Un consilier local din Bacau dezvaluie ca mii de oameni sunt dusi cu forta la mitingul PSD din Iasi (Foto&Video)

Joi, 09 Mai 2019, ora 13:26
9752 citiri
Un consilier local din Bacau dezvaluie ca mii de oameni sunt dusi cu forta la mitingul PSD din Iasi (Foto&Video)
Foto: Facebook/ Cristian Ghinghes

Consilierul local independent din Bacau, Cristian Ghinghes, sustine ca 10.000 de bacauani sunt dusi cu forta la Iasi, pentru a participa la mitingul PSD.

El sustine ca au fost reperate sute de autocare, microbuze si masini pe traseu.

"Vreo 10.000 de persoane din Bacau (printre care o gramada de profesori, functionari si angajati la stat) sunt carate astazi cu forta sau convinsi prin diverse tactici la Iasi, sub coordonarea baronului maxim Dragos Benea, pentru mitingul anuntat cu mare fast de partidul stat in capitala Moldovei.

Sute de autocare, microbuze si masini au fost reperate pe traseu. O spun din start: nu-i condamn nici pe cei platiti sa participe, nici pe angajatii la stat 'invitati' de PSD sa vina la miting. Sunt sigur ca multi dintre ei fac ce stiu ei mai bine in cabina de vot (iar 2016 a demonstrat pentru inceput acest lucru) ", a scris Ghinghes pe Facebook.

Totodata, el face un apel la toate persoanele care au fost obligate sa participe la mitingul PSD de la Iasi sa semnaleze "acest abuz".

"Ce putem insa sa facem acum este sa ii demascam. Fac un apel la toti profesorii, asistentii, functionarii care au fost obligati sa fie turisti la mitingul lui Dragnea de la Iasi sa imi transmita cine i-a "invitat" si a pus presiune pe ei in acest sens. Asta daca vor ca ai lor copii sau nepoti sa nu traiasca aceeasi umilinta intr-o asemenea zi de sarbatoare europeana.

Iar daca nu, sa semnaleze acest abuz direct organelor de ancheta, bucurandu-se de protectie atat in baza Codului de Procedura Penala, cat si conform Legii avertizorului de integritate.

*Fotografii facute de un prieten care astazi (si nu numai) e cu ochii pe ei", potrivit postarii.

Iata si imaginile:

La randul sau, deputatul USR Iulian Bulai a publicat imagini video cu autobuze care se indreapta din Bacau spre Iasi.

"Asa arata drumurile din Moldova acum: Bacau-Roman. Pline de sute de autobuze.

Liviu Dragnea, niciodata nu o sa poti sa aduci destui de multi oameni ca sa te spele de vinovatia ta.

Moldova nu te vrea! Iar cu 4 mici, o bere si cateva sute de autocare nu te poate scapa nimeni.

E mai bine sa te intorci acum din drum.

Si noi suntem in drum spre Iasi pentru a apara Moldova!", a postat Bulai pe Facebook.

Miercuri, Iulian Bulai a scris pe contul sau de Facebook ca firma de transport local din Piatra Neamt trimite, joi, la Iasi, 10 autobuze pentru mitingul PSD.

Iata aici detalii - Deputat USR: PSD duce oameni cu forta la mitingul de la Iasi. Unii preoti anunta excursii gratis la Sf. Parascheva

Amintim ca joi, la Iasi, are loc mitingul regional al PSD, la care sunt asteptati sa participe peste 40.000 de oameni din toate judetele Moldovei.

Evenimentul are loc in Piata Unirii, intreaga zona centrala a orasului urmand a fi blocata. Se estimeaza ca in Iasi vor veni cateva sute de autocare din toate judetele Moldovei.

Vezi aici cum se desfasoara manifestarea - LIVE PSD face miting mamut la Iasi fara Dancila. Organizatiile civice anunta proteste antiDragnea

Pe retelele de socializare sunt anuntate proteste antiDragnea, concomitent cu evenimentul PSD din Piata Unirii.

#oameni Bacau miting PSD, #oameni dusi forta miting PSD , #miting