Surse: PSD nu a mai platit de patru ani chiria la sediul central

Duminica, 02 Mai 2010, ora 19:37
2089 citiri
Surse: PSD nu a mai platit de patru ani chiria la sediul central

PSD cumuleaza circa 8 milioane de euro datorii, dintre care 6 milioane de euro din campania prezidentiala a lui Mircea Geoana, insa in acest moment social-democratii nu au niciun plan pentru a le achita, ci doar pentru a mentine functionarea partidului la zi, au declarat surse PSD, pentru NewsIn.

Pentru a putea mentine functionarea din punct de vedere financiar a partidului la zi, conducerea formatiunii a stabilit ca fiecare filiala sa transmita lunar catre sediul central cel putin 5.000 de lei.

De asemenea, sediul PSD din Kiseleff ar costa partidul circa 30.000 de lei chiria lunara platita RA-APPS. Sursele citate au mai precizat ca aceasta chirie nu a mai fost platita in ultimii patru ani.

O restanta de un milion de euro figureaza din campania pentru prezidentiale din 2004 a lui Adrian Nastase. Un alt milion de euro ar reprezenta datorii din alte campanii, mai vechi, dar si cheltuieli administrative neachitate.

Restul sumei (sase milioane euro) reprezinta cheltuieli neplatite din timpul mandatului lui Mircea Geoana. Astfel, potrivit surselor citate, PSD ar fi reusit sa plateasca elicopterul folosit pentru deplasarea lui Geoana in campania pentru prezidentiale, aceasta plata fiind considerata o prioritate pentru ca pesedistii sa mai poata beneficia de serviciile persoanei in cauza, un om de afaceri din Brasov.

Gaura la PSD: Datorii estimate la 290 de miliarde de lei vechi

Totodata, in privinta datoriilor, social-democratii se asteapta la mai multe procese decat cele in curs, existand posibilitatea executarii silite a unor spatii care sunt proprietatea partidului.

Citeste si:
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Ipocrizia lui Cîțu: Atacă USR PLUS referitor la moțiunea de cenzură, dar lasă ușa deschisă pentru negocieri cu PSD și AUR
Încă de când USR PLUS a anunțat că depune moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu alături de AUR, premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis au criticat vehement...
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Sursa: rNews