienți de ceea ce se întâmplă. A venit războiul, pandemie, criză energetică. PSD a decis să intre la guvernare în urma unei guvernări dezastruoase de dreapta”, a mai declarat Ciolacu, potrivit căruia este posibil ca, până pe 1 iunie, să se realizeze rotaţia premierilor în coaliţia de guvernare.

#PSD, #marcel ciolacu, #desemnare, #premier, #Klaus Iohannis , #politica interna