Președintele PSD al comisiei de agricultură din Parlament cere reintroducerea taxei pentru cerealele ucrainene

Vineri, 07 Aprilie 2023, ora 17:24
1375 citiri
Președintele PSD al comisiei de agricultură din Parlament cere reintroducerea taxei pentru cerealele ucrainene
Florin Ionuţ Barbu a precizat că social-democrații îi vor susține pe fermierii români FOTO Facebook / Florin Ionuţ Barbu

Preşedintele Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaților, deputatul PSD Florin Ionuţ Barbu a precizat că protestul fermierilor români faţă de sprijinul insuficient decis de Comisia Europeană pentru pierderile înregistrate de aceştia.

„Este din ce în ce mai evident că Decizia Comisiei Europene de a ridica taxele vamale pentru produsele provenite din Ucraina a generat efecte negative tuturor statelor din regiune. Cerealele provenite din Ucraina au provocat blocaje comerciale, au destabilizat piaţa, au generat prăbuşiri ale preţurilor, punând fermierii români în imposibilitatea de a-şi valorifica producţiile. Este timpul ca taxele vamale să fie reintroduse şi să permitem cerealelor şi produselor ucrainene doar tranzitarea teritoriului României în drumul lor către ţări terţe”, a afirmat Florin Ionuţ Barbu, potrivit unui comunicat de presă al PSD.

Social-democratul a reiterat că România va continua să sprijine Ucraina până când va câştiga războiul declanşat de Rusia, însă „avem datoria să ne protejăm fermierii şi procesatorii”.

El mai spune că „PSD va continua să sprijine fermierii români şi producţia românească, mai ales în aceste perioade complicate pe care cu toţii le traversăm”.

Fermierii din întreaga ţară protestează, vineri, nemulţumiţi de „soluţia găsită de Comisia Europeană la problemele şi dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar”.

Ministrul Agrilcuturii Petre Daea a declarat vineri, după întâlnirea cu fermierii care protestează în Capitală, că a fost publicat pe site-ul ministerului actul normativ care stabileşte modul de acordare a banilor de la Comisia Europeană, cei 10 milioane de euro, care au fost dublaţi de la bugetul de stat.

El a precizat că aceste sume se vor da numai fermierilor care au cereale pe stoc la 1 februarie şi nu se dă niciun cent pentru comercianţii de cereale. Ministrul a dat asigurări că banii vor ajunge la fermieri în 29 de zile.

Eveniment Quarterly Report

Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Marcel Ciolacu exclude USL 2. „Exista un duşman, Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a precizat că exclude crearea unui nou USL şi a adăugat că Uniunea Social-Liberală a fost creată deoarece exista un duşman atunci, respectiv Traian Băsescu....
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Decizia în cazul lui Dumitru Buzatu, amânată de instanță pentru a doua oară. Avocat: ”Încă mai caut probele”
Curtea de Apel Iaşi a amânat pentru vineri, 29 septembrie, pronunţarea deciziei în cazul lui Dumitru Buzatu, arestat preventiv pentru luare de mită. Este a doua oară când magistrații...
#PSD, #Florin Ionut Barbu, #fermieri romani , #stiri PSD