Canibalizarea PSD - care pe care doboara si inghite?

Luni, 22 Decembrie 2008, ora 19:40
5780 citiri
Canibalizarea PSD - care pe care doboara si inghite?

PSD si-a vazut visul cu ochii si a ajuns la guvernare, totusi in partid razboiul continua. Nu toata lumea a ajuns la ciolan si multi nu vad cu ochi buni coalitia monstruoasa cu dusmanii portocalii.

Analistii nu dau multe zile acestui Guvern incropit intre cele doua mari forte politice ale momentului, care pana acum cateva zile se urau de moarte. Insa mai acut pare acum fratricidul din PSD.

Ultima batalie a transpirat in presa sub forma unei inregistrari in care Miron Mitrea jura sa se razbune pe Mircea Geoana, pentru ca l-a lasat fara vreo functie in Guvern sau Senat.

Cu un limbaj preluat parca de la mafiotii italieni, Mitrea ii spune cuiva la telefon ca si-a "bagat dintii in beregata" lui Mircea Geoana si nu ii mai scoate. "La urmatoarea sedinta mai atac o data, si mai atac o data, si mai atac o data! Pana il rup!", ameninta Mitrea.

Fostul ministru, care isi numeste colegii "papagali" carora le e frica de Geoana, este furibund pentru ca seful PSD nu l-a lasat sa candideze la vicepresedintia Senatului si l-a bagat pe gat partidului pe Dan Voiculescu, riscand astfel sa rupa si intelegerea cu PD-L, care, ca si presedintele Basescu, are alergie la Felix Motanul.

Dupa ce a fost printre cei mai importanti oameni din PSD care au impins partidul catre o alianta cu PD-L, Mitrea se simte acum tradat pentru ca nu a apucat si el niste carnita de pe ciolan si are o mare problema cu Mircea Geoana, artizanul pacalirii sale.

"Le-am spus in sedinta. Ei ziceau sa ma retrag. Eu nu ma retrag, ma! Faceti voi smecherii si ma dati la o parte... Sunt cu coltii in beregata lui si nu-i dau drumul! Nu-i dau drumul! Mie imi pare rau ca l-am bagat pe Dan Voiculescu in treaba asta. Eu chiar n-am nicio treaba cu asta. Dar cu Geoana am. Cu Geoana am. Cu Geoana am probleme. Mi-am bagat dintii in beregata si nu-i mai scot. Asta e", mai spune Mitrea in inregistrarea respective, semn ca razboiul de gherila din PSD este de abia la inceput.

PSD fierbe

Luni dimineata trebuia sa aiba loc Biroul Permanent al PSD, insa a fost anulat. Sa aiba aceasta decizie vreo legatura cu acest scandal? Nu se stie.

Cert este ca in PSD exista si alti nemultumiti de frunte, printre care Adrian Nastase si Ion Iliescu.

Lui Adrian Nastase nu i-a convenit de la inceput pacea cu PD-L si Traian Basescu. Acum face tot posibilul pentru a atata furia mocnita a nemultumitilor din PSD.

In diverse postari pe blog sau declaratii publice, Nastase pune paie pe foc spunand ca alianta cu PD-L nu va tine mult, iar Guvernul Boc a fost creat pentru ca Traian Basescu sa aiba un "tap ispasitor" in lunile urmatoare si o viata mai usoara la prezidentialele din 2009.

Si pentru ca nemultumirea lui Nastase are legatura cu seful sau de partid, fostul premier nu uita sa il atace si pe Geoana.

Nastase il ocheste pe Geoana exact in punctual care il doare mai mult, locul in CSAT. "Modificarea legii CSAT s-ar putea sa fie neconstitutionala. N-ar fi fost nevoie de mai multa atentie si de prezentarea unei alte solicitari in locul acesteia, ce pare neconstitutionala?", se intreaba retoric Nastase, aruncand sageti inveninate spre Mircea Geoana.

Alt social-democrat, fostul senator Ion Solcanu, crede ca actualii lideri PSD au negociat "in genunchi" formarea noului Guvern si au lasat la PD-L ministerele-cheie, cele economice, PSD ramanand cu portofoliile sociale, din cauza carora va plati costurile crizei.

O alta disputa exista intre Eugen Nicolicea si Viorel Hrebenciuc. Primul a cerut schimbarea lui Hrebe de la conducerea grupului parlamentar al PSD din Camera Deputatilor, pentru ca "marele negociator a cedat tot ce era de cedat, pentru ca atata poate sa negocieze. Faima de negociator a fost umflata cu pompa".

Insusi faptul ca inregistrarea lui Mitrea a fost data "anonima" la ziar demonstreaza canibalizarea acestui mare partid, in care pare sa nu fie niciodata liniste.

Cine il da jos pe Geoana?

Chiar daca multi dintre greii PSD sunt impotriva sa si mai exista cateva organizatii in teritoriu care-s nemultumite, Mircea Geoana nu pare sa se clatine. S-a infipt bine in scaunul de sef al PSD inlaturandu-i pe rand pe toti potentialii sai contracandidati.

In plus, are un loc caldut si in Parlament, fiind al doilea om in stat ca presedinte al Senatului, iar in Guvern si-a pus oameni de incredere.

Mircea Geoana ar putea plati intr-adevar pretul aliantei nefiresti cu portocalii in momentul in care coltii crizei, nu doar ai lui Mitrea, se vor infige in beregata lui si a PSD.

Intr-o privinta Solcanu are mare dreptate: avand ministerele Educatiei, Sanatatii si Muncii in mana, PSD isi va pune in cap toate categoriile nemultumite de efectele crizei asupra veniturilor lor.

Electoratul si-ar putea retrage sprijinul acordat PSD foarte repede incepand cu europarlamentarele din iunie si prezidentialele din toamna.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Mircea Geoana Mitrea, #beregata colti Mitrea, #canibali PSD, #Adrian Nastase , #Mircea Geoana