Politia recunoaste ca in zona mitingului PSD de la Targoviste masinile au avut acces cu parola: A fost stabilita de organizator

Luni, 20 Mai 2019, ora 16:52
7512 citiri
Politia recunoaste ca in zona mitingului PSD de la Targoviste masinile au avut acces cu parola: A fost stabilita de organizator

Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Dambovita recunoaste ca la mitingul PSD de duminica, din Targoviste, autovehiculele au avut acces in zona unde a avut loc manifestatia publica pe baza de parola.

Totodata, Politia sustine ca accesul pietonal nu a fost restrictionat, asta desi unii cetateni, precum si unii jurnalisti, si-au exprimat nemultumirea ca nu au avut acces in piata unde a avut loc mitingul.

"Avand in vedere informatiile aparute in spatiul public, cu privire la manifestarea publica organizata duminica, 19 mai, pe raza municipiului Targoviste, Compartimentul de Relatii Publice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita este abilitat sa comunice urmatoarele: Inspectoratul Judetean de Politie Dambovita a luat o serie de masuri pentru desfasurarea in conditii de siguranta si fara incidente a manifestarii publice din municipiul Targoviste, ca urmare a solicitarii organizatorului evenimentului si in concordanta cu legislatia in vigoare", precizeaza IPJ Dambovita.

Institutia mai anunta ca avea obligatia de a asigura protectia participantilor la miting.

"Potrivit prevederilor Legii nr. 60 din 1991, structurile de politie si jandarmerie au obligatia de a asigura protectia participantilor si de a stabili impreuna cu organizatorii masurile ce trebuie luate pentru desfasurarea adunarilor publice declarate, in conditii de deplina ordine.

Organizatorul manifestarilor publice are, de asemenea, o serie de responsabilitati legale in ceea ce priveste protectia participantilor si desfasurarea evenimentului in conditii de siguranta", sustine IPJ Dambovita.

Conform sursei citate, organizatorii au stabilit o parola, iar politistii lasau sa treaca in zonele cu restrictii de circulatie doar soferii care stiau parola. 14 strazi din municipiu au fost blocate circulatiei, duminica, in intervalul orar 10,00 - 16,00.

"Pentru participantii la miting a fost stabilita de catre organizator si avizata de autoritatile locale, ca la orice manifestare publica, o zona in care, pe perioada desfasurarii evenimentului, sa poata stationa autoturismele cu care acestia au facut deplasarea.

In acest context, avand in vedere numarul mare de participanti, organizatorul activitatii publice din municipiul Targoviste a luat decizia de a institui o parola, pentru a facilita accesul autovehiculelor in aceasta zona, nu in oras. Restrictiile de circulatie au fost stabilite in cadrul sedintei organizate pentru avizarea adunarii publice", mai precizeaza IPJ Dambovita.

Politia mai sustine ca traficul pietonal nu a fost restrictionat.

"Facem precizarea ca traficul pietonal nu a fost restrictionat, iar riveranilor li s-a permis accesul cu autoturismul. De asemenea, subliniem ca restrictii de circulatie sunt aplicate in cazul oricarui eveniment cu public numeros care se desfasoara in zone in care, in mod normal, este permis traficul rutier, indiferent de tipul acestor evenimente: activitati sportive, cultural-artistice, activitati politice etc", se mai arata intr-un comunicat trimis luni de catre IPJ Dambovita.

Mai multi soferi au fost opriti de politie, duminica, in timpul mitingului PSD de la Targoviste, chiar la intrarea in oras, si nu li s-a permis sa circule mai departe pana cand nu spun "parola".

Totodata, un medic care terminase o garda de 24 de ore la Spitalul din Titu nu a fost lasat sa ajunga acasa cu masina, in Targoviste, din cauza mitingului PSD, care a dus practic la blocarea intregului oras, inainte de ora oficiala anuntata.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...
Comentarii