PSD a obtinut functia de prefect al judetului Mures. UDMR, cea de subprefect

Sambata, 02 August 2014, ora 22:32
2557 citiri
PSD a obtinut functia de prefect al judetului Mures. UDMR, cea de subprefect

In Monitorul Oficial au fost publicate Hotararile de Guvern privind exercitarea functiei publice de prefect al judetului Mures de catre Vasile-Liviu Oprea, fost subprefect, sustinut de PSD, si cea privind exercitarea functiei publice de subprefect al judetului Mures de catre Nagy Zsigmond, secretar al Primariei Miercurea Nirajului, sustinut de UDMR.

Vasile-Liviu Oprea, in varsta de 46 de ani, care a ocupat pana atunci functia de director al Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Mures, a fost investit subprefect al judetului Mures in data de 25 aprilie, indeplinind atributii de prefect pana la numirea sa in functie, dupa eliberarea din functie a prefectului Corneliu Grosu, care a atins varsta pensionarii, si a subprefectului Manuel Butiulca, care era sustinut de PNL.

Nagy Zsigmond, in varsta de 56 de ani, este secretarul Primariei Miercurea Nirajului, a absolvit Facultatea de Drept din Sibiu si are un masterat in administratie publica.

Atat politicieni ai UDMR, cat si ai PSD au aratat in repetate randuri ca functia de prefect al judetului Mures ar fi fost obtinuta de Uniune in urma negocierii acordului de participare la guvernare cu PSD.

Presedintele UDMR Sfantu Gheorghe, Antal Arpad, anunta in data de 5 martie ca, in urma negocierilor avute cu PSD pentru intrarea la guvernare, Uniunea a obtinut dreptul de a nominaliza un prefect intr-unul din cele trei judete din secuime, respectiv Covasna, Harghita si Mures, si a optat pentru Mures.

"Asa am considerat ca este corect si solidar", a spus Antal Arpad, care a mentionat ca UDMR nu este interesata de functiile de subprefecti din judetele Covasna si Harghita, pe care le-ar fi putut obtine in urma iesirii PNL de la guvernare.

In aceeasi zi, presedintele PSD Mures, deputatul Vasile Gliga, a declarat ca se lupta in continuare pentru ca UDMR sa nu obtina functia de prefect al judetului, el adaugand ca cei care ar lua o astfel de decizie si-ar asuma anumite riscuri politice.

"Nu am fost de acord cu acest lucru nici inainte de a se forma coalitia, ma lupt inainte, pe cat se poate, sa nu fie prefect maghiar la Targu Mures. E un subiect foarte sensibil si delicat si trebuie sa analizeze toti cei care iau decizii la nivelul cel mai inalt care sunt riscurile pe care si le asuma politic. Ma lupt mai departe si sper sa nu fie prefect maghiar la Mures. Ei (UDMR, n.red.) pot sa declare ce vor, liderii nostri nu ne-au informat despre asa ceva. Stiu ca au discutat inainte de semnarea protocolului", a afirmat Vasile Gliga.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...