Revista Presei: Geoana, exclus din PSD?

Joi, 10 Martie 2011, ora 08:01
2873 citiri
Revista Presei: Geoana, exclus din PSD?
Foto: Arhiva

Fostul lider al PSD, Mircea Geoana, este acuzat ca ar intentiona sa formeze un partid nou sau o platforma in interiorul PSD, impreuna cu cativa apropiati, printre care Ion Toma si Florentin Gust.

Fara sa astepte clarificarea situatiei, Voictor Ponta a anuntat ca senatorul Ion Toma a fost suspendat din partid, pe perioada nedeterminata. Mircea Geoana, aflat deja in interiorul unei suspendari de sase luni din partid, risca sa fie si el marginalizat.

Subiectul, care este tratat, joi, de ziarele centrale romanesti, ridica mari semne de intrebare, insa marea nedumerire este cat va mai rezista Geoana in PSD.

"PSD discuta 'despartirea' de Mircea Geoana" scrie 'Jurnalul National', in timp ce 'Adevarul' incearca sa afle daca va fi "Geoana exclus din PSD?".

Indiferent de urmari insa, cert este ca "Liderii PSD au discutat despre 'excluderea' lui Geoana din partid", dupa cum tireaza 'Adevarul', iar "Victor Ponta si-a ales urmatoarele tinte: Vanghelie si Geoana. Sorin Oprescu, aruncat in lupta de presedintele PSD ", conform 'Puterea'.

'Romania Libera' a reusit sa vorbeasca cu Geoana despre acest subiect, care a declarat ca "nu fac niciun alt partid, casa mea este PSD"

Gandul: Liderii PSD au discutat despre "excluderea" lui Geoana din partid. Ponta: Nu vrem sa ne spalam in public rufele murdare. Iliescu: Vom avea o discutie lamuritoare. Cum raspunde Geoana

Suspiciunea care ii vizeaza pe fostul sef al PSD, Mircea Geoana, senatorul Ion Toma si deputatii Radu Coclici si Florentin Gust le-ar putea aduce excluderea din partid.

Se pare ca Adrian Nastase a fost cel care le-ar fi adus la cunostinta membrilor BPN ca cei patru, sprijiniti de alti apropiati ai lui Geoana din teritoriu, s-ar fi intalnit saptamana trecuta la Hotel Ramada pentru a initia discutii despre formarea unui nou partid, scrie Gandul.

In ceea ce priveste acuzatiile, liderul PSD Victor Ponta a afirmat ca, in principiu, "cazul senatorului Ion Toma este rezolvat, el fiind suspendat in acest moment din partid".

In ceea ce il priveste pe Geoana, Ponta a precizat ca "nu vrea sa spele rufele murdare ale partidului in exteriorul, ci in interiorul partidului" urmand sa aiba o intalnire lamuritoare cu cei implicati.

Jurnalul National: PSD discuta "despartirea" de Mircea Geoana

In ceea ce il priveste pe Ion Toma, fost lider al grupului senatorial al PSD si vicepresedinte al partidului, el a fost acuzat de catre Victor Ponta ca ar fi incercat sa il convinga pe senatorul PD-L de Olt, Mihai Nita, sa nu treaca la PSD.

Toma a fost inregistrat de Nita cand ii spunea sa nu demisioneze din PD-L si i-a dat inregistrarea lui Victor Ponta, potrivit Jurnalul National.

Senatorul Ion Toma sustine ca nu accepta ideea suspendarii sale din partid si nu accepta sa i se "bage pumnul in gura", refuzand sa clarifice daca isi mentine decizia anuntata in sedinta PSD de a-si da demisia din cadrul formatiunii.

Intrebat daca are cunostinta de vreo inregistrare a discutiei dintre Toma si senatorul PDL de Olt, Mihai Nita, Ponta a raspuns: "Nu cunosc despre asa ceva".

Adevarul: Geoana, exclus din PSD?

Conform unor surse din partid, la sedinta PSD, Ecaterina Andronescu si Ion Iliescu au fost singurii care s-au abtinut in privinta propunerii PSD Olt de suspendare a lui Ion Toma.

In toamna anului trecut, Toma a fost inlaturat si de la sefia grupului senatorial, detinuta in prezent de Ilie Sarbu, potrivit Adevarul.

Pe de alta parte, o mare parte a membrilor BPN au ridicat problema sanctiunii lui Geoana, aflat deja in interiorul unei suspendari de sase luni din partid.

Victor Ponta, Adrian Nastase si Ion Iliescu se vor intalni saptamana viitoare cu Mircea Geoana si cu Ion Toma pentru a vedea daca acestia mai "continua" in PSD.

Romania Libera: Geoana: Nu fac niciun alt partid, casa mea este PSD

In ciuda acestor acuzatii, Mircea Geoana sustine ca nu intentioneaza sa infiinteze, alaturi de apropiati ai sai, o noua formatiune politica, insa a admis ca este contactat de persoane care ii spun sa incerce sa faca si "altceva", insa raspunsul sau este ca PSD este "casa" lor.

"Am auzit din astea de nici nu mai stiu de unde sa le mai iau. Ba ca plecam la PNL, acum vreo doua luni, dupa aia la PC, la UNPR, acum fac partid nou.

Ca sa spun adevarul adevarat, ma suna foarte multi colegi din partid si oameni din afara partidului si care, intr-adevar, imi spun: domnule Geoana, haideti sa incercam sa facem si altceva, pentru ca lucrurile nu merg bine. Fiecaruia ii spun - pesedisti vorbesc - casa noastra este acest partid, casa noastra este PSD", a sustinut Geoana, pentru Romania Libera.

Potrivit acestuia, indiferent de situatie, exista "obligatia" de a tine acest partid unit, asa ca nu se gandeste la altceva.

Puterea: Victor Ponta si-a ales urmatoarele tinte: Vanghelie si Geoana. Sorin Oprescu, aruncat in lupta de presedintele PSD

Inaintea suspendarii din partid a senatorului Ion Toma, Victor Ponta l-a atacat pe Marian Vanghelie, despre care spune ca "incepe sa nu mai fie luat in seama ca lider la Bucuresti".

Seful PSD vrea ca Sorin Oprescu sa fie candidatul USL la Primaria Capitalei, desi stie ca acest post este dorit si de primarul sectorului 5.

"Stiu ca domnul Chiliman nu-i foarte fericit sau domnul Vanghelie nu este fericit. Intrebarea este domnul Chiliman sau domnul Vanghelie sau domnul Piedone pot ei sa aiba o sansa mai mare decat domnul Oprescu? Daca ne dovedesc ei lucrul acesta, nu-i nici o problema. Dar e usor sa spui nu la ceva fara sa vii cu o solutie", a spus liderul partidului, pentru Puterea.

Sorin Oprescu ii transmite insa liderului PSD ca prefera sa ramana independent. "Eu o sa ma prezint in fata bucurestenilor pentru cel de-al doilea mandat cu realizarile mele. Daca Uniunea Social Liberala vrea sa ma sustina le transmit ca raman in pozitia mea de independent. Ma onoreaza aceasta sustinere", a fost reactia lui Sorin Oprescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Geoana exclus partid, #Geoana PSD, #Ponta Geoana excludere PSD , #Mircea Geoana
Comentarii