Ziare.com

Sinecuristii de cariera. Cum ajung personaje fara scoala sa paraziteze cu nesimtire institutiile vitale ale statul roman: "S-a creat o casta, exact cum era nomenclatura comunista"

de Laurentiu Sirbu
Luni, 19 Octombrie 2020, ora 00:01

   

Sinecuristii de cariera. Cum ajung personaje fara scoala sa paraziteze cu nesimtire institutiile vitale ale statul roman: "S-a creat o casta, exact cum era nomenclatura comunista"
Apropierea unui nou sezon de alegeri coincide cu miscarea partidelor politice de a le gasi membrilor loiali posturi caldute si extrem de bine platite in principalele institutii ale statului roman.

Rezultatul este ca, cel mai adesea, ajung in posturi cheie persoane fara o minima calificare, asupra carora, daca nu planeaza acuzatii de plagiat, vorbim despre diplome de studii obtinute la universitati obscure, adevarate fabrici de diplome.

A fost cazul recent al fostului lider PSD, Niculae Badalau, numit vice-presedinte al Curtii de Conturi, in al carui CV se remarca o condamnare pentru furtul a patru saci de grau in 1988, dar si o licenta in Drept obtinuta la universitatea privata Bioterra la varsta de 48 de ani, plus alte trei titluri de master obtinute toate in timpul mandatului de deputat 2004-2008.

Acest tip de cazuri au atins ridicolul zilele trecute, atunci cand fostul presedinte al Oficiului de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, Laurentiu Baranga, a fost retinut si ulterior a recunoscut in fata instantei ca isi falsificase diploma de bacalaureat. Intre timp, acesta adunase la CV o diploma de licenta emisa de Universitatea Ecologica Bucuresti si una de doctor emisa de Universitatea "Valahia" din Targoviste.

Acum, in apropierea noilor alegeri presa a scris despre posibilitatea ca atat Florin Iordache cat si Serban Nicolae, arhitectii reformelor din Justitie in epoca Dragnea, sa ajunga la sefia Consiliului Legislativ. Ambii au titlu de doctor, Iordache l-a obtinut la Universitatea Libera Internationala din Chisinau iar Serban Nicolae la Universitatea Babes-Bolyai, asupra ambilor existand acuzatii serioase de plagiat.

Vorbim despre un fenomen care afecteaza increderea cetatenilor in institutiile statului"

Jurnalista Emilia Sercan, care in ultimii ani a scos la iveala zeci de cazuri de plagiat in randul demnitarilor tarii, este de parere ca ne confruntam cu un fenomen al carui efect principal efect negativ este ca zdruncina increderea populatiei in institutiile statului.

"Cred ca putem sa vorbim despre un fenomen in privinta statului care angajeaza oameni care nu isi arata competenta, oameni care de fapt au CV-urile pline de tot felul de certificate, de tot felul de diplome. Toate aceste atestate nu fac decat sa incerce sa mascheze incompetenta si ascund impostura. O persoana care are intr-adevar preocupari, un profesionist, un om care munceste pentru cariera lui nu se duce la tot felul de firme, tot felul de SRL-uri sa faca cursuri de tot felul, de la anticoruptie la achizitii publice. Asta dincolo de cazurile cand nici macar nu termina astfel de cursuri, dar si le trece in CV.

Problema este ca statul promoveaza in mod constient in diverse pozitii publice oamenii care nu-si arata competenta prin cunostintele si experienta dobandita in diverse pozitii, ci mai degraba sunt promovati oameni care au apartenta la anumite retele, la anumite grupuri de interes, la anumite partide politice. Exista astfel interesul sa fie promovati cei care pot sa-si arate, intr-o forma sau alta, loialitatea fata de aceste grupuri sau zone de interes. De aceea o sa vedem in pozitii foarte importante, ce ne decid soarta, ne decid viitorul nu pentru un an sau doi caci deciziile CCR-ului, de exemplu, ne determina viata pe decade intregi, astfel de numiri.

Rezultatul este ca increderea publicului in felul in care statul isi selecteaza oamenii pe care ii pune in functii reprezentative este din ce in ce mai zdruncinata de aceste scandaluri rasunatoare ce ne-au socat in ultimii ani. Fie ca vorbim despre un premier care si-a plagiat teza de doctorat, fie ca vorbim despre o intreaga pleiada de ministri, de procurori, de judecatori. Este o lacomie si o foame de a acumula tot felul de diplome astfel incat sa aiba senzatia ca se certifica in fata oamenilor si ca merita sa ocupe acele functii plus, beneficiile, atat materiale cat si posibilitatea de a avansa intr-o functie de conducere", a declarat Emilia Sercan.


Rezultatul: institutii ineficiente, subordonate politic

Consecinta principala a acestui fenomen este subordonarea politica a institutiilor statului roman, lucru cel mai bine evidentiat in ultimii ani chiar de catre Curtea Constitutionala condusa de fostul deputat PSD Valer Dorneanu. In aceasta perioada a devenit un fel de ciuca batailor organismelor internationale, criticata de Comisia de la Venetia si distrusa de CEDO in cazul fostei sefe DNA, Laura Codruta Kovesi. Nu e de mirare ca institutia a decis sa-si intrerupa orice colaborare cu institutiile europene. Unul din judecatorii care au semnat decizia in cazul Kovesi a fost Petre Lazaroiu, care in 2008, atunci cand a fost numit, inca mai era doctorand la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, iar lucrarea sa de doctorat nu a scapat de obisnuitele acuzatii de plagiat.

Poate insa cel mai socant episod a fost numirea ulterioara a procurorului Gheorghe Stan, fost sef-adjunct la Inspectia Judiciara si apoi seful Sectiei Speciale, pe postul de judecator CCR. Acesta este absolvent al unei facultati particulare din Iasi, urmand apoi un master la frecventa redusa unde si-a obtinut diploma dupa trei ani, cand activa deja ca procuror in cadrul IJ. Mandatul sau la conducerea Sectiei Speciale s-a remarcat prin retragerea apelurilor in doua dosare importante, in care erau vizati fostii parlamentari PSD, Sebastian Ghita si Viorel Hrebenciuc in dosarul Romsilva, dosar cu un prejudiciu de peste 300 de milioane de euro.

Poate cel mai rasunator caz din magistratura ramane cel al lui Bogdan Licu, numit in luna martie de catre presedintele Iohannis in functia de adjunct al procurorului general, acesta a obtinut titlul de doctor in 2011 cu lucrarea "Coruptia - risc major la adresa securitatii nationale", sub coordonarea generalului Gabriel Oprea. Teza a fost sustinuta la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul". Jurnalista Emilia Sercan a dezvaluit in august 2015 ca Bogdan Licu ar fi plagiat aproximativ jumatate din lucrare. Din 445 de pagini, 200 din pagini ar fi fost copiate ad litteram, fara ca sursele de provenienta sa fi fost citate cu respectarea normelor nationale si internationale de citare in operele stiintifice. Acum, Bogdan Licu incearca sa obtina in instanta retragerea titlului de doctor pentru ca teza sa sa nu fie verificata de catre Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la un posibil plagiat.

"Este limpede ca in Romania politica urmata in vederea recrutarii in posturile cele mai inalte a fost, cu foarte rare exceptii, a fost una de sistematica contraselectie. Cazul domnului Baranga, care a iesit la iveala zilele trecute, desi era cunoscut pare-se de ceva vreme, nu este singular. Au existat de-a lungul timpului retele de personaje capabile sa ocupe pozitii cheie in institutiile statului, sa ne amintim ca parte a acestor retele a fost si domnul Florin Iordache, unul dintre arhitectii mutilarii legilor de organizare a Justitiei, si din acest punct de vedere chestiunea fundamentala cu care ne confruntam este a legitimitatii si a seriozitatii profesionale a deciziilor ce emana de la aceste institutii.

Sa ne amintim ca Laurentiu Baranga, depistat ca fiind autorul unei fraude de proportii, era numit de acest guvern pentru a supraveghea combaterea operatiunilor de spalare a banilor. Ramane o intrebarea cum a fost posibil ca lupul sa fie pus de paza la oi, un autor de frauda intelectuala sa fie seful diviziei ce combate una dintre cele mai importante infractiuni economice? Putem merge si mai departe, sa ne amintim de traseul de recrutare de la nivelul Curtii Supreme, al Curtii Constitutionale, al Consiliului Legislativ, sa privim la guvernele, in egala masura PSD si PNL, si sa observam ca exista o politica a privilegiilor. Fapt exemplificat de recenta lege prin care au fost conferite consiliului de conducere al ASF noi privilegii inseamnate", a declarat Ioan Stanomir, profesor de drept constitutional la Universitatea Bucuresti.


Un fenomen prezent pana la cele mai mici niveluri


Politogul Stelian Tanase este de parere ca acest fenomen nu se face simtit doar in cazul functiilor de conducere din institutii, ci este unul prezent de la primele niveluri ale administratiei. In opinia sa, actuala generatie nu are nicio sansa sa scape de acest fenomen.

"S-a creat o casta, asa zisa clasa politica romaneasca, exact cum era nomenclatura comunista. Atunci, chiar daca-l dadea pe unu afara si nu mai era membru prin biroul politic sau ministru i se gasea ceva tot in sistem. Fenomenul a ramas acelasi. Nu s-a schimbat dupa 1989. Oamenii care au intrat in politica si au fost in Parlament, in unul, doua legislative, si nu mai sunt pe liste automat li se gasesc posturi extrem de bune. Sa ne uitam doar la cazul lui Niculae Badalau. Sau cine vreti dumneavoastra, putem sa ii cautam pe toti. Acestia isi vor gasi locuri caldute in sistem, asta este interesant. Ei nu vor merge pe piata libera sa dea examene, sa se duca la concurs, sa fie pe picioarele lor. Vor atarna de retelele de cadre de tip mafiot transpartinice. Nu trebuie sa ne ingrijoreze pe noi acum soarta lui Iordache sau a altuia ca el. Si problema e ca in aceste posturi vor avea o si mai mare influenta, pentru ca vin din partidele astea.

Problema este ca pentru noi, ca societate, costurile sunt enorme. Aceste institutii nu functioneaza, sunt clientelare, si nu-si indeplinesc rolul pentru care au fost construite. In plus, mananca bugete, ele sunt niste institutii bugetivore care trebuie sa alimenteze sinecuristii veniti din politica, cei care si-au pierdut locurile in Parlament. Acolo, dupa cum am vazut cu ultima lege ASF, acolo nu le e capul decat la beneficii, privilegii si pensii marite. Sunt niste sinecuristi de cariera, asta e meseria lor. Este un lucru valabil pentru toate partidele, sa nu ne gandim doar la PSD sau PNL. Toti au grija de oamenii lor, sigur ii mai scot de pe liste - rotatia cadrelor se numea la Ceausescu. In actuala generatie nu vad cum s-ar putea opri un astfel de sistem. Ne arata cazul lui Laurentiu Baranga, cineva care a trecut prin toate filtrele. Concluzia este ca traim intr-o partitocratie, adica daca nu esti intr-un partid nu ai acces la nicio functie in Romania. Daca nu esti membru de partid, daca nu faci parte din clientela lor politica, daca nu esti neam cu unul din stabii din partidul respectiv nu ai nicio sansa la vreo functie in administratie. Este o uriasa cangrena", a declarat acesta.


Ce face acest fenomen posibil: atractia coruptiei

Economistul Radu Nechita, conferentiar la Universitatea Babes-Bolyai, este de parere ca acest fenomen este facut posibil de atractia coruptiei, posibilitatea de a cheltui "banii altor oameni".

"Nu este nimic surprinzator in acest fenomen ce vizeaza banul public. Ca sa-l citam pe Milton Friedman, exista patru feluri de a cheltui banii, banii mei pentru mine, banii altcuiva pentru mine, banii mei pentru altcineva si banii altcuiva pentru altcineva. Interesul pentru eficienta in cheltuirea banilor scade de la cadranul 1 la cadranul patru. La primul ma intereseaza si cat costa, ma intereseaza si ce cumpar. La cadranul patru nu ma intereseaza nici cat costa, nici ce cumpar. Insa, apare tentatia de a transforma cadranul patru in cadranul doi, adica banii altcuiva pentru mine. Si fenomenul coruptiei apare acolo unde exista un ban al altcuiva ce poate fi cheltuit pentru altcineva. Nu trebuie sa ne mire nici faptul ca administratia de stat este politizata, politica este inevitabila, mitologia tehnocratiei este doar atat, o mitologie. Pana la urma tehnocratul face ce-i spune politicianul sau zboara, si gasim tehnocratul nostru. Partidele sunt niste asociatii ce vizeaza preluarea puterii. Ele vin, promit anumite lucruri pentru a obtine voturile noastre, si atunci ele difera prin promisiunile care sunt facute, prin modul cum ambaleaza anumite politici, dar in ultima instanta este vorba de accesul la puterea de a cheltui banul public.

Evident ceea ce socheaza este amploarea fenomenului si faptul ca nu exista nicio sanctiune atunci cand se exagereaza. Vedem ca se fac niste verificari mai serioase pe post de angajat esalonul V, VII, in privat, pe cand in momentul in care lupti cu crima organizata si tu esti cat se poate de santajabil pentru ca ai comis un fals in acte. La noi fenomenul este un pic mai periculos, sigur, exista coruptie in toate tarile, insa la noi ingrijoratoare este proximitatea dintre politie si clanurile mafiote, proximitatea dintre politicieni si institutiile de forta ce au colonizat aparatul de stat. Daca ne gandim la o metafora, stim ca in bandele mafiote exista un ritual de trecere, nu intri in banda daca nu ai comis o anumita infractiune. Ne putem imagina ca asa functioneaza si acest sistem, un om curat este momit cu ceva, fiecare are o slabiciune, sau daca se dovedeste a avea un caracter moral puternic este trecut pe linie moarta undeva, nu stiu, il mai deplasam prin Covasna si Harghita, sau il mutam de la Bucuresti in Salaj, se gasesc metode ca oamenii corecti sa nu poata ameninta sistemul. A fi santajabil a devenit unul din criteriile de angajare. Punctam la criteriile de definitie a statului capturat", este de parere Radu Nechita.

Laurentiu Baranga a fost plasat in arest la domiciliu dupa ce si-a recunoscut faptele in fata instantei, sustinand ca a fost "un moment de scapare" in viata sa. In fata judecatorului acesta a precizat insa ca nu-si mai aminteste numele persoanei care l-a ajutat sa-si procure diploma de BAC.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 27127 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
19 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ceea ce este descris in articol este tot CORUPTIE !

Coruptie intelectuala, plagiat, furt, excrocherie, fals in acte, minciuna sau parjure, etc. Justitia este cheia asanarii vietii publice. Si mai ales pedepsele cu EXECUTARE!

 

O tara furata de escroci ...

Daca dormiti pe voi, escrocii astia va fura si mincarea din frigider.

Fraierilor...

 

Pai daca escrocii ăștia sunt abonați la funcții-sinecuri...

...si daca-i dai afara de undeva iși găsesc automat ceva asemănător, exista o singură soluție sa scăpăm de ei: PUSCARIA.

 

Romania e furata de multe zeci de ani in acest mod

De primul presedinte al Republicii Romania (republica socialista), pe numele lui Nicolae Ceausescu, ati auzit? Si al doilea om in stat pe vremea aceea, Elena Ceausescu, doctor in chimie si academician de renume modial? Pentru amandoi nu s-au gasit documente normale scolare decat pana la clasa a sasea.
Se pare ca avem traditie in acest sens...

 

Asa este,cum spune autorul, dar cu niste precizari:

1) Nu e o casta, este o mafie
2) Nu a aparut intamplator, ci in mod deliberat. Cand au simtit ca in 1989 si in Romania se va schimba regimul, cea mai ticaloasa parte a nomenclaturii securisto-comuniste s-a organizat ca sa peia controlul.
Si, au reusit. Il au si astazi ei sau odraslele lor.
Noi, ceilaltti, doae cartim.

Trist este ca totu-i adevarat. Numai gunoaie peste tot, numai

indivizi fara studii, complexati dar obraznici, tupeisti, nesimtiti,hoti. Stiu foarte bine doar sa ia si sa dea spaga. E un sistem piramidal. De fapt asta e marele USL. La momentul respectiv, birepetentul si securistul Antonescu a incercat si sa oficializeze aceasta stare de fapt. Marele USL era de fapt casta parvenitilor si sinecuristilor care doreau sa se permantizeze, legal, la conducerea si exploatarea in folos propriu a tarii.

Foarte simplu

Este rezultatul a 75 de ani in care comuistii (mafiotii PSD, cum se numesc astazi) au distrus Romania !

https://youtu.be/CzqI3iwZjg8

 

Intrebare

Extrapoland afirmațiile din acest articol, poate ne spune autorul (sau vreo unul dintre forumiști) a cui ordine execută cu atata zel și incrancenare d-l Arafat. Se pare că fostul președinte Băsescu aflase ceva atunci cand a vrut (fără succes) să-l "mătrășească".

 

Foarte simplu

S-ar putea ca Arafat sa fie unul din punctele importante din Europa prin care bani de la UE se scurg ilegal catre formatiunile teroriste din lumea araba !
Si Arafat face tot ce-i sta in putinta sa ramana in functie pentru a avea acces la fluxul de bani !

Fiecare a vazut o tipologie a personajului

care are posibilitatea sa urce pe scara ierarhica in Stat.
Prima data - i se da o amanta,
Pe urma - e imbogatit brusc, vin niste tovi cu o afacere si e invatat sa fure.
Dupa care urmeaza niste scoli - d'alea, d'ale lor - sunt cunoscute toate.
Dupa care e prezentat la niste televiziuni si i se face propaganda, e bagat in seama.
Pe urma fie vine votul dar cel mai adesea e urcat in schema - guvern, agentii guvernamentale, etc - unde iar mai primeste niste bani.

Si fraierii pun botul,
mai ales ca nu exista nici un jurnalist curajos care sa demaste sistemul.

ps - vezi ce face acum T Barbu, B1.tv cu clientii PMP, pe care-i vrea musai la guvernare ....
iar voi ati uitat nu de flota, ca aia era bagata la misto, facuta numai sa-i luati apararea lui Basescu, dar de retrocedari nu se spune absolut nimic, de porcaria cu noile coduri unde s-au injumatatit prescriptiile si pedepsele si multe nu au mai fost trecute ca fapte penale, etc.
Poate ati uitat ca PMP era furnizorul unor deputati sau senatori la PSD sau ALDE, atunci cand era cazul... de intelegerile facute (adica jocuri politioce,nu' asa ...) pe bani multi cu toate guvernele, cu primarii, etc ...
cum Basescu si Ponta ne rad in nas si spun ca nu avem ce le face, ca ei raspund doar politic, adica sa nu-i mai alegem ...

Subiect CRUD,pus mereu la fiert,dar...

E moștenit și la noi și la alții și nu numai de la comuniști căci,la venirea lor la putere,chiar nu aveau "licențiați" dintre cei care prelua puterea cu tentă de dictatură.
Problema e ȘI MAI GRAVĂ ACUM,cand sunt lansați fiii,nepoții, foștilor activiști pcr,care cunosc toate dedesubpturile vechiului regim,de la polițist-milițian,la salariat prin primării și direcții din ministere.Și culmea,regimurile par in acești ani că se răstoarnă "democratic",dar ai noștri inoată f.bine și ajung in zona de unde au plecat avand prin neamuri ori amici "de sange",reale refugii!
Și rămane subiect fierbinte,oricat s-ar fierbe,căci doar așa nu "putrezește să duhnească",cată vreme nici din afară nu POATE VENI aer curat.Și dacă așa e lumea ,cu diferențe pe care nici educația nu le poate eradica,justiția și oamenii ce cred că o servesc,se va impotmoli și mai rău in viitor!
Și dacă nici pandemia nu ne face mai cuvincioși,mai temători la cine să apelăm,căci și slujbașii Domnului,vorba scăpată de Dungaciu,practică"pelerinaj intre religie și democrație"!

 

Personajele menționate

... parazitează statul de sus pană jos. Indivizii sunt ușor de recunoscut, sunt blindați de diplome, masterate și doctorate dar nu se pricep concret la nimic (ăsta-i punctul lor slab). Fac greșeli de exprimare, pocesc o singură limbă străină (engleza), incurcă lucrurile prin ministere și agenții (ca să-și acopere incompetența ei sunt inventatorii celor mai năstrușnice regulamente. Dacă vi se pare că legislația este de neințeles să știți că acest lucru este cauzat, in principal, de aceste personaje). Indivizii ăștia formează garda pretoriană a șefimii. I-am văzut la treabă, ii miros și, intr-adevăr, seamănă lei cu nomenclatura de dinainte de 90. Nimic și nimeni nu le poate veni de hac in democrație (ei sunt democrația). Doar prin procedee revoluționate pot fi deșurubați din scaunele in care se instalează (de ex. reducerea cu 50% a aparatului birocratic). In toate domeniile, specialiștii au dat colțul, s-au pensionat sau au fost trimiși la plimbare și ne-am ales cu pierde-vară, amatori și fufe. Dacă incă mai funcționează cate ceva in Romanica, in esență acest lucru se datorează indarjirii cu care privații se bat să supraviețuiască, ei și familiile lor.

 

Mare dreptate au unii

La intrrea Universitatii din Stellenbosch (Republica Sudafricana) este afisat urmatorul text :
Distrugerea oricarei natiuni nu necesita bombe atomice sau rachete intercontinentale. Trebuie doar reducerea calitatii invatamantului si permisiunea fraudelor la examenele studentilor. Atunci :

- pacientii vor muri in mainile unor asemenea medici
- cladirile se prabusesc fiind construite de asemenea ingineri
- banii se pierd in mainile unor asemena economisti
- Dreptatea se evapora in mainile unor asemenea juristi si judecatori.

Crahul invatamantului este crahul natiunii.

 

Bun inceput

dar e doar varful aisbergului (muntelui de gheata). Sunt inca mii zau zeci de mii, si in politie, si in sitsemul de invatamant, si in justitie, si in sistemul medical, etc.. Asteptam o continuare, si poate cineva ii pune pe toti, pe tabeldeoroare.ro.

 

N-ati auzit...

....cum le-a crapat obrazul de rusine sinecuristilor cand au citit articolul? Sper sa nu citeasca comentariile,ca li se pune un nod in gat si mor sufocati,saracutii.
Votati cum trebuie pampalailor,altfel degeaba trancaniti indignati de tupeul acestor borfasi.

 

MosGorila

In sfarsit ai zis-o bine.Coruptia e noul comunism.

 

Interesant ca vorbind de acest cancer national al imposturii ,Ponta

este "uitat"pe drum,desi s-a dovedit a fi cel mai nociv caz ,functionand ca premier al tarii desi declara ca nu stia ce este PIB-ul!!!
Plagiator cu decizie definitiva judecatoreasca,mincinos patentat declarand ca si-a luat masteratul la Catania fapt negat chiar de conducerea universitatii respective(!!!!!)!
Acesta lichea,despre observatorul de exceptie al politicienilor,ex Pres.Basescu spunea ca "nu are niciun fel de caracter",este bine mersi sef de partid,iar Baroul bucurestean nici nu si-a pus problema sa-l excluda din randurile sale!
Asta spune multe si despre probitatea morala a avocatilor acestei institutii!Teo

 

PS.

Cazul Ponta nu este cel mai grotesc pe functia de premier al Romaniei!
Aceiasi mafie ,PSD ,ne-a pricopsit cu un premier si mai ridicol prin persoana lui Dancila!
Cat despre celebra CCR ,care ne face de ras si pe plan international,dovedeste analfabetism in materie de drept constitutional emanand decizii in "flagrant delict"cu legea fundamentala a tarii!
Cand vor infunda puscaria si se va reforma aceasta cocina mafiot-psd-ista?Teo

 

Aceleasi scursori PCR de cotropitor de tara si popor !

Pur si simplu cautand cuvant sau o asociatie de cuvinte,in romana si alte limbi straine si credeti-ma nu am gasit ceva care sa descrie fidel"realizarile"psdiste in cei 25/30 ani de macelarire a tarii! F.tragic!Tatarii,turcii, rusii au venit,au jefuit dar cu oarecare limite in barbarismul lor,dar acesti demoni au depasit limitele ori si carei imaginatii sanatoase ba chiar si bolnavicioase,uneori! La ori si ce te uiti,in jurul tau,vezi numai furt,mismanagement,conflicte de interes,favoritisme,afaceri mafiote de cea mai scarboasa speta,minciuni si dezinformatii intr-un stadiu generalizat.Pana si lui lucifer cred ca ii e scarba de acesti psdisti+asociatii lor fara de legi.Adica daca pana si lucifer a ajuns in situatia aceasta va dati seama cu cine avem de a face!Cine au fost "conducatorii si administratorii romaniei"incepand din'89 incoace.Cei care efectiv au ras de pe fata pamantului tot ce a fost construit,a crescut si s-a dezvoltat,a existat pe sol si in subsolul romaniei,a existat in societatea,cultura si traditia romaniei!E ingrozitor ce au insemnat,inseamna,si au de gand sa insemne in viitor pt.aceasta tara!Cred ca istoria,memoria acestui pamant o sa ne blameze,o sa ne condamne si moral o sa ne judece daca-i lasam sa vina din nou la carma tarii!Acesti monstrii barbari calca in picioare tot ce e mai sfant in aceasta tara,sunt in stare si uneori chiar trec peste trupurile parintilor lor,a rudelor si cunoscutilor lor fara frica de Dumnezeu,rusine de oameni si cea mai mica remuscare de constiinta!Ei nu vad,nu aud,nu inteleg nimic altceva decat sunetul si culoarea,banilor!Pentru ei nu exista nimic altceva mai sfant decat banii!Si cand te gandesti ca sunt depistati si prinsi doar unii dintre putinii,cei mai prosti,va dati seama ce marime,in suprafata si adancime o are"cloaca" psdista impreuna cu asociatii lor!Incepi sa te gandesti ca intre 90% si 95% din ce este,in tara aceasta,venituri propii ale guvernului+ajutoarele de la EU,se administrau pe baze ilegale,excocherii etc!Ori aceasta inseamna ca randamentul ori si carei investitii era intre circa 20 si 40% dintr-o investitie facuta de oameni cinstiti si priceputi,restul era furt,mismanagement etc!Deci va dati seama,sa zicem o investitie in romania de 1000 000 E avea randamentul unei investitii sa zicem in suedia de 200 000 E iar restul era risipa sau furt, etc!Cu psdul in ultimul timp probabil randamentul scazuse la 15-20% asa ca intr-un termen relativ scurt ajungea la 0% deci ori si cati banii ar avea guvernul roman practic nimic nu ar mai fi construit,deci o moarte a societatii romane!Aici vrem sa ajungem?Ganditi-va la cele scrise,care-s observatii bazate pe realitatea tragica a romaniei!Calculele arata ca investitia in energia regenerabila creeaza de 3 ori mai multe joburi decat ori si ce altfel de investitie.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor