Chirica: Nu ne putem impusca propriul guvern. Paradoxal, PSD vrea sa iasa de la guvernare

Duminica, 18 Iunie 2017, ora 15:24
3897 citiri
Chirica: Nu ne putem impusca propriul guvern. Paradoxal, PSD vrea sa iasa de la guvernare
Foto: Facebook/Mihai Chirica

Primarul Iasiului, Mihai Chirica, a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca PSD nu isi poate impusca propriul Guvern si ca daca motiunea de cenzura trece, atunci PSD nu va mai fi la guvernare, intrucat presedintele nu va face o nominalizare de premier tot din randul social-democratilor.

El mai sustine ca "totul se naruieste din motivele personale ale lui Liviu Dragnea" si le transmite colegilor sai de partid ca "nu se poate continua guvernarea prin rasturnarea Guvernului".

Chirica a afirmat ca, in mod paradoxal, PSD vrea sa iasa de la guvernare, iar tara ar fi aruncata intr-o situatie deplorabila, cu consecinte pe termen lung.

"Le-am spus si colegilor mei de la Iasi. Ne intereseaza Dragnea, Grindeanu sau actul de guvernare? Nu este relevanta persoana lui Grindeanu aici, ci este relevanta continuitatea guvernarii. Paradoxal, PSD vrea sa iasa de la guvernare, ceea ce ar insela asteptarile celor 3.5 milioane de oameni care au muncit alaturi de noi in decembrie 2016.

Nu este nici o problema cu persoana lui Dragnea. Nici unul din cei vizati nu urmareste o functie politica sau ministeriala sau alt avantaj. Totul se naruieste din motivele personale ale lui Dragnea. Scenariul este simplu si fac apel la colegii mei de partid spunandu-le ca nu se poate continua guvernarea prin rasturnarea Guvernului", a afirmat Mihai Chirica.

Edilul iesean a spus ca orice alta nominalizare de premier pe care o va face PSD nu va avea credibilitate si ca partidul se va ingropa in propriile greseli, fara a-si putea reveni pana in 2020.

"Nu ne putem impusca propriul Guvern din motive personale, avem o raspundere morala fata de tara. Celelalte partide din opozitie au o atitudine rezonabila, e si normal sa nu intervina acum, ei spun ii lasam sa se bata intre ei, apoi le dam lovitura de gratie. Sunt doua variante: motiunea trece, iar asta inseamna propunerea unui nou prim-ministru. Vine refuzul 1 al presedintelui, apoi refuzul 2, dupa care va veni propunerea presedintelui. Iar asta in contextul bataliei din 2019 si din 2020.

Parlamentul are doua posibilitati - o accepta sau o refuza. Daca refuza, atunci intram in anticipate, varianta optima pentru opozitie, avand in vedere situatia dramatica a PSD. Daca parlamentarii nu vor sa-si puna in pericol statutul de parlamentari, vor accepta propunerea presedintelui si va fi alt guvern, care nu va

fi guvern PSD", sustine Mihai Chirica.

El considera ca daca motiunea nu trece, Grindeanu ramane premier si nu mai poate fi schimbat de presedinte. "Isi desemneaza noii ministri, iar ei isi continua activitatea de saptamana viitoare. Aici ne aflam, daca trece motiunea guvernul PSD dispare", a adaugat

primarul Iasiului.

Reamintim ca duminica se citeste textul motiunii in Parlament, iar PSD ar vrea ca miercuri sa se dea votul pentru daramarea Guvernului Grindeanu.

Textul motiunii, care poarta numele "Romania nu poate fi confiscata. Aparam democratia si votul romanilor", are aproximativ patru pagini si se axeaza pe ideea ca un Guvern din care fac parte 3 persoane e nelegitim.

Motiunea PSD contra PSD va fi citita duminica in Parlament. Ce arata ultimele calcule

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Mihai Chirica motiune Guvern, #Chirica motiune Guvern, #Chirica Grindeanu , #primari