Presedintele FORT, dupa ce a mobilizat 700 de masini pentru mitingul PSD: Dragnea are caracter, transportul s-a facut contra cost, cu contract

Vineri, 10 Mai 2019, ora 11:22
24489 citiri
Presedintele FORT, dupa ce a mobilizat 700 de masini pentru mitingul PSD: Dragnea are caracter, transportul s-a facut contra cost, cu contract
Foto: Arhiva Facebook/Augustin Hagiu

Presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu, spune ca a contribuit la mobilizarea celor mai multe dintre masinile cu care au fost dusi la Iasi participantii la mitingul PSD de joi. Liderul sindical sustine, insa, ca efortul sau si al membrilor FORT n-ar fi avut ratiuni politice, ci strict economice.

Augustin Hagiu arata ca transportul membrilor PSD la mitingul de la Iasi s-ar fi facut cu contract si contra cost.

"S-a speculat in presa ca au fost 100 de autocare. De fapt, au fost circa 700 de vehicule de transport persoane. De ce au luat masini de la noi? Din cauza ca din alta parte nu aveau de unde.

Acest transport nu inseamna ca noi facem politica. Nu facem, din cauza ca ne-o interzice Legea Patronatelor. Dar va spun ca si mamei lui Stefan cel Mare ii dadeam masini, daca mi le cerea. Oricand, cu o conditie: sa fie contra cost si cu contract.

A existat o vreme cand ma sunau liderii FORT din teritoriu, speriati ca liderii politici fac presiuni asupra lor. Si nici nu stiau oamenii nostri ce-i asteapta daca nu asigurau transportul la presiune politica. Eu le spuneam atunci sa nu asigure transport, ca nu vor fi platiti. M-am implicat si intre timp problema s-a rezolvat.

Acum, liderii politici care au coloana vertebrala si caracter - si contrar opiniei publice, Dragnea are si coloana vertebrala si caracter - mi-a spus demult: 'Daca din teritoriu mai sunt presiuni de tipul asta, ma sunati si le dau eu palma peste ochi'. Si conventia asta functioneaza.

Cei care se ocupa de logistica la PSD ma contacteaza si eu ii pun in legatura cu ce capacitati libere avem la acel moment. Asa ca, pe contract, contra cost, membrii FORT merg sa le ia banii. Care-i problema? Oricine poate face miting. Pe mine mitingul lor nu ma intereseaza!

Daca vreun lider din teritoriu face pe desteptul si cere altceva, pun mana pe telefon si il sun pe liderul politic. In cazul de fata, n-a fost nevoie.

Per total, va pot spune ca au fost circa 700 de masini. In rest, nu ma intrebati chestiuni de logistica, pentru ca nu e treaba mea. Tariful e treaba fiecarui transportator in parte. Treaba mea este sa evit abuzurile politice la adresa transportatorilor", a declarat pentru Ziare.com Augustin Hagiu.

In context, merita mentionat ca, in martie 2018, Augustin Hagiu a fost numit de conducerea ASF (instalata cu sprijinul PSD-ALDE) in functia de administrator al societatii Posta Romana Broker de Asigurare SRL (detinuta integral de compania de stat Posta Romana).

Intrebat de Ziare.com cum a obtinut functia respectiva, daca nu cu sprijin politic PSD, Augustin Hagiu a declarat ca a parasit acel post intre timp, tocmai din cauza ca ar fi descoperit in companie nereguli care au deranjat:

"Acolo, (la brokerul Postei - n.red.) din 2014 pana in 2017 s-au furat milioane. Este adevarat ca eu am fost numit acolo. Dar conditia pe care am pus-o, inainte sa fiu numit, a fost sa primesc doar salariul minim pe economie. Am stat in functie cu 1.200 de lei! Chiar credeti ca cineva ma poate cumpara cu acesti bani?

N-am semnat niciun contract de achizitie, cat am fost in functie. Dimpotriva, am muncit vreme de 4 luni sa intrerup unul, prin care Posta Romana isi toca propriul broker. Am gasit un sistem de tip suveica acolo. Erau plati nejustificate... Credeti-ma, am documente, pot dovedi!

In plus, se spune ca am fost numit in functie cat PSD era la putere. Da, dar cand se furau banii din companie, tot ei erau la guvernare. M-au numit politic acolo ca sa descopar neregulile pe care le-au facut fratii lor si sa le fac publice?

Iar brokerul Postei a fost infiintat in timpul altei guvernari (anuntul inceperii activitatii s-a facut in 2014, in timpul Cabinetului Ponta 3 - n.red.) . Ca sa ne intelegem... n-a fost nicio facatura cu numirea mea acolo. Uitati-va la ce am facut si pe ce bani si veti intelege ca n-am probleme de imagine ", a mai spus Augustin Hagiu.

Presedintele FORT a fost, in trecut, implicat politic. Mai exact, a fost prim vicepresedinte al Partidului Romania Unita (PRU) si a candidat din partea partidului la functia de primar al Sectorului 2, fara a obtine functia. In 2016, Augustin Hagiu si-a anuntat demisia din PRU.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Presedinte FORT Augustin Hagiu miting PSD, #Augustin Hagiu miting PSD Iasi, #Augustin Hagiu Dragnea coloana vertebrala , #miting