Marian Sarbu anunta cel tarziu vineri daca pleaca din PSD

Joi, 25 Februarie 2010, ora 13:03
3722 citiri
Marian Sarbu anunta cel tarziu vineri daca pleaca din PSD
Foto: Arhiva

Fostul ministru al Muncii, Marian Sarbu, spune nu si-ar fi pus problema sa paraseasca partidul daca Miron Mitrea ar fi castigat sefia PSD la Congres, acuzand totodata faptul ca acest partid nu mai reprezinta cu adevarat interesele stangii, opunandu-se deseori, din ratiuni politicianiste, unor masuri reale de stanga promovate de actualul Guvern.

Contactat de Ziare.com, Marian Sarbu a precizat ca va anunta el insusi decizia pe care o va lua dar numai dupa o discutie cu liderul partidului ce va avea loc joi seara sau cel tarziu vineri.

"Eu am fost un pesedist infocat. Nu este o decizie usoara, nu e usor sa pleci dintr-un partid chiar si cand exista un obiectiv in interes putin mai larg, ca sa nu spun in interes national. Ar fi fost exclusa orice fel de discutie de acest tip daca Miron Mitrea ar fi candidat si ar fi castigat, pentru ca partidul ar fi mers mai la stanga. Asta nu inseamna ca Victor nu este un social-democrat", a declarat Sarbu pentru Ziare.com, reamintind ca el si-a exprimat inca de la inceput sustinerea pentru Mitrea, iar dupa ce acesta s-a retras l-a votat pe Victor Ponta.

In timp ce noi ducem lupte interne, dreapta ne fura temele de stanga

Fostul ministru al Muncii a mai explicat ca, in opinia sa, PSD nu mai reprezinta cu adevarat interesele stangii, fiind blocat intr-o pozitie anti-guvernamentala chiar si in momentele in care Executivul adopta masuri de stanga, nu de dreapta.

"De exemplu, alocatia pentru copii este un drept universal si cred ca trebuie sa fie in mod egal repatizata, dar alte tipuri de alocatii in functie de venituri reprezinta totusi o masura de stanga, reprezinta o initiativa care are legatura cu ajutorarea familiilor sarace. Noi ne repezim de fiecare data sa spunem 'Nu, nu, nu!', fara sa mai vedem daca nu cumva dreapta, datorita faptului ca noi suntem pur si simplu interesati doar de niste lupte interne, nu ne fura sau nu ne-a furat deja principalele teme.

Legea aceasta de salarizare unica este o lege de stanga, dar, pentru ca a fost facuta in Guvernul Boc, e atacata in mod gresit, dupa parerea mea de catre PSD", a explicat Marian Sarbu.

Victor va influenta unele lucruri in bine, dar sunt si lucruri exterioare partidului pe care nu le va putea controla

Intrebat daca nu cumva decizia sa are legatura cu declaratiile recente facute de noul lider al PSD, Victor Ponta, care a aratat ca social-democratii vor pastra linia anti-PDL, considerandu-i principalii inamici politici, Marian Sarbu a raspuns ca aceasta legatura nu exista.

"Chiar daca declaratia lui Victor Ponta continua o anumita linie strategica, nu asta m-a interesat. Noi nu mai avem posibilitatea sa decelam diferentele de natura ideologica dintre stanga si dreapta. Aceste lucruri ma intereseaza si nu personalizarile vulgare", a subliniat Marian Sarbu.

Pe de alta parte, el a recunoscut in buna masura ca discutia cu Ponta va fi importanta dar nu va putea schimba prea mult lucrurile. "Victor Ponta nu trebuie sa imi ofere ceva. Eu i-am prezis lui Victor Ponta inca din 2004 ca va fi presedintele partidului. Inca de atunci l-am rugat sa incerce sa isi faca un proiect, el a intarziat putin cu ideea. Pana la urma Congresul PSD s-a soldat cu o alegere buna. (..) Nu e o chestiune strict personala. Sunt convins ca sunt lucruri pe care el le va putea influenta in bine, dar sunt absolut convins ca sunt si lucruri exterioare partidului pe care nu le va putea controla", a subliniat foarte clar acesta.

O noua constructie de stanga este inevitabila

Marian Sarbu a refuzat sa precizeze care vor fi pasii politici urmatori in cazul in care va decide sa paraseasca PSD. "In acest moment nu pot sa fac nicio presupunere, dar, dupa parerea mea, o noua constructie de stanga este aproape inevitabila, deoarece PSD nu mai are in acest moment capacitatea sa reprezinte intreaga stanga", a precizat el.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Marian Sarbu demisie PSD, #Marian Sarbu plecare PSD, #demisii PSD , #Miron Mitrea