Nicusor Constantinescu provoaca scandal in sedinta CJ Constanta

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 22:02
1990 citiri
Nicusor Constantinescu provoaca scandal in sedinta CJ Constanta

Consilierii PD-L au parasit vineri sedinta CJ Constanta, in semn de protest fata de atitudinea presedintelui Nicusor Constantinescu, care nu pus pe ordinea de zi numirea unui reprezentant in comisia pentru referendumul din Cernavoda, organizat pentru demiterea primarului PSD.

"Faptul ca domnul Nicusor Constantinescu a refuzat introducerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotarare privind desemnarea de catre Consiliul Judetean a unui reprezentant in comisia de organizare a referendumului pentru suspendarea primarului orasului Cernavoda, element conform cu legislatia in vigoare, nu ne-a mirat, intrucat nu este primul gest de acest fel al domniei sale.

Atitudinea agresiva si limbajul violent au aratat insa o suparare profunda a domnului Nicusor Constantinescu datorata, probabil, unui cumul nefericit de factori politici: pierderea alegerilor prezidentiale la nivel national, pierderea alegerilor prezidentale la nivelul judetului Constanta, suspendarea primarului municipiului Mangalia, Claudiu Tusac, si declansarea referendumului cu privire la suspendarea primarului orasului Cernavoda, Mariana Mircea, ambii membri ai PSD", se arata intr-un comunicat de presa remis de PD-L Constanta.

Consilierii judeteni PD-L s-au opus si acordarii unei sume de peste jumatate de milion de euro pentru reabilitarea unui parc. In momentul cand unul dintre ei a cerut explicatii, presedintele CJC nu i-a dat cuvantul. In acel moment, democrat-liberalii au decis sa paraseasca sala in care avea loc sedinta.

"In ceea ce priveste refuzul acordarii dreptului la cuvant pentru proiectul privind aprobarea documentatiei tehnico-economice pentru amenajarea parcului public I.N. Roman, grupul de consilieri dorea o lamurire cu privire la alocarea sumei de 514.152 euro pentru amenajarea acestui parc a carui suprafata este de 3.462 mp.

Un simplu calcul matematic ne conduce la o valoare de 148 de euro/mp iar noi doream o simpla explicatie cu privire la ce inseamna in mod real amenajarea parcului la acest cost: sa fie marmura in loc de asfalt, poate palmieri in loc de copaci, si, de ce nu, scene de samba in loc de banci", se arata in comunicatul PD-L.

Grupul de consilieri judeteni ai Partidului Democrat Liberal Constanta a precizat ca va sprijini proiectele care vizeaza binele public si dezvoltarea judetului Constanta si ca "nu va tolera nici pe viitor atitudini si comportamente nedemne de institutia Presedintelui Consiliului Judetean".

Citeste si:
Coaliția de guvernare dă liber la vânătoarea fără limite a păsărilor migratoare. Deputat USR: „Este o lege dată de vânători pentru vânători”
Coaliția de guvernare dă liber la vânătoarea fără limite a păsărilor migratoare. Deputat USR: „Este o lege dată de vânători pentru vânători”
USR a acuzat că parlamentarii coaliţiei PSD-PNL-UDMR, alături de minorităţi, au votat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, pentru legalizarea braconajului, adoptând o serie de...
Vlad Voiculescu anunță într-un mesaj intern că rămâne în USR dacă Cioloș rupe partidul SURSE
Vlad Voiculescu anunță într-un mesaj intern că rămâne în USR dacă Cioloș rupe partidul SURSE
Fostul ministru al Sănătății și lider al USR București, Vlad Voiculescu, a transmis într-un mesaj intern pentru filiala din Capitală că nu are de gând să îl urmeze pe Dacian Cioloș...