Ziare.com

Confiscarea extinsa - o smecherie pesedista (Opinii)

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 14:28

   

Confiscarea extinsa - o smecherie pesedista (Opinii)
De fiecare data cand PSD vine cu o initiativa reformista pentru justitie simt nevoia sa caut smecheria. Caci nu-mi amintesc situatie in care sa nu fi fost una. Proiectul de lege privind confiscarea extinsa a averilor nu face exceptie. Ba chiar as zice ca in acest caz avem doua smecherii, una primara, cam grosiera si una secundara, de siguranta.

Despre confiscarea extinsa a averilor s-a vorbit destul de mult atunci cand Traian Basescu a inclus in proiectul de modificare a Constitutiei eliminarea prezumtiei caracterului licit al dobandirii averilor, prevedere declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala.

Si totusi PSD insista, plecand de la o premisa mai mult decat corecta, invocata in chiar expunerea de motive a proiectului PSD: "Averile ce nu pot fi dovedite ca ilicite raman in proprietatea unor persoane condamnate pentru infractiuni, desi acestea nu sunt obtinute prin munca cinstita, fiind, de cele mai multe ori, rezultatul, direct sau indirect, al actiunii infractionale. Aceasta este una din sursele injustitiei sociale si in acest punct trebuie intervenit". Perfect corect.

Proiectul propune ca intreaga avere a unei persoane condamnata pentru anumite infractiuni sa fie confiscata. Pana acum putea fi confiscata doar partea care era dovedita rezultat direct al infractiunii. Sa zicem ca omul este traficant de droguri, prins cu stupefiante de 100 de mii de euro si are o avere de un milion de euro. Ea va fi confiscata chiar daca procurorul nu poate dovedi ca toata este rezultatul traficului de droguri si daca traficantul nu poate dovedi ca a obtinut-o pe alte cai.

In Parlament, PSD se va afla cu acest proiect intr-o situatie de tip win - win. Daca Puterea il boicoteaza va avea motiv sa o acuze de ipocrizie. Daca il adopta, se va bate cu pumnii in piept ca a reusit acum ce Traian Basescu vrea sa amane pana la adoptarea viitoarei Constitutii. Dar, ce sa vezi?, de fapt nu va reusi. Caci orice lege este supusa controlului constitutional si este foarte probabil ca verdictul dat in privinta proiectului de modificare a Constitutiei sa se repete, iar legea sa fie trimisa inapoi la Parlament. Noi am vrut, dar nu s-a putut, vor zice, lacrimand, fruntasii PSD.

Dar social democratii si-au luat masuri de siguranta si pentru ipoteza in care, Doamne fereste!, Curtea Constitutionala ar face o greseala si ar accepta noua reglementare. Care sunt faptele care au generat cele mai mari averi in Romania ultimilor ani? Cele de coruptie. E bine, bingo!, tocmai ele lipsesc din lista infractiunilor enumerate in proiectul PSD.

Potrivit acestuia, pentru a fi supusa confiscarii extinse, o persoana trebuie sa fi fost condamnata pentru una dintre urmatoarele infractiuni: falsificare de moneda, spalare de bani, trafic de persoane, exploatare sexuala a copiilor si pornografie infantila, trafic de droguri, terorism. Ati auzit vreun politician acuzat de asemenea fapte? Nu spun ca n-ar fi vorba despre infractiuni grave, dimpotriva, dar nu ele sunt principalele generatoare de injustitie sociala cum frumos "combate" PSD in expunerea de motive.

Dan Sova sustine ca proiectul respecta intocmai decizia JAI din 2005 referitoare la crima organizata si recomanda PDL sau Monicai Macovei sa depuna amendamente. Directiva JAI nu este insa limitativa, iar la noi coruptia a capatat dimensiuni de crima organizata.

Dar Dan Sova nu este impertinent degeaba. El stie foarte bine ca provocarea adresata PDL va ramane fara raspuns caci democrat liberalii nu vor mai mult decat social democratii o prevedere care sa le pericliteze averile dubioase. Cu siguranta, Monica Macovei ar dori amendamente referitoare la coruptie, insa probabil ca a inteles pana acum ca nu are nicio sansa sa impuna vreo masura anticoruptie propriului partid complet pesedizat.

PSD nu a facut din nou nimic mai mult decat un exercitiu de imagine ca un machiaj grosier si ridicol pe chipul partidului care a transformat coruptia in politica de stat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6620 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
41 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Doamna! Ene!

Ca intotdeauna va exprimati parerile portocalii fara sa va dati seama de ceea ce spuneti.
Daca veti studia Dex-ul, cu Vanghelie, veti observa ca definitia coruptiei, care este data in DEX, este foarta larga "CORÚPTIE, coruptii, s. f. 1. Stare de abatere de la moralitate, de la cinste, de la datorie. 2. Desfranare, depravare. [Var.: (inv.) corupțiune s. f.] – Din fr. coruption, lat. coruptio, -onis."
Totusi definitia coruptiei este reflectata in legislatia romaneasca in sens restrans, prin definirea anumitor infractiuni distincte care se incadreaza in termenul generic de coruptie, precum: darea si luarea de mita, traficul de influenta, primirea de foloase necuvenite etc.

Asa ca... Poate Sova a avut dreptate.

 

averile cele mari

s-au adunat si se ingrasa din trafic de influenta, delict de initiere, abuz de putere. Mai sunt si cele facute cu acoperirea unor legi, decrete sau hotarari guvernamentale de circumstanta - mai ales in anii '90. Romania a fost astfel spoliata.
Propunerea PSD nu este decat o incercare de acoperire si protectie pentru hotii cei mari.
Ar trebui confiscate toate averile a caror provenienta cinstita nu poate fi demonstrata. Se procedeaza astfel in numeroase tari civilizate.
Desigur, propunerea de lege nu este decat o strategie de imagine dublata de una de autoprotectie (in caz ca ...). Si aici se iveste dureroasa, dramatica problema a comunicarii si informarii. Pentru ca tot acest scenariu scabros este incununat de manipulari mediatice isterice. Romanul va afla prin canalele media de serviciu cum lupta PSD-ul impotriva coruptiei si cum aceasta lupta e boicotata bla, bla, bla ...

 

Si asa anumite persoane vor rămane pe drumuri

Sa nu devină un instrument de asuprire. . . Cei protejati tot protejati

 

Se doreste DISTRUGEREA ROMANIEI de toata cls. politica

DECIZIA-CADRU 2005/214/JAI A CONSILIULUI
din 24 februarie 2005
privind aplicarea principiului recunoașterii reciproce a sancțiunilor
financiare
CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,
avand in vedere Tratatul privind Uniunea Europeană, in special articolele
31 litera (a) și 34 alineatul (2) litera (b),..................

mai multe pe :
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2005F0214:20090328:RO:PDF

CRIMA ORGANIZATA - este STAPANA ROMANIEI

Daca Primarul INTERLOP PINALTY si secretarul VASILE VISAN al Primariei Piatra Neamt - au luat de la BUGETUL LOCAL 2 miliarde de lei pentru concediu la data de 01.06.2011 - prin dispozitie de plata in urma a 3 contracte de "consultanta juridica" cu firmele de avocatura - av. TRIFESCU VALENTIN , LACRARU LAURENTIU si MOLDOVAN - toti 3 dn baroul neamt - La ce sa ne mai asteptam ????Mai este criza cand INTERLOPII isi fac concediul din BANUL PUBLIC prin INGINERII FINANCIARE....
Cu privire la "TABLOUL PINALTY –UDREA" – Primaria Piatra Neamt a incheiat un contract in valoare de 50.000 euro cu Liceul de Arta "VICTOR BRAUNER " – iar Prof. POTOP – realizatorul lucrari a incasat numai 1000 de euro – Unde sunt restul ??
Rog sa retineti ca aceste INGINERII FINANCIARE – au fost comise prin incalcarea infractiuni de DETURNARI de FONDURI .

Ati auzit de MAFIA INTERLOPA din CODRI UNIUNII EURPENE ??

Va rog sa dati clic pe rubric

=In Codrii Uniunii Europene=

http://himalayacoruptiei.wordpress.com/2010/08/30/in-codrii-uniunii-europene/
Daca nu reusit sa intrati pe link , scrieti pe google.ro
" In codrii Uniunii Europene"
raspunsul CSAT :

Nr. DSN1/583, din 16.06.2011

Referitor la corespondenta dumneavoastră, adresată sub forma unei "sesizări" domnului Traian Băsescu, Presedintele Romaniei si al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, inregistrată cu nr. DSN1/583/2011, prin care solicitati aplicarea unor măsuri legale, in regim de urgentă, impotriva unui "grup de crimă organizată" de la Neamt, precum si protectia dumneavoastră si a familiei in temeiul Legii nr. 571/2004, vă facem cunoscut că cele prezentate necesită verificări si cercetări specializate, competente ce nu revin, potrivit legii, CSAT-ului, sau Administratiei Prezidentiale, astfel incat intregul material a fost transmis pentru analiză calificată conducerii Ministerului Administratiei si Internelor.

CONSILIER DE STAT,
ION OPRISOR

deci nepotul matusii tamara

n-are nici o grija?
Si banii furati din fonduri europene care trebuie returnati, vor fi luati de la buget (adica pierdem de doua ori - odata ca fondurile nu ajung la noi, si pe urma mai si dam inapoi). Poate ar trebui sa ii intrebe careva pe psd cine ar trebui sa plateasca fondurile europene furate.

...pai daca vantu,cel mai mare mafiot de XXI,este

eliberat pentru ca nu poate sa se adapteze la...situatia de detentie,datorita starii sale...avansate
de ...afectare si a caruciorului de subt el,fara ca o voce oficiala din domeniul magistrat ...
necomunist sa comenteze ceva,despre ce Romanie vorbim,la doua decenii de la *** din 89?
La vremea FNI,derbedeul,a trecut prin aceleasi proceduri ...caudine,fiind uitat de catre avocati,procurori si judecatori,ca un purcelus
neintarcat!
Ma intreb,au innebunit toti romanii?
Sau CEDO,UE,NU POT LUA...CUNOSTINTA DE CAZUL vantu?

Imi place cum se votează din redactie! Decat să

spui că Romania este tara lui Leca, mai bine te faci că plouă.

SC USL Felix SRL,

De ce va mirati domnule ?
Votatul din redactie + valul periodic de depunctari face parte din "politica ziare.com". Luati aceasta depunctare din redactie drept un compliment.
Cu stima,

Ioana Ene moare de grija infractorilor!

Poate sa ne explice Ioana Ene cum arata versiunea coruptiei in tabara portocalie? Nu cred, deoarece valul opac ce-i acopera fata are o singura culoare, iar mina bagata in buzunarele noastre nu se vede. Cum sa promulge Basescu o asemenea lege cind fiicele sale au averi colosale fara sa munceasca o zi? Ca o remarca, citi ani sau vieti i-ar trebui unui om sa-si ia un apartament de 900 000 de euro?

CA DE OBICEI

Comunistii folosesc un cal trioan... Spun ca este un cadou dar de fapt vor sa te omoare. Continuu si definitiv... Orice numai USL nu... etse clar deja...

justitie in Romania? ce gluma buna.E de mirare ca mai suntem in UE..

toate guvernarile au furat zdravan din banul public...in peste 20 de ani de falsa democratie!...Romania a devenit patria hotilor si escrocilor, iar cu cit esti mai sus (de ex. politician, judecator, procuror, etc) cu atit furi mai mult si ramii si nepedepsit fiind imun la legea schioapa care nu se aplica de la furturi de la 1 milion de euro in sus!!!...Romania=tara absurda!

sa-i protejam pe nastase, mitrea, ilici, dip-petrom, voicu, etc.

Acum citeva zile nastase, ilici si almanahe au mers cu pachet la vorbitor la voicu la Rahova; s-au interesat de conditiile de cazare si hrana. S-au discutat probleme de interes national: formarea cabinetului nastase in perspectiva cistigarii alegerilor. pnl-istii sa fie dati la o parte: unanimitate de voturi. Componenta cabinetului: nastase=prim, severin=externe, voicu=interne, mitrea=transporturi, dragnea=dezvoltare si turism, androneasca-invatamint, economie=dip-petrom, sirbu=agricultura si pontea=justitie. Sunt oameni vechi, verificati si romanii ii stiu ce pot!! pontea ar fi prea tinar pt. prim-ministru (vezi cazul roman petre!). Voicu e deja "la interne" si va schimba celula cu cabinetul; deja gardienii i se adreseaza cu dom' ministru'. Severin, a mai fost la externe si e om vechi, nu poate fi lasat pe dinafara! Nastase e omul care se cunoaste cu base, au locuit in acelasi imobil si nastase chiar i-a dat o palma lui base: ca intre vecini! Dragnea "se pricepe la absorbtia fondurilor europene si e cel mai potrivit" la dezvoltare si turism. Mitrea e cel mai bun la transporturi si autostrazi: vrea sa termine autostrada de la Bucuresti pina in Austria: de la frontiera cu Ungaria pina in Austria e gata, i-a mai ramas tronsonul din Romania. Androneasca a promis se dea "bacaloriatul" la tot cartierul!!. Putina suparare a fost cu "cirtalanul" caruia nu i-au gasit inca ceva...

stimate...cedo,sau dvs cei de la drepturile omului!

OPRITI CENZURA PE VOX PUBLICA!

CEREM LIBERALIZAREA SI DEMOCRATIZAREA

FORUMURILOR DE LA VOX,acolo unde toate opiniile

adverse tonomatelor gen Mihai Gotiu,sunt eliminate!

mai,..

emigreaza mai departe sau taci,ca spui prostii.

Crima organizată PCR-SECU-KGB este cea mai indrăzneatză

si nerusinată din tot ce se cunoaste mai rău in lume.
Să nu mai lungim, doar exemplele de furt ca in codru a energiei electrice si instrăinarea zăcămintelor de hidrocarburi pe nimic prin inginerie legislativo-financiară sunt edificatoare.
Dacă face Oprescu autostrada suspendată si se vor trezi romanii din somnul cel de moarte, atunci toti gangsterii care au ruinat Romania trebuie suspendati de gaturi de această autostradă ca sardelele in pozitie verticală. Măcar atat pentru imensa gaură de peste 1000 de miliarde de dolari in care au aruncat criminalii Romania la lovitura de stat din 1989!

Sincer , ar fi fost extraordinar pentru Romania

ca opozitia sa fi fost DE CALITATE .
Ar fi fost "sula din coaste" inteligenta , capabila sa-i tina treji si inventivi pe cei din PDL sau coalitie , sa produca minunile sperate in societatea romaneasca .

Pe cand ... ce avem noi aici ?
"Opozitia" se opune reformelor , se pune de-a curmezisul drumului zbierand ca un copil razgaiat ca ei nu vor merge spre sec. 21 ci inapoi , spre Radu cel Frumos .

Cat timp romanii vor vota USL -- sa nu se mire de "calitatea" justitiei si de faptul ca unii fura si ei saracesc .

@Felix SRL

Acum imi dau seama, daca mai era nevoie, de ce esti atit de suparat.Nu te poti convinge pe tine insuti de ceea ce scrii, dar pe ceilalti nici atit. Intr-un cuvint, aberatiile sint pastilele cu care traiesti, iar flama portocalie te-a prins rau de tot.

...ca si cum cineva s-ar mai indoi ca psd nu mai reprezinta...vocea

patriotului...nationale,sau inanitie inseamna...asfixie!

@un cetatean european din muntii Urali,

Comentariul tău despre mine este aidoma unei exprimări a mentorului tău criminal KGB-st. Iat-o: "Ancorat in realitate si raportat la sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludeaza meandrele concretului"
Să mergi la Felix să primesti o pereche de gumari noi de culoare rosie.

@Felix

Ma bucur ca imi dai dreptate. Ai inceput sa te cunosti mai bine. Noroc de mine ca ti-am deschis ochii.

Instrument politic

Intradevar asa cum a afirmat si "Avram Iancu" aceasta lege se va aplica selectiv decat celor care deranjeaza puterea si o sa fie inca un instrument de manipulare.Legea este cat se poate de benefica dar modul in care se va aplica aceasta va fi unul politici si nu juridic.

PROPAGANDA PDL-ista NU ARE CE CAUTA IN MATERIA JURIDIC -PENALA

Spre stiinta ,nestiintei propagandistei pro-PDL: Ministerul Justitiei a lansat, ieri, in dezbatere publică, un proiect de modificare si completare a Codului penal, care introduce mecanismul confiscării extinse a averii. Ministerul si-a motivat decizia prin transpunerea in legea din Romania a unor prevederi ale Uniunii Europene privind confiscarea produselor, instrumentelor si altor bunuri aflate in legătură cu criminalitatea. “Desi in prezent Romania beneficiază de un cadru legislativ coerent si cuprinzător, dezvoltat in concordantă cu standardele internationale in materia confiscării produselor infractiunilor, acest cadru are anumite lacune, raportat la cerintele europene in materie", au explicat reprezentantii Ministerului Justitiei.

In Codul Penal este locul consfiscarii extinse a averilor ilicite ,nu in Constituia Romaniei care este legea fundamanertala a tuturor romanilor,dar in primul rand a romanilor care nu sunt infractori corupti si mafioti PDL-isti.

ENE, DE CE TE BAGI TU IN ASEMENEA SUBIECTE?

TU VEZI-TI DE BARFELE TALE, MICI DE CARTIER.

CA SA-TI DAU UN FLAVOUR DE GANDIRE, INCERCAND SA TE SCOT DIN LOGICA FEMININA SI CHIAR MAI GRAV "LOGICA" LUI PORA + EVZ, INCERCA SA DEFINESTI INTERMENI UMANI, NU AVOCATESTI, CA E PREA GREU PT. TINE, CORUPTIA. AI SA VEZI CA TE VEI INTOARCE LA ABERATIA BASESCIANA, CONFISCAM TOATE AVERILE + NATIONALIZAM EVENTULA TOTUL.

INCERCA S-AR PUTE SA-TI PLACA...

PROIECTUL CARE AGITA?!

Cine garanteaza trecerea unui proiect al PSD prin parlamentul majoritar al puterii? Nu spun ca nu ar trece ci, evident, va capata o nou infatisare si asta daca nu va fi amanat pana dupa urmatoarele alegeri. Pana atunci ramanem la stadiul de initiativa iar initiativele trebuie salutate... Deocamdata sa votam etichete de bumbac si dupa aia mai vedem. Sa tra'ti bine?

 

Ioana, Ioana

E bine so corect ce ai scris in articol. Pana la final insa, undeiarasi nu esti atenta ce spui.

Daca PSD "a transformat coruptia in politica de stat", iar acum politica de stat e facuta de PDL, putem spune ca avem o nefericita continuitate?

Probabil ca nu asta ai vrut sa sugerezi, dar din exprimarea-ti clara...

@Sneezy

Indiferent de culoare politica ,POPORUL ROMAN este JEFUIT cu acte normative...este o zicala "PLEACA ai NOSTRI, VIN ai NOSTRI".

O adevarata REVOLUTIE poate mai schimba destinul ROMANIEI - dar ma tem ca se va transforma in "RAZBOI CIVIL" si asta ne mai trebuie...

Actualul DICTACHIOR , ori TIRAN cum vrei sa-i spui cu GRUPAREA INTERLOPA POLITICA pe care o conduce este in stare sa "CALCE pe CADAVREI numai ca ei sa DISTRUGA pana in temelii acest POPOR.
Exemplu CURWELOR POLITICE de la UNPR confirma cele afirmate de mine.

INSTITUTIILE de STAT sunt confiscate politic - La ce sa ne asteptam ??

Asa este toa'su NATO, numai că cei veniti după PSD

racaie ca boschetarii prin tomberoane să găsească ce mai aruncă cei din camarila lui Iliescu, sau ce le-a mai scăpat de la jaf ca fiind neinteresant, sau din fugă. Asta nu că nu ar fi toti la fel, ci pentru că asa a fost să fie. Sleahta blestemată din jurul criminalului bătran cominternist, păzită bine de el, a nimerit prima să smantanească oala cu lapte prins.
Haraso, măi dragă?

LECA,DESI NUANTAT II I-A APARAREA LUI BASESCU

...PE VOX!

NU PUTEM STI DE CE ...I-A SCAPAT GURA PE DINAINTE!

"Personal, recunosc, i-am dat mai degraba dreptate presedintelui, din motivele pe care le-am prezentat aici si aici, decat sa urlu de dragul consecventei laolalta cu multimea.

Da, mai bine impotriva istoriei si a deontologiei gaunoase, decat sa ma inclin in fata rusilor precum stramosii care i-au primit ca pe niste “eliberatori". Nu pot sa-i mai vad inca o data numiti eliberatori. Stiu, nu incalzesc pe nimeni niste declaratii iresponsabile, nu aduc de mancare si nu ieftinesc gazul. Dar nici, cand rusii se ploua peste tine, nu poti sa le multumesti."

A doua intamplare care a despartit si mai rau apele e legata de rezultatele BAC – ului. Aici unii s-au dedublat la propriu, pentru ca au fost pusi in situatia de a recunoaste ceea ce stiam cu totii foarte bine. Insemna automat insa sa-i dai dreptate presedintelui cu “scoala scoate tampiti". E greu sa recunosti un astfel de adevar, mai ales cand se presupune a valida una din tezele basiste. Din acest conflict interior s-au nascut si cele mai paradoxale teorii.

Cititi cu atentie

"Dar Dan Sova nu este impertinent degeaba. El stie foarte bine ca provocarea adresata PDL va ramane fara raspuns caci democrat liberalii nu vor mai mult decat social democratii o prevedere care sa le pericliteze averile dubioase",deci cine nu e atent?

Tot pentru @Felix SRL.

Nu mi-am imaginat ca marii bogatasi portocalii au venit in Romania ca mari investitori din afara tarii! Mai ales Nutzi, cea care achita un credit de 3 milioane de euro intr-un an de mandat ca ministru.

DOVEZI si ACTE - RAKETII de pe acest site sa NU mai LATRE

In EPOCA SECURISTA INTERLOPA -SCLAVA era de asteptat un GUVERN TRADATOR de NEAM
" GUVERNUL BESESCU - BOC - ARE TALENT "
Nici un GUVERN post-decembrist nu a mai avut un asa TALENT la :

DICTATURA = cu acte normative
SCLAVIE = cu acte normative
TRADARE de TARA = cu acte normative
ATROCITATII = cu acte normative
GENOCIDUL = cu acte normative -"inchiderea spitalelor " in special.
CRIMA ORGANIZATA = cu acte normative.

Nu se mai autosesizeaza PARCHETUL ???
"FMI si Planul pentru distrugerea Romaniei "

“Acordul cu FMI, justificarea PDL pentru distrugerea Romaniei"
“Lumea a fost lovită de criză, dar parcă nicăieri in lume tragediile celor care trăiesc in aceste vremuri amare nu sunt atat de mari, atat de intense asa cum sunt cele din Romania si parcă nicăieri in lume guvernantii nu si-au intors fata de la popor, asa cum au făcut-o cei care conduc astăzi Romania.
De sase ani de zile, Presedintele Romaniei spune poporului cat de răi, de meschini, de lipsiti de profesionalism sunt medicii, magistratii, profesorii. In ultimul an, vocea lui Băsescu a fost dublată de cea a lui Boc care explică poporului ce pensii nesimtite au pensionarii acestei tări…In ultima vreme, Băsescu, Boc, deontologii PDL ne spun cat de incompetent este acest popor si cat de rău a fost croit sistemul acestei tări pe care ei, intr-o formă sau alta, o conduc de sase luni de zile", a arătat deputatul Nica. Acesta crede că in ultima lună, discursul guvernantilor PDL la adresa poporului a devenit din ce in ce mai virulent, din ce in ce mai critic si, din ce in ce mai tragic, pentru fiecare roman in parte.
“Pentru că propaganda avea nevoie să functioneze, pentru ca romanul să mai inghită senin, calm toate jignirile, toate palmele Guvernului PDL a fost inventată si motivatia perfectă: FMI! Din punctul meu de vedere, PDL este doar la inceputul singurului plan pe care acest partid il poate pune in practică, respectiv distrugerea Romaniei. ..................

mai multe pe :
http://wikileaks-ro.blogspot.com/2010/12/fmi-si-planul-pentru-distrugerea.html

Harta INTERLOPILOR POLITICI :

http://www.ziare.com/victor-ponta/psd/mircea-toader-refuzat-la-antena3-gadea-cine-e-toader-sa-sune-boc-1088448

 

PSD face propuneri,,in dorul leli,, exact ca sa nu poate fi votat.

Tehnica de a nu face nimic.
,,Fa-te ca lucrezi, PSD,,vorba lui Iulian Leca !

 

"Cand, de pe inaltimile Filaretului,

am vazut intinzandu-se in fata mea orasul Bucuresti, inecat intr-un ocean de verdeata, l-am intrebat pe tovarasul meu de calatorie:
- Ce distanta este intre Paris si Bucuresti ?
- Trei secole, domnule.

(citat din: De la Pesta la Bucuresti – Insemnari de calatorie de Ulysse de Marseilliac. Discutia a avut loc in anul 1867) (Seculara Inapoiere a Romaniei www.scribd.com › Research › History - In cache
La trei secole de Paris)

... e firesc tot ce se intampla ! inca !

"LINISTE BA ! CE DRAQU ! " ... "MIRCEA ! FA-TE CE LUCREZI ! "

... de 21 de ani TOTI SUNTEM ... "MIRCEA SI TRAIAN" !

SI NE FACEM CA ... LUCRAM !

 

adevar ,.

se pare ca-l invidiezi pe Vintu. Iti doresc sa ajungi ca el atunci.

 

Hai sa iasa legea....

....madame Ene si pe urma mai vedem si cu drobul dvs de sare!

 

proiectul PSD practic e o amnistie fiscala! Mita nu e incriminata!

Si cand te uiti la calitatea formularii iti vine sa te intrebi cine a compus maculatura asta! Iata o mostra " in cazul in care instanta de judecată este convinsă pe deplin, pe baza unor fapte specifice, că bunurile respective sunt rezultatul unei activităti infractionale similare desfăsurate de persoana condamnată in cursul unei perioade anterioare condamnării pentru infractiunile prevăzute de alin.(1), perioadă care este considerată rezonabilă de către instanta de judecată"
Cum adica judecatorul sa fie "deplin convins"? exista si pe jumatate "deplin convins"? Care e valoare plicului care face judecatorul doar CONVINS si nu deplin convins? Ce inseamna "perioadă care este considerată rezonabilă"? 1zi? 1 luna? 3 luni? Asemenea ambiguitati intr-o lege ce trebuie sa reglementeze chestii foarte serioase, imi ridica serioase intrebari cu privire la calitatea d-lui Sova de jurist

 

nu amnistie fiscala, ci amnistie totala si definitiva !

acesta este si scopul propunerii de lege.

Se prinde un falsificator de moneda la 5 ani o data, o retea pedofila pe an, cativa hoti de metale, li se ia averea si iata ca s-a facut dreptate si societatea s-a curatat de rele !

Eu as fi ceva mai dur

Aici e vorba de ceva mai mult decit smacherie, e pur si simplu parsivenie invatata de la Ion Iliescu. Si cred ca lucrul cel mai nasol e ca deabia acum d-l Sever voinescu vine cu niste constatari corecte asupra actualei constitutii. Ne-au trebuit 20 de ani sa constatam ca avem o constitutie defacta. Daca ne mai trebuie inca 20 ca formulam alta noua, chiar avem o clasa politica formata din timpitzi. O zi buna !

 

d-aia nu am incredere in psd

Asa cum spuneam si zilele trecute, nu-i decat praf in ochi!

 

un referendum

sa se faca doua propuneri una de catre parlamentarii corupti si alta de catre parlamentarii cinstiti si sa fie supuse unui referendum popular cea care va avea voturi mai multe sa fie bagata in constitutie ca lege.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor