Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara ca social-democratii iau in calcul formularea unor plangeri penale impotriva prefectului de Constanta pentru abuz in serviciu,in conditiile in care in Cernavoda au fost declansate procedurile de demitere prin referendum a primarului PSD.
"Categoric mergem in justitie. Am luat in calcul posibilitatea, si cred ca se va realiza asta, sa se faca plangeri penale impotriva prefectului de Constanta pentru abuz in serviciu", a declarat Liviu Dragnea dupa o sedinta a liderilor locali PSD, la care a participat si presedintele partidului, Mircea Geoana.
Secretarul general al PSD a mai declarat ca primarii partidului sunt "speriati pentru ca sunt amenintati", sustinand ca amenintarile ar veni din partea PD-L.
La sedinta liderilor locali s-a hotarat crearea unui grup la nivel central care sa acorde sprijin juridic primarilor care intampina probleme in teritoriu. "Am convenit ca in ceea ce priveste abuzurile la care deja au inceput sa fie supusi primarii nostri, si nu numai, actiunile de intimidare sa fie prevenite prin constituirea unui grup, la nivelul partidului, care sa comunice in timp real cu colegii nostri, in asa fel incat sa le acordam tot sprijinul juridic de care au nevoie in aceasta perioada grea care se prevede si care este pusa la cale de Guvernul Boc 4", a mai spus Dragnea.
"La Cernavoda, prefectul Constantei a demarat procedurile de organizare a referendumului de demitere a primarului de la Cernavoda. In toate judetele, majoritatea colegilor spun ca au primit informatii de la prefecti sau din jurul prefectilor ca asta este o optiune care va fi initiata in masa", a declarat Liviu Dragnea, inaintea sedintei PSD cu liderii din teritoriu.
Prefectul judetului Constanta, Claudiu Palaz, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca la Cernavoda va fi organizat un referendum pentru demiterea primarului Mariana Mircea. Claudiu Palaz a declarat ca urmatorul pas care trebuie facut este constituirea unei comisii care sa organizeze referendumul. Acesta a precizat ca, in acest sens, a trimis adrese tuturor institutiilor desemnate de lege, pentru ca acestea sa-si numeasca un reprezentant in comisie (Consiliul Local, Consiliul Judetean, Judecatorie).
Initiativa referendumului au avut-o, la inceputul anului, mai multi cetateni, care au strans semnaturile necesare de la locuitorii orasului. Primarul Mariana Mircea a formulat o plangere penala, in luna martie a acestui an, impotriva initiatorilor strangerii de semnaturi de la locuitorii orasului pentru demiterea sa din functie, pentru savarsirea infractiunilor de ultraj, fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare publica.
Potrivit rezolutiei procurorului de caz, prezentata joi de prefectul Constantei, Parchetul de pe langa Judecatoria Medgidia a decis neinceperea urmaririi penale in acest dosar, considerand ca nu exista dovezi care sa probeze acuzele reclamantei. Mai mult, oamenii legii au stabilit ca semnaturile sunt autentice si ca vointa locuitorilor trebuie respectata.