Dispozitie ca medici sa fie adusi la mitingul PSD de la Iasi: Am ales oameni seriosi, nu betivi, sa lege doua vorbe

Marti, 07 Mai 2019, ora 22:35
9880 citiri
Dispozitie ca medici sa fie adusi la mitingul PSD de la Iasi: Am ales oameni seriosi, nu betivi, sa lege doua vorbe
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

PSD strange randurile pentru a obtine cat mai multi participanti la mitingul pe care au anuntat ca il vor organiza la Iasi pe 9 mai.

Dupa ce acum nici 3 saptamani au fost nevoiti sa cheme fanfara pentru a acoperi huiduielile multimii, liderii social-democrati spun ca se asteapta sa vada la miting cel putin 40.000 de simpatizanti.

Actiunea PSD are loc de Ziua Europei, cand la Sibiu are loc un summit gaduit de presedintele Klaus Iohannis, la care participa toti liderii UE.

"Sa nu creada Iohannis si slugile lui ca doar ei au dreptul sa urle sau sa tipe. Putem sa lasam si noi oamenii nostri nervosi sa faca o contramanifestatie", a atacat Dragnea la auzul vestii ca iesenii deja se organizeaza pentru o contramanifestatie.

Pentru a strange oamenii promisi, liderii social-democrati din Moldova s-au pus pe treaba si au trimis vorba prin institutii sa fie trimisi oameni. Si spitalele de stat nu au fost excluse din aceste calcule.

Un medic de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, comuna Alexandru cel Bun, judetul Neamt a relatat, pentru Republica.ro, cum la institutia in care lucreaza s-a dat dispozitie sa fie trimisi oamenii la miting.

"Luni dimineata, a fost trimisa o angajata a spitalului de catre manager, ca reprezentant al primarului, sa transmita in diferitele structuri din spital ca 40 de oameni sa se prezinte la mitingul de pe 9 mai al PSD, ceea ce mi s-a parut revoltator mai ales ca oamenii se simt intimidati. Foarte multi dintre angajatii din spital sunt aici pe pilele sau cunostintele primarului, si atunci oamenilor le este frica sa vorbeasca si mi se pare ca nu e ok acest lucru", a declarat medicul petru sursa citata, sub protectia anonimatului.

Acesat nu crede ca vor fi consecinte directe pentru cei care refuza, insa atmosfera descrisa este una ce aminteste de vremuri apuse, cand oamenii se fereau sa isi spuna sincer si direct parerile, de teama ca vor fi auziti si parati.

"Prefera sa aiba o liniste a zilei de maine. Primarul nu cred ca este PSD, nu are o culoare politica, ci are doar o directie a partidului data de mirosul banilor si atunci e doar politica pumnului in gura. Vine si se manifesta ca si cum tot ce e in jurul lui de la primarie si structurile adiacente sunt ale lui personale si se manifesta dupa cum vrea el.

Tine foarte mult de noi sa spunem lucrurilor in fata, sa participam acolo unde putem sa schimbam. Nu cred ca este corect sa se forteze nota. Oamenii daca simt ca sunt PSD-isti nu e nicio problema, dar sa nu fie fortati.

La mitingul de pe 9 mai vom avea oameni care se simt obligati si poate nu gandesc ca ei, dar sunt obligati sa mearga acolo sub diferite amenintari, prietenii, conditionati de faptul ca un job a fost determinat de implicarea lor. E pacat, pentru ca trebuie sa fim corecti fata de noi", mai spune medicul, care a adaugat ca nu va participa la aceasta actiune, orice consecinte va trebui sa suporte.

Informatia a fost confirmata de managerul Spitalului din Bisericani, Maria Anton. Ea a insistat ca nu e nicio obligatie pentru nimeni sa participe, insa nu a putut sa spuna daca si cati medici vor lipsi in ziua mitingului si cine va asigura ingrijirea pacientilor internati in spitalul de 700 de paturi..

"S-a intrebat cine vrea, dar nu s-a emis nicio decizie, nici verbala, nici nimic. Ne-au contactat cei de la primarie daca vrea cineva sa mearga. S-au inscris doar cei care pe lista la primarie voiau sa mearga. Nu stiu cati s-au inscris sau cine s-a inscris", a declarat Maria Anton pentru sursa citata.

Intrebata cum pleaca angajatii in timpul programului si intr-o zi lucratoarea, aceasta a raspuns: "Probabil s-au inscris cei care aveau acea zi libera,... nu sa lipseasca din timpul programului...".

Raspunsuri mai concrete in ce priveste cifrele si strategia are Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun. Asadar, dupa ce reportajele de la mitingurile PSD au aratat multi participanti care nu stiau la ce actiune se afla, dezvaluiau ca au fost adusi cu autocarele si platiti ca sa mearga, acum PSD vrea "oameni seriosi" care "sa lege doua vorbe" in fata microfoanelor.

"Am spus ca acele persoane care doresc si simpatizeaza PSD-ul sa vina cu mare placere ca ii asteptam. De la spital au fost 30 si am ales vreo 15 pe care ii stiu mai seriosi si sunt liberi in ziua respectiva sa mearga la Iasi. In total, vor fi 2 autocare aproape 100 de oameni.

Am ales oameni mai seriosi care nu sunt betivi, nu beau rachiu ca daca vine un reporter si il intreaba ceva sa stie sa lege doua vorbe", a dezvaluit primarul Rotaru.

Acesta n-a avut nicio problema sa recunoasca si ca, din experienta sa, la mitingurile politice oamenii nu vin de placere

"Pai ce credeti ca PNL face altfel? Ca la ei vin oamenii de placere?! Tot asa e politica, doamna...", i-a spus Rotaru, reporterului Republica.ro.

Si experienta are Rotaru, actualmente primar PSD. El a navigat prin numeroase partide de-a lungul carierei politice. A inceput la PDAR, apoi a castigat primaria Piatra Neamt din partea PD, ca sa treaca la scurt timp PDSR, care a devenit apoi PSD. Dupa un ocol de cativa ani la PRM si UNPR, Rotaru s-a intors la PSD.

A.S.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#medici adusi autocare miting PSD Iasi, #Dragnea miting PSD Iasi huiduieli , #miting