Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

PSD a aprobat semnarea protocolului de guvernare cu PDL

Duminica, 14 Decembrie 2008, ora 12:16
1558 citiri
PSD a aprobat semnarea protocolului de guvernare cu PDL
Foto: romanialibera.ro

Biroul Permanent al PSD a aprobat, duminica, semnarea protocolului de guvernare cu PD-L.

Biroul Permanent al PSD si-a dat acordul pentru semnarea protocolului de guvernare cu PD-L, dupa ce reprezentantii celor doua formatiuni politice au stabilit prioritatile programului de guvernare si prezenta UDMR in Guvern doar la nivel de secretari de stat in ministerele detinute de PD-L.

Conducerea PSD a participat duminica si la o discutie cu grupul parlamentar din Camera Deputatilor. Liderul Mircea Geoana le-a spus noilor deputati PSD ca alianta la guvernare cu PD-L "este o formula inedita, dar singura capabila sa asigure stabilitatea tarii intr-un moment dificil".

"Ultimele zile au aratat ca Parlamentul nu mai e cutia de rezonanta a Guvernului, ci forul legiuitor", a mai spus Mircea Geoana.

Sedinta de la Camera Deputatilor va fi urmata de o intalnire a conducerii PSD si cu grupul parlamentar din Senat. De asemenea, liderii PSD au stabilit ca miercuri sa aiba loc o intrunire a Comitetului Executiv National.

Tot miercuri ar urma sa aiba loc audierile ministrilor propusi, astfel incat luni, 22 decembrie, Romania sa aiba un nou guvern, asa cum a promis presedintele Traian Basescu.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat sambata seara ca, in viitorul Guvern, Alianta PSD+PC si PD-L vor avea o "paritate perfecta", precizand ca postul de vicepremier va apartine social-democratilor, iar functiile din ministere promise UDMR vor fi cedate doar de PD-L.

"Am stabilit in aceste negocieri prelungite si principiul paritar de reprezentare in Guvern - un vice-prim-ministru cu atributiuni importante si bineinteles cu o distributie de roluri de 50%-50%, asa cum reprezinta si ponderea noastra in Parlament", a declarat Mircea Geoana, in urma discutiilor cu reprezentantii PD-L.

"Reprezentarea politica in viitorul Guvern va fi intre PD-L si PSD. Fiecare partid a ramas in mandatul primit si in cuvantul dat. Nu va fi o reprezentare a UDMR la varf, ci vom discuta la nivelul unor secretari de stat.

Incercam sa nu ne cramponam in niste solutii reconciliabile. Am inteles dificultatea PSD de a accepta UDMR in Guvern, iar ei au inteles cuvantul dat de noi UDMR", a declarat, la randul lui, Emil Boc la finele intalnirii de sambata dintre liderii PSD si cei ai PD-L.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Mircea Geoana, #negocieri PDL PSD, #formarea noului Guvern, #parteneriatul pentru Romania , #Mircea Geoana