"Soimii patriei" se joaca de-a Opozitia. Poate USR si PNL se maturizeaza si se bat si cu PSD-ul

Autor: George Mioc - CEO
Joi, 06 Aprilie 2017, ora 21:13
11082 citiri

Ma mira ca niciun antreprenor cu initiativa si spirit creativ n-a dezvoltat pana acum o cresa la care sa fie crescuti si educati noii parlamentari din Opozitie.

Sa-i invete sa vorbeasca, sa actioneze si sa nu mai afiseze un aer de bebelus plangacios, atunci cand Dragnea le fura biberonul. Pentru ca, dupa trei luni de guvernare PSD, noua si minunata noastra clasa politica nu iese din stupefactia ca tara a ajuns pe mana unor insi corupti si brutali, care boxeaza fara manusi si nu respecta nicio regula civilizata.

Stiu ca multi o sa-mi spuna ca sunt prea malitios, ca nu am rabdare, ca prin criticile mele dure voi ajuta PSD-ul. Am sa va raspund ca, dimpotriva, sunt bland si tolerant. Pentru ca, daca as fi fost furios, as fi scris: nu cumva in spatele acestei taceri blege a Opozitiei parlamentare se ascunde frica si complicitatea?

In randul PNL si USR sunt multi oameni care au experienta guvernamentala si care, daca ar dori sa atace PSD, ar sti probabil mai bine decat mine unde sunt punctele sensibile ale noii Puteri. Intre parlamentarii USR sunt doi fosti ministri, plus alte persoane care au lucrat in structurile Guvernului Ciolos. Nu i-am observat folosindu-si experienta acumulata decat cu multa prudenta, ca si cum ar evita sa loveasca prea tare...

Problema cea mai grava, pe care au semnalat-o si unii ziaristi, este totala inactiune care a urmat dupa dezvaluirile presei privind averea fabuloasa controlata de familia Dragnea, direct sau prin interpusi.

Vila din Brazilia, ferma de porci a fiului sau - desi singura pasiune a lui Junior par a fi masinile puternice, nicicum suinele - sau uriasele terenuri de vanatoare gestionate pe nimic de catre o asociatie pe care actualul presedinte al PSD a infiintat-o... Ce putea face Opozitia dupa aceste dezvaluiri din presa? Eu nu sunt consultant politic, dar va ofer o lista scurta de sugestii:

  • Opozitia putea sesiza ANI, cerand un control al averii lui Dragnea, inclusiv solicitarea de informatii privind conturi sau proprietati aflate in alte state.
  • Putea fi interpelat ANAF, cerand informatii daca aceasta institutie l-a incadrat pe Liviu Dragnea in categoria persoanelor cu venituri mari care prezinta risc fiscal ridicat si daca averea acestuia a fost verificata. Probabil ca ANAF ar fi evitat un raspuns, dar de ce sa nu intrebi?
  • Se putea cere infiintarea unei comisii de control in legatura cu modul in care fiul lui Dragnea a ajuns proprietarul unei ferme de porci, asa cum PSD a verificat modul in care fiica lui Traian Basescu a cumparat terenuri agricole la Nana. Probabil ca PSD refuza infiintarea comisiei, dar Dragnea ar fi fost obligat sa mai dea niste explicatii.
  • Puteau fi facute interpelari catre ANI, Ministerul de Finante si chiar Ministerul de Interne in legatura cu diferite dosare care au legatura cu afacerile din Teleorman ale clanului Dragnea.

Acestia sunt doar cativa pasi, pe care-i vad eu, un antreprenor din Texas. Sunt convins ca existau si alte solutii, cu un pic de bunavointa.

Dar PNL si USR nu au facut nimic pe acest subiect.

Ca roman din diaspora, ma uit uluit si la faptul ca, desi USR a criticat legislatia electorala, acum a abandonat complet acest subiect. Ma refer la infama lege a votului prin corespondenta. Milioane de romani din diaspora - si nu numai - o asteptau. Dar PSD si PNL au facut o lege complet inaplicabila, iar presedintele Iohannis, in loc sa o intoarca inapoi la Parlament, a promulgat-o.

Stiti cati romani din strainatate au folosit acest sistem de vot? 4.561! Da, 4.561. Sa nu indrazneasca cineva sa-i blameze pe sutele de mii de oameni care, in noiembrie 2014, si-au petrecut o duminica, in frig si ploaie, venind de la zeci sau sute de kilometri distanta ca sa voteze! Si, la final, unii au fost brutalizati de politistii chemati de PSD... Nu acesti romani sunt de vina, ci legea inaplicabila!

Insa, in loc sa vina cu propuneri legislative care sunt asteptate de romani, de publicul care i-a votat, USR si PNL lasa initiativa la PSD. Ba chiar sunt situatii ridicole in care unii dintre ei semneaza ce le pun sub nas smecherii lui Dragnea si isi dau seama, mai tarziu, ca au facut o tampenie.

In nicio tara civilizata, cand esti ales deputat sau senator, nu ti se acorda nu stiu cate luni de gratie ca sa te califici la locul de munca. Sunt curios daca ati vota un candidat care v-ar spune: "Daca sunt ales, primele sase luni nu fac nimic, voi incerca insa sa invat meseria de parlamentar!". E ridicol.

Fiecare zi in care Opozitia doarme prin Parlament este o zi in care ceilalti pot fura in liniste.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#USR PNL atac PSD, #Opozitie atac Putere , #PNL