Ziare.com

A aparut o scrisoare: Firea, Stanescu si Tutuianu vor demisia imediata a lui Dragnea si o cer pe Dancila presedinte interimar

de Redactia Ziare.com
Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 12:01

   

A aparut o scrisoare: Firea, Stanescu si Tutuianu vor demisia imediata a lui Dragnea si o cer pe Dancila presedinte interimar
Vicepresedintii PSD Adrian Tutuianu si Paul Stanescu semneaza, alaturi de Gabriela Firea, un nou document, intitulat "Declaratie privind Starea Partidului Social Democrat", in care denunta declinul PSD in epoca Dragnea. De altfel, cei trei ii cer sefului PSD sa demisioneze si propun ca Viorica Dancila sa asigure interimatul.

Semnatarii vor demisia sefului PSD, despre care spun ca este o veriga slaba in partid, dar se angajeaza sa sustina proiectele partidului, inclusiv o lege a amnistiei si gratierii, dupa consultarea societatii civile.

Ce argumente aduc cei trei, pentru ca Liviu Dragnea sa demisioneze "imediat":

- Desi guverneaza de aproape doi ani, iar rezultatele economice sunt bune, PSD e pe un trend descendent in optiunile electoratului;

- Liviu Dragnea este, pe masuratorile sociologice, sub cota de incredere a partidului;

- Liviu Dragnea si-a subordonat partidul, a confiscat temele mari, iar perceptia publica este ca orice propun PSD si Guvernul este in slujba sefului de partid.

Cei trei semnatari, care sustin ca sunt reprezentanti ai Comitetului de Initiativa, fac un apel la sustinere in partid.

"Facem apel la toti membrii Comitetului Executiv National, parlamentari, presedinti de Consilii Judetene, primari, consilieri judeteni si locali, membrii si simpatizanti ai partidului, sa sprijine demersul nostru. Este important sa ramanem uniti si solidari, sa continuam guvernarea, dar sa avem si viitor".

Care sunt propunerile acestui Comitet de Initiativa:

- Amnistie si gratiere, dupa consultari cu societatea civila;

- Mentinerea coalitiei PSD-ALD;

- Adoptarea unei legi a lobby-ului;

- Sustinerea referendumului national privind revizuirea Constitutiei;

- Sustinerea Guvernului in procesul de rectificare bugetara.

Nu stim daca acest document este cel despre care cativa social-democrati au vorbit de saptamana trecuta ca fiind semnat de peste 20 de membri ai partidului. Luni chiar, presedintele PSD Sector 1, Dan Tudorache, a afirmat ca a vazut o scrisoare semnata de 20 de PSD-isti.

Potrivit statutului PSD, Comitetul Executiv poate convoca un congres extraordinar prin votul a o treime dintre membri. CEx are 68 de membri si este nevoie de votul a 23 pentru a convoca congresul.

Redam integral documentul obtinut de Ziare.com:

"Stimate domnule Liviu Nicolae Dragnea,
Doamnelor si domnilor membri ai Comitetului Executiv National,

Partidul Social Democrat guverneaza Romania de 1 an si 9 luni, cu rezultate economice pozitive. Toti indicatorii atesta o crestere economica sustenabila, un nivel record al veniturilor statului, o imbunatatire a absorbtiei fondurilor europene. Au crescut salariile, pensiile, ajutoarele sociale si subventiile pentru agricultori. Avem cel mai mare numar de salariati din ultimii 20 de ani, cel mai redus nivel al somajului etc.

Cu toate acestea, paradoxal, Partidul Social Democrat scade in preferintele electoratului, cercetarile sociologice indicand o optiune de vot cuprinsa intre 25%-30%, cu mult sub scorul obtinut de partid la alegerile parlamentare din anul 2016 (47%).

De asemenea, presedintele partidului, Liviu Nicolae Dragnea, este cotat in sondajele de opinie cu 7%-12% din preferintele electoratului, cu mult sub cota partidului, fiind de altfel cel mai contestat lider politic din Romania ultimilor ani.

Situatia actuala a PSD trebuie vazuta si pe fondul unei slabe opozitii politice, in contextul unor miscari sociale de contestare, tot mai consistente si mai radicale, al cresterii gradului de polarizare a societatii romanesti (pro si contra PSD).

Este datoria noastra de oameni politici responsabili sa analizam aceasta situatie si sa decidem care sunt masurile necesare pentru oprirea acestei tendinte, dar si sa consolidam structurile partidului pentru a ramane principala forta politica a tarii, capabila sa castige alegerile din anul 2019 - europarlamentare si prezidentiale - si cele din 2020 - locale si parlamentare.

Cauzele pentru care ne aflam in aceasta situatie sunt, in opinia noastra, urmatoarele:

1. Partidul Social Democrat si Guvernul sau sunt parte a unor conflicte interne, care au rabufnit si vor continua sa se accentueze. Modul in care au fost desemnati cei trei candidati la functia de prim-ministru si membrii Guvernului, fara niciun set valid de criterii necesare pentru o guvernare performanta, a adancit conflictele latente din partid si a generat neincredere in randul alegatorilor.

Motiunea de cenzura impotriva propriului guvern, instalarea a nu mai putin de trei guverne in 19 luni, schimbarile neexplicate ale unor ministri, sunt element percepute in mod negativ de electoratul PSD. Congresul din luna martie 2018 nu a generat o imbunatatire a functionarii partidului, cu implicatii asupra imaginii si perceptiei publice in randul electoratului propriu, dar si al societatii in ansamblu.

2. PSD se afla intr-un razboi permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importanta a societatii romanesti: presedintele Romaniei, partidele politice din opozitie, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civila etc.

3. Agenda publica a fost acaparata de teme precum Coruptia, schimbarile din Justitie, "Statul Paralel", de protocoalele de colaborare cu SRI, care au acoperit, in planul dezbaterii publice, rezultatele guvernarii in domeniile economic si social.

La aceasta se adauga o strategie de comunicare publica deficitara a partidului, care doar a reactionat defensiv si ineficient la atacurile venite din toate partile, in loc sa fie pro activ si sa impuna temele de discutie.

4. Toate luarile legitime de pozitie pe tema "Statului Paralel", a abuzurilor comise in justitie, in baza protocoalelor ilegale dintre SRI si diverse institutii, au fost contracarate cu ideea ca PSD actioneaza din interes propriu, in beneficiul unor lideri sau acoliti ai acestora.

De asemenea, initiativele PSD in zona reformarii Justitiei, justificate din perspectiva democratizarii societatii romanesti, a respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale, au fost atacate de opozitia parlamentara si o parte a societatii civile, ca fiind demersuri exclusiv in interesul liderului PSD, domnul Liviu Dragnea.

Prin urmare, se poate afirma, fara rezerve, ca liderul PSD a devenit, prin vulnerabilitatea sa juridica, un obstacol in adoptarea acestor reglementari.

5. Manifestarile impotriva Guvernului si a PSD, in special cele din iarna anului 2017 si cele recente, din august 2018, au contribuit la polarizarea societatii romanesti si la dezvoltarea unei atitudini agresive impotriva PSD, din partea unor segmente ale societatii.

Actiunile de protest anuntate pentru lunile septembrie si octombrie 2018 vor adanci criza de neincredere in partid. In acest context, adoptarea prin ordonanta de urgenta a unor masuri de amnistie si gratiere este de natura sa genereze proteste de amploare care se vor solda, cel mai probabil, cu caderea Guvernului Dancila si cu pierderea guvernarii de catre PSD.

6. Promovarea in Guvern, Ministere, Agentii, alte institutii publice a unor persoane cu evidente carente profesionale, incapabile sa comunice corect, argumentat, pe temele guvernarii.

7. Instalarea neincrederii externe in PSD, pe fondul perceptiei ca sunt atacate institutiile statului de drept si Justitia. PSD nu a fost capabil sa explice convingator, in plan extern, motivatiile reale si legitime ale demersurilor sale privind reforma in Justitie si incetarea incalcarilor grosolane ale drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor de catre "Statul paralel".

8. Situatia juridica vulnerabila a liderului PSD, Liviu Nicolae Dragnea, a devenit vulnerabilitatea majora a partidului, elementul principal de atac al Opozitiei si a unei parti a societatii civile, o perpetua sursa de neincredere in plan intern si extern, motivul pentru care se pune la indoiala corectitudinea oricarui demers initiat de PSD de in directia reformarii Justitiei.

9. Conducerea discretionara a partidului, transformarea structurilor de conducere (Biroul Permanent National, Comitetul Executiv) in foruri care valideaza deciziile luate intr-un format restrans, desfiintarea de facto a Consiliului National si a Departamentelor partidului, lipsa dezbaterii interne in structurile politice si parlamentare.

In fata situatiei de criza, pentru a evita izolarea internationala a tarii si pierderea increderii in PSD, propunem urmatoarele actiuni:

1. Demisia imediata a domnului Liviu Nicolae Dragnea din functia de presedinte al Partidului si din functia de Presedinte al Camerei Deputatilor.

2. Asigurarea interimatului conducerii PSD de catre doamna Viorica Dancila, presedinte executiv, pana la organizarea unui Congres Extraordinar, in prima parte a anului 2019. Democratizarea vietii interne de partid si asigurarea functionarii statutare a structurilor interne (Birou Permanent National, Comitet Executiv, Consiliul National, Departamente etc.).

3. Mentinerea coalitiei PSD-ALDE, singura garantie a continuarii programului de guvernare. Negocierea sustinerii parlamentare a Guvernului de catre UDMR, minoritati nationale, parlamentari independenti.

4. Imbunatatirea actului de guvernare si consolidarea echipei guvernamentale. Agenda publica a Guvernului trebuie centrata pe investitii publice, sprijinirea mediului de afaceri in vederea mentinerii ritmului de crestere economica.

5. Sustinerea marilor proiecte de infrastructura critica (termoficare, alimentare cu apa etc) si a colaborarii dintre Guvern si administratia publica locala pentru implementarea acestora.

6. Impulsionarea initierii si derularii proiectelor privind infrastructura de mobilitate (autostrazi, drumuri expres, centuri ocolitoare etc) de catre administratia centrala si locala.

7. Sustinerea neconditionata a adoptarii si aplicarii noii legi a Pensiilor, asa cum a fost elaborata de actualul Guvern.

8. Elaborarea unui plan coerent de eficientizare a sistemului de ajutoare sociale prin masuri tintite, menite sa-i ajute pe cei aflati cu adevarat in nevoie, astfel incat lupta impotriva pauperizarii sa inregistreze rezultate vizibile.

9. Pregatirea corespunzatoare a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, moment ce trebuie sa genereze o imbunatatire a imaginii Romaniei si a guvernarii, in plan international.

10. Cresterea coeziunii grupurilor parlamentare si adoptarea in aceasta sesiune parlamentara a pachetului de legi privind Justitia, legile de modificare a Codului penal, a Codului de procedura penala, a Codului de procedura civila; legile privind securitatea nationala, Codul administrativ, dar si initiativele legislative necesare punerii in aplicare a masurilor adoptate de Comitetul Executiv National al PSD, din 1 septembrie 2018; legea off-shore; legislatia privind regimul juridic al incompatibilitatilor si conflictelor de interese.

Grupurile parlamentare vor sustine neconditionat Guvernul PSD-ALDE si vor respinge orice motiune de cenzura promovata de opozitia parlamentara.

11. Adoptarea unei legi a Lobby-ului in concordanta cu principiile de transparenta si bune practici din statele cu traditie in acest domeniu.

12. Ajustarea cadrului legislativ si normativ privind exploatarea resurselor naturale in baza principiului maximizarii beneficiilor pentru romani in conditiile asigurarii unui cadru atractiv pentru investitori.

13. Adoptarea unei initiative legislative privind amnistia si gratierea, dupa o larga consultare si dezbatere cu: Ministerul Justitiei, CSM, ICCJ, asociatiile magistratilor, UNBR si societatea civila. Reforma justitiei si a politicii penale pot reusi, fiind acceptate de societate numai in masura in care convingem ca acestea se fac in interesul protectiei drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor.

14. Condamnarea cu fermitate si luarea tuturor masurilor pentru impiedicarea imixtiunii serviciilor secrete sau a grupurilor de interese ilegitime in actul de justitie, care trebui sa se infaptuiasca impartial, cu respectarea stricta a Constitutiei si a legilor in vigoare.

15. Sustinerea referendumului national privind revizuirea Constitutiei din data de 7 octombrie 2018.

16. Sustinerea Guvernului in procesul de rectificare bugetara. Pregatirea corespunzatoare a rectificarii bugetare din luna noiembrie. Pregatirea bugetului de stat si a proiectului bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2019 si adoptarea acestora pana la sfarsitul sesiunii parlamentare.

17. Sprijinirea autoritatilor administratiei publice locale prin alocarea resurselor financiare necesare functionarii si dezvoltarii localitatilor. Adoptarea codului finantelor publice.

18. Intocmirea unei strategii electorale coerente, care sa asigure pregatirea partidului pentru alegerile din anul 2019, europarlamentare si prezidentiale si maximizarea sanselor de castigare a acestora.

19. Imbunatatirea relatiilor cu partenerii internationali si recastigarea increderii in Romania si in Partidul Social Democrat. Trebuie sa redevenim parteneri viabili pentru dialog in cadrul Partidului Socialistilor Europeni si Internationalei Socialiste.

Stimati colegi,

Demersul nostru este unul onest, care nu urmareste interese personale, ci salvarea Partidului Social Democrat intr-un moment dificil. Facem apel la toti membrii Comitetului Executiv National, parlamentari, presedinti de Consilii Judetene, primari, consilieri judeteni si locali, membrii si simpatizanti ai partidului, sa sprijine demersul nostru. Este important sa ramanem uniti si solidari, sa continuam guvernarea, dar sa avem si viitor. PSD trebuie sa ramana cea mai importanta forta politica a tarii, un partid de stanga modern si progresist, cu vocatie europeana.

In numele comitetului de initiativa al prezentei Declaratii comune,
Paul Stanescu, vicepresedinte PSD,
Viceprim-ministru, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice

Gabriela Firea, vicepresedinte PSD,
Primar general al Capitalei

Adrian Tutuianu, vicepresedinte PSD,
Vicepresedinte al Senatului".
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Dragnea PSD demisie Tutuianu
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 21201 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
48 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

ALDE sustine protestatarii !

.

 

Inceputul e ceva mai greu. Restul merge de la sine !

Aswa DA, o veste buna !

 

Tipic Caragiale

mai ramane sa apara si ... scrisoarea pierduta.

"Din două una, dati-mi voie: ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo, si anume in punctele… esentiale... Din această dilemă nu puteti iesi... Am zis!"

 

jos ciuma rosie

Si Irinuca ce mai face fara Daddy infractorul sef al PSD mare mahar pe banii romanilor?

S-a oferit Borcea sa-i largeasca orizontul lui

Irinuca, in absenta fortuita a lui Daddy Love.
Asa este cu toate pisicutzele: la un moment dat fac ochi :)
Alta varianta ar fi ca o ia Pandele al lui Firea la ei in satra.
Ca bona. La toate alea...

Daddy va avea totusi parte de un tratament stomatologic bun in puscarie. Nu va pierde chiar tot :) Mai si castiga ceva. Pe 8 octombrie, nu?

AIUREA,

ai dreptate! Aiurea! tradiceanu sa sustina protestatarii? "He, he, he"... Nu i-ai auzit ultima duda? Cand se declara mirat cum se aduna atat de repede atatia oameni?

Gruparea neo-nazististāALDE,sustine PSD?!?

Cine crede vreo IOTĀ,din "miscarile de trupe" Dragnea-Firea,ori este NAIV,ori nu cunoaste bine intentiile Grupului Infrational Organizat PSD,dar mai ales a neo-nazistilor din Alde!
Toatā mizeria asta facuta de Firea,cu presedinte PSD....Hehehe Dancila,e facut doar de ochii lumii,can sa poate modifica (ATENTIE)Constitutia in liniste si sa dea gratieri pe banda rulanta!
Singura persoana credibila care poate scoate PSD din prapastia in care a cazut este acum comisar european.
Nu inepta Dancila sau slugile lui Dragnea:Firea,Tutuianu,Stanescu.
Praf in ochii opiniei publice "scandalul din PSD"

Asta nu s-a mai pierdut. N-a avut timp.

Dar aia pierduta, pe unde o fi "la semnat"?!

@MacGigi Rank user: x5 19.09.2018, 13:41

Mare caracter ai, om educat si scolit...

Singura sansa de a da mafiei o palma peste rat

este la referendum.
Ce conteaza mai mult ?
Cei 20 de homosexuali, sau sutele de hotzi PSD ?
Dragnea o sa puna iar cimitirele la vot!
Iesiti toti la vot si puneti NU.
Eliminarea lui Dragnea este mai importanta decit problema homosexualilor.
Problema homosexualilor nu e urgenta. A mafiei este urgenta.
Parlamentul viitor va putea face ceva.
Daca iese DA cu participarea cimitirelor, Dragnea o sa zica ca romanii l-au votat pe el.
Homosexualii sunt inofensivi. Mafia distruge.

De dragul tastaturii...

Al dreaqu coincidente zilele astea:

- Dragnea party la ICCJ in curand;

- Refuzul lui Dragnea de a modifica continutul legii offshore (intalnirea de acum doua zile cu Klemm si secretarul de stat);

- Referendumul pentru familia traditionala, cum mai poate PSD-ul sa-si stranga activul de partid pentru a participa la referendum din moment ce e stare de razboi in PSD?, chiar nu ma gandeam ca Firea este sustinatoare LGBT;

- Ieri Antonescu ne anunta ca revine activ in PNL;

Acum si-au gasit si rebelii din PSD ?

Multe, dar multe coincidente...cu alte cuvinte se doreste distrugerea totala a PSD, in alte conditii si vremuri as fi deschis sampania astazi (sampania aia pe care o tin pentru momentul RIP Iliescu), dar cand ma gandesc la alternative, wow, horror !!!

Daca pica Dragnea pana la o eventuala condamnare definitiva de la ICCJ va GARANTEZ disparitia PSD !!!

O sa-i penalizeze votantii intr-un mod barbar, voturile se duc catre Alde...

Cea mai buna opozitie la PSD este PSD, PNL-ul + USR + #rezist sunt pistol cu apa pe langa PSD vs. PSD.

Traiasca Firea, Tutuianu, Oprea, Andronescu, Ponta, Oprea si nasul Maior :):):)

androide

nu ne intereseaza supravietuirea psd, un partid de hoti , infractori si tradatori de tara.
oricum, nu mai depinde de ce minciuni scrieti voi aici, ci de sacalii si sobolanii care au inceput deja sa muste adanc din beregatile tovarisilor de lupta:)))
tipic comportament comunist si infractional.

Asa e, buna observatie, tocmai acuma cand stim...

... ca prostia se afla in conjuctie cu aroganta si ignoranta. De ce tocmai acum? Soros, Coposu, taranistii, Iohnanis, UE, Bergenbier, UEFA, evreii, homosexualii, ciuma porcina... artimetica...

Foarte frumos! Dar unde sunt cei 30 semnatari, care zicea Dogioiu

..ca au semnat? Sau asta e alta scrisoare?

Inafara de primele doua puncte din scrisoare NIMENI nu-i opreste pe semnatari sa realizeze ce isi propun!

Dragnea le va raspunde vineri.

 

@Pupaza

Da, Dragnea le va raspunde: o sa trimita vineri jandarmi lui CarmenPriza sa-i gazeze si sa-i frectioneze pe spate cu bulanul pe contestatari. Firea & Co pregatesc si ei o lovitura de stat. Deja se anuta miscari masive de trupe pzd-iste iar autocarele au deja motoarele turate.

Asa e, sa trimita jandarmii sa-i gazeze civilizat

Niste jandarmi cu butelii de gas sarin sau noviciok la CPEX al CC al PSD sunt necesari.

Motoarele furate

Ai vrut sa zici?

hahahaha....:)))

looserii...:))
puscaria-i pe capul vostru...:)))
pai daca dragnea avea ce sa raspunda,raspundea azi ba!!!
dadea cu astia de pamant si le strivea capul..:)))
dar sobolanca rosie firea, sta agatata puternic cu coltii in carotida puscariasului dragna..:))))
cum era aia?
ca o sa plece dragnea ca un prost din psd, din politica si din viata asta?:)))))))))))))))))))))))))))))))

cucu meu

ce oare si-ar putea dori un popor mai mult decat firea presedinte si vasilica prim ministru. i-am sparge pi tati, ai.

?

Veorica? Nu, pe bune, veorica la butoane? :)))

 

jos ciuma rosie

Si Valcov.....ajutor pentru 20....20 la guvern?

Tovarasi, ramaneti la locurile voastre! Tovarashu Dragnea...

... mai da 100 de lei la salar si 100 la alocatii si 100 la bursa. Pai, e rau? De la tovarasa Veorica, inca o saptamana libera platita de referendumu' pentru nea Belinache.
- Nu sunt bani? Pai, aducem acuma un transport din Zimbabwe, altu' din Venezuela, ambele denominate in moneda botswaneza. Miliardari va facem pe toti!

USR-UL este alternativa un partid de tineri

cu mentalitati occidentale .PSD-alde -udmr trebuie sa dispara. avem nevoie de o schimbare profunda. mentalitati occidentale si Euroatlantice. Acesti neocomunisti trebuie sa dispara de pe scena politica. A facut destul rau tarii. Datorita lor ne pleaca tinerii cu sutele de mii in strainatate si cand se intorc sa protesteze cum au facut in august sant intampinati cu gaze si bastoane.

 

@Cucucorapshan, ramai cu juma de norma!poate-ti da Tariceanu

norma intreaga.grabeste-te, sunteti multi!

 

Suntem multi, 60-70% dintre romani!

))

da ba, sunteti multi pro...psd.

cam cati sa-i strangi in delta si sa declari pesta porcina pesedista...:)))))))))))))
razi tu, dar nu-i rasul tau ba...
iar dispari si apari ca marean 666:))))))))))))))))))))))0

ha,ha..pro.sti?

da stim..la voi 70% e de fapt IQ-ul...ca procentul scade sub 20%..nu te vad bine cucule, ce te faci? Cui ii mai canti in struna..oricum si de dispare dictatorul de teleorman...s-o puna pe analfabeta in loc...o sa fiti si mai de rasul curcilor!!!!..Unii cu ceva scaun la cap nu s-ar expune cum o faci tu...dancila ..ha ha..si copiii de scoala deja rad de ea.....noa ,eu ma duc la munca acum..dar tu stai si fa-ti temele la latrina a III, repede treci la pupitru,mai arunca o fumigena si tot asa, s-o tii...da cine te va mai plati??? La vale cu tampenia de referendum..sustinem..vrem referendum pt ...condamnarea tuturor politicienilor corupti, condamnati si confiscarea averilor ilicite pentru crearea unui fond de ajutorare pt celor sarmani, scoli si spitale etc..noa tu te impotrivesti si la asta- si colegii tai de cubicle...toata ziua aici???
O zi faina tuturor romanilor adevarati, cinstiti oriunde v-ati afla...

Sunt de aceiasi parere cu tine Marine Marine..Zici

"Suntem multi, 60-70% dintre romani!"
Nu scriu aproape zilnic eu!
Sunteti Multi dar PRO*** psd!:))))))))

jos ciuma rosie

Si nu cer si anularea legilor care il au ca beneficiar pe Infractorul sef al PSD?

 

A explodat mamaliga?

Haha! Acum si PSD-ul are o conducere paralela?

 

PSD-ul e un partid paralel cu interesele romanilor.

Ca are si o conducere paralela, nu prea conteaza.
Conteaza sa dispara. Prea mult rau a facut Romaniei, pana acum.
PS Si interimat la PSD prin Veorica va fi bomboana pe coliva.
Initiatorii mailului nu s-au inteles pe cina sa puna si au ales un personaj insignifiant. Dar, tot bomboana pe coliva va fi.

miorita e mereu de actualitate....

de data asta baciu moldovean si cu cel orban !

......................ce multi[si........mistocari

...sint pe aici si alte forumuri!Da' pe cind ceva Faptic,Real?
Este Prostia Alegatorilor,care Merita ce au Votat!Buna de gura, natiunea Inca in Formare din tinuturile MoldoValahice cu Ardeal Maramures si Banat,au Obtinut ceea ce Merita!Cu coada intre piciore ar fugii toti sobolanii rosii Daca tara ar fi Nemultumita!Nici eu nici Altii nu vor da romanilor Demnitate, Mindrie,Egalitate,Unitate,Fraternitate! Aceste lucruri se CISTIGA!Vietuitoarele din acele tinuturi Asteapta practic sa fie Plesniti,Umiliti,Jefuiti,Prostiti,aproape ca si in Rusia!
A fost jenant sa Vad diasporenii cum sau Compromis la acele mitinguri, unde ei nu trebuiau sa aiba decit Rolul de Sprijin!Cei ce Trebuiau sa lupte pentru Ceva,Limbricii rosii au Stat in case in tara si in bucuresti Urmarind Antena 3!
Dragnea Presedinte de tara,de Adunatura Nationala si Senat!Ca
alde,Valentino Tarticeanu este si asa, doar de opereta!Hai romani Ca Se Poate!...si pa ei tudorele!...
viorel ratiu cincinnati oh usa

Sa nu ne imbatam cu apa rece. Eliminarea lui Dragnea va surveni pe

cale naturala, prin Justitie. In schimb PSD vrea sa supravietuiasca si sa-si continue activitatea, un fel de "the show must go on". In scrisoare este un singur punct important:

"2. PSD se afla intr-un razboi permanent, purtat pe prea multe fronturi, cu o parte importanta a societatii romanesti: presedintele Romaniei, partidele politice din opozitie, SRI, SPP, Ministerul Public, DNA, societatea civila etc."

PSD/ALDE au avut ochii mai mari ca gura: au intrat in conflict cu Romania intrega, cu Europa si cu Statele Unite! Este prea mult, vor fi zdrobiti ca niste plojnitze.

In consecinta, Firea propune sa uitam cateva batalii (statul paralel, Soros, Dispora incapatzanata, distrugerea statului de drept, economia nesustenabila, guvernarea ineptocrata si analfabeta, strambarea legilor, ...) si sa continue cu Veorica cateva ciordeli care inca mai functioneaza, dar mai discret, nu chiar asa la vedere :))))))))

Deocamdata mai lasa Justitia sa respire un pic, pana pune psd la cale metode de atac mai elaborate, si mai ales care sa nu fie acuzate ca sunt partinitoare pentru mafia psd si dragnea! Astia ne iau de prosti, asta este o certitudine.

 

BRAVO, MAC!

Dar ii vom dovedi, colega! La 1 Decembrie, romanii vor face roata in jurul lor! O Ciuleandra concentrica, pe intreaga Romaniei, de n-o sa mai poata respira!!! Nici o HAITA din dotarea "socialistilor caviar"!!! Copii nostri stiu ce au de facut! Nu ca parintii si bunicii lor!!!

Da au PZd-isti au experienta la "schimbare la fata"

Dar esenta politicii lor a fost si a ramas aceeasi. Vor alta forma, dar au aceleasi obiective: cat mai mult la ciolan fara sa li-se ceara socoteala, deoarece au fost votati de "multi". Au o elita politica care nu vede mai departe de interesul propriu de partid. Pentru ei Romania este numai de mult si sa-le ofere protectie la furaciunile si pradaciunile din banul public. Hidra pzd-ista trebuie eliminiata si nu lasata sa-i mai creasca un cap.

la cum o stiu pe tzatza firea

nerusinata, mincinoasa si extrem de RAZBUNATOARE, nici nu vreau sa ma gandesc ce va face priza si mcrofonul din priza lui carmen dan:)))))))))))))))))))))
vede cu ochisorii ei poarta puscariei:)))))))))))))))
eu nu cred ca judecatorii si procurorii vor uita umilintele si bataile de joc ale puscariasilor...
le vor da cu varf si indesat, indesat pana la cosor!!!:)))))))))))))0

 

Dublu Condamnat Penal Porkar si Manelist SUDIST e pe DROJDIE!

NU uita sa strigi către manelist tai??
"vreti sa fiu vataful VOSTRU"? sau sa fiu "Bulibash" Sudiștilor??
Doresc la toți"patrupezi" PSD si lingăi lor un Buffet Suedez!

 

Care statu; paralel?

Astia sunt dusi cu pluta, saracii, cu statul lor paralel! care stat paralel, daca exista asa ceva jumatate din tara s-ar fi "mutat" acolo. Exista, evident, interese contrare alor noastre, dar scopul este banul, nu puterea. Marile lanturi farmaceutice, bancile, fondurile de investitii, producatorii auto, constructorii de autostrazi etc. asta fac de zeci de ani: spaguiesc in stanga-dreapta, mituiesc parlamentari europeni, parlamentari nationali, ministri nationali si pe oricine se poate ca sa scoata bani din piatra seaca, nu conteaza cu ce pret social. Dar asta nu este statul paralel, caci tot ce fac fac cu sprijinul autoritatilor (in cazul de fata pezede-aldee).

 

chemati ba, autocarele,pe floricica dansatoarea

tot poporul asistat si cu mana intinsa sa=l salveze pe dragnea din ghearele vrajitoarei din voluntari...:))))))))))))0
sa nu uitati sa aduceti costumul in dungi, catusele si un cosciug pt cand o sa fie sa iasa din inchisoare..:)))))))))))))))))))

 

Interesant

Uite ca sunt cativa in mafia PSD care stiu sa scrie !
E chiar surprinzator !

 

DRAGULUI GILE,

Pai, nu degeaba au scolariza-to pe "disidenta" Gabi, komisar de renume mondial, inca din campania prezidentiala, pe langa echipa "Manole-alias Isarescu via Felix motanul Voiculescu"!!! P.S. Eu abia astept sa-l ascult de cumanul turcit porcar cocotier brazilian, ce are de spus despre "disidentii" din statul paralel, de care ei se dezic acum?! E ca-n filmele cu Stan si Bran: "noi nu suntem noi, noi suntem ceilalti!"


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor