Inca o filiala judeteana i se opune in bloc lui Liviu Dragnea: Conducerea PSD sa anuleze excluderile lui Neacsu si Tutuianu!

Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 11:34
7938 citiri
Inca o filiala judeteana i se opune in bloc lui Liviu Dragnea: Conducerea PSD sa anuleze excluderile lui Neacsu si Tutuianu!

Primarii, parlamentarii si consilierii din PSD Ialomita urmeaza modelul colegilor de la PSD Dambovita si se solidarizeaza in bloc cu Marian Neacsu si Adrian Tutuianu, cerand conducerii partidului sa revina asupra deciziei prin care cei doi au fost exclusi.

Comitetul Executiv largit al PSD Ialomita s-a reunit miercuri si a dat votul de incredere pentru Marian Neacsu, secretarul general al partidului exclus luni din PSD impreuna cu Adrian Tutuianu, liderul PSD Dambovita.

De asemenea, pesedistii ialomiteni au adoptat o rezolutie cu mai multe puncte si anunta ca se solidarizeaza cu colegii din Dambovita, care luasera decizii similare cu o zi inainte. Cu totii resping categoric numirea unor presedinti de filiala interimari, decisa de conducerea centrala.

In rezolutia adoptata de PSD Ialomita se arata ca acuzatiile aduse celor doi lideri exclusi "sunt neintemeiate si abuzive" si se subliniaza ca pozitia exprimata de Marian Neacsu in sedinta Comitetului Executiv National din 21 septembrie a fost "a intregii organizatii, care a fost consultata si a aprobat-o".

Reamintim ca atunci mai multi lideri ai PSD, printre care Marian Neacsu, Adrian Tutuianu, Gabriela Firea si Paul Stanescu, au cerut demisia lui Liviu Dragnea.

"Solicitam conducerii Partidului Social Democrat sa dea dovada de ratiune si sa revoce aceasta hotarare abuziva de excludere a domnilor Adrian Tutuianu si Marian Neacsu, care nu face altceva decat sa genereze dezechilibru intern si riscuri politice pentru urmatorul an electoral. Aceasta hotarare eronata a C.Ex. a declansat un sentiment de ingrijorare in randul tuturor membrilor P.S.D., cu privire la libertatea de exprimare in cadrul partidului", se arata in documentul citat.

Social-democratii din Ialomita mai spun ca sustin toate initiativele pe care Neacsu si Tutuianu le vor intreprinde, dar subliniaza ca respectivele demersuri "nu vor viza unitatea si/sau stabilitatea partidului sau a Guvernului, ci doar repunerea lucrurilor in ordinea lor fireasca".

"Apreciem rigurozitatea si disciplina in interiorul partidului cand sunt impuse prin argumente si nu prin forta. (...) Semnam, alaturi de Marian Neacsu si Adrian Tutuianu, contestatia care va fi adresata Comisiei Nationale de Etica, Integritate si Arbitraj si Congresului P.S.D. si solicitam analizarea cu celeritate si in conditii de impartialitate a situatiei de drept si de fapt.

Consideram ca domnul Marian Neacsu este presedintele ales legitim al P.S.D. Ialomita si respingem o eventuala numire a altei persoane in aceasta functie de catre conducerea centrala a Partidului Social-Democrat. Organizatia PSD Ialomita are maturitatea politica si determinarea de a-si alege singura conducerea, chiar si interimara. Din acest motiv, nu vom participa la nicio actiune politica convocata sau initiata de o conducere interimara a P.S.D. Ialomita, care ar putea fi impusa abuziv de C.Ex. National, fara consultarea prealabila a organizatiei", se mai arata, printre altele, in rezolutia adoptata de PSD Ialomita, la finalul careia se reaminteste ca Marian Neacsu "este unul dintre acei lideri care au pus umarul si care au dus Partidul Social-Democrat unde este acum, adica la guvernare".

Marti, a doua zi dupa sedinta CEx in care au fost exclusi cei doi contestatari ai lui Liviu Dragnea, parlamentarii, primarii si consilierii din PSD Dambovita s-au solidarizat cu presedintele filialei, Adrian Tutuianu, si i-au transmis colegei lor Rovana Plumb sa nu preia conducerea interimara, asa cum decisese in Comitetul Executiv.

"Apreciem ca presedinte legitim al PSD Dambovita este Adrian Tutuianu si solicitam Rovanei Plumb sa dea dovada de verticalitate si sa decline numirea toxica de presedinte interimar al PSD Dambovita. Noi, semnatarii acestei declaratii, boicotam orice actiune politica (Comitet Executiv Judetean, BPJ, Conferinta Judeteana), convocata sau initiata de conducerea interimara a PSD Dambovita impusa abuziv de CEX National, in data de 5.11.2018", se arata in rezolutia asumata de social-democratii damboviteni.

Si senatorul PSD de Dambovita Titus Corlatean s-a solidarizat cu Adrian Tutuianu.

"Va trebui sa strangem randurile la Dambovita. Cine crede ca, pur si simplu, printr-o decizie a Comitetului Executiv de excludere a lui Adrian Tutuianu, s-a facut liniste si pace, se insala. Domnul Tutuianu ramane un lider foarte apreciat in judet, si nu doar in structura de partid a #PSD, iar decizia de aseara ne creeaza o mare problema din punctul asta de vedere", a declarat Titus Corlatean.

Citeste mai multe despre:

Citeste si:
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Şefii Poliției București şi DSP, convocaţi de deputaţii PSD să dea explicații despre baia de mulțime de la Congresul PNL
Deputaţii PSD din comisiile de Apărare şi Sănătate au transmis, luni, o convocare oficială către şefii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi ai Direcţiei de...
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Theodor Paleologu acuză un "serial al atacurilor asasine și demente din USR PLUS": "Tind să cred că Barna va cîștiga competiția internă"
Istoricul Theodor Paleologu critică dur ultimele evoluții legate de competiția internă din USR PLUS. "După festivalul de insulte și mitocănii furnizat de PNL urmează, mai pe înfundate...
Sursa: Ziare.com