Geoana, nou atac la Antonescu: A pierdut o treime din publicul PSD

Duminica, 27 Octombrie 2013, ora 16:15

   

Geoana, nou atac la Antonescu: A pierdut o treime din publicul PSD
Senatorul PSD Mircea Geoana a afirmat duminica, intr-o emisiune televizata, ca liderul PNL, Crin Antonescu, a pierdut o treime din publicul PSD in cateva luni, dupa ce a criticat pozitia liderilor social-democrati si a facut opozitie in interiorul Guvernului, o directie pe care Geoana o caracterizeaza ca fiind "gresita".

"Se creeaza de fapt o linie a frontului electoral pentru 2014. Mi se pare ca domnul Antonescu este mai degraba interesat intr-o culegere de voturi de persoane de dreapta. Exista un astfel de potential - in PDL nu exista o personalitate suficient de puternica in absenta domnului Basescu, care nu mai candideaza. Primavara viitoare ne va aduce clarificari suplimentare. Daca domnul Antonescu continua sa creada ca isi face loc pe dreapta dand in PSD, pierde publicul PSD.

Geoana: Prezidentiabilul USL, ales in functie de contracandidat. Nu traim intr-un vid

A pierdut o treime din publicul PSD in cateva luni de zile si (...) publicul nostru nu este unul pe care il incolonezi si il duci la vot. (...) Daca domnul Antonescu va merge in continuare pe acest drum, atacandu-ne politic liderii si facand opozitie in cadrul guvernarii, (...) daca exista o intentie de a face campanie fara noi, evident ca si noi ne vom adapta situatiei", a sustinut social-democratul, la PRO TV.

Acesta a adaugat ca, desi isi pastreaza simpatia fata de liderul liberal, atitudinea lui Crin Antonescu din ultima perioada este, in opinia sa, o dezamagire din punctul de vedere al calcului strategic.

"Cu Crin Antonescu din 2009 am lucrat si in competitie in turul I, unde a fost destul de virulent la adresa mea, dar am lucrat in colaborare si in alianta, unde a fost impecabil, asa ca eu am in continuare un sentiment de simpatie fata de Crin Antonescu, pentru ca am lucrat impreuna si nu imi place sa sterg cu buretele lucrurile bune pe care le-am facut.

Dar din punct de vedere al pozitionarii publice de astazi, mi se pare ca domnul Antonescu a ales o cale gresita. Pare sa aleaga, din punct de vedere strategic, o linie de cucerire de voturi pe dreapta, in contrast cu PSD si cu publicul nostru. Asta pentru mine este o dezamagire din punct de vedere - calcul tactic si strategic", a adaugat acesta.

Senatorul PSD a mai spus ca, in situatia in care PSD nu va avea un candidat propriu la alegerile prezidentiale, liderul PNL, Crin Antonescu, va primi sprijinul social-democratilor, daca va reusi sa convinga si atraga publicul PSD.

Acesta a precizat ca politica asumata de PSD, cat si protocolul care sta la baza Uniunii Social Liberale presupun ca decizia finala privind candidatul USL la alegerile prezidentiale sa se ia in urma unor sondaje care sa reliefeze persoana cu cel mai mare sprijin public.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1180 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
silvia_h
rank 5
Geoana despre Antonescu - A pierdut o treime din publicul PSD
... zi-i Geoană si da-l incolo... "Public" stiu ca este cel care asista la un spectacol, la un meci, nicidecum oamenii care voteaza care, la un loc, cu un singur cuvant, formeaza "electoratul"...
Sau, in opinia lui Geoana, PSD-ul este vazut ca un spectacol de circ la care publicul casca gura pentru ca s-a ieftinit painea cu 10 bani?
magog
rank 2
Doi visatori!
Unul a topait!
Al doilea a gustat din fotoliul prezidential!
becher
rank 5
...nacule,
nu-i frumos,rade ciob de oala sparta,se poate?
sevastian
rank 1
PSD-ul circul si publicul.
Sau Hotii,ciordelile si fraierii.Sa-i ia cineva microfonul lui Peoana.
erata:Peoana=Prostanacul(citez din iliescu)Geoana
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor