Primarul Iasiului (PSD) vrea sa-l schimbe pe viceprimar (PD-L)

Joi, 21 Ianuarie 2010, ora 17:04
811 citiri
Primarul Iasiului (PSD) vrea sa-l schimbe pe viceprimar (PD-L)
Foto: bzi.ro

Primarul Iasiului Gheorghe Nichita a anuntat, joi, ca va incepe demersurile pentru schimbarea din functie a viceprimarului deoarece, sustine edilul, Gabriel Grigore nu se preocupa de problemele orasului ci doar de "anchete politice", transmite corespondentul NewsIn.

"Domnul Grigore nu face decat sa blocheze proiectele Iasiului. Daca el si PDL vor continua in acest fel, dupa 24 ianuarie voi incepe demersurile pentru schimbarea viceprimarului, pentru ca nu munceste pentru ieseni. Se ocupa doar de anchete politice", a declarat primarul Nichita, in conferinta de presa.

Nichita a adaugat ca va purta discutii cu PNL pentru a vedea daca liberalii isi doresc postul de viceprimar.

"Domnul primar este liber sa ma schimbe din functie daca are majoritate. Probabil, eu sunt incomod pentru ca cer transparenta si chibzuinta in cheltuirea banului public. Eu nu imi dau demisia", a declarat viceprimarul Gabriel Grigore.

Conflictul dintre primar si viceprimarul PDL a debutat la sfarsitul anului trecut, cand Nichita i-a retras atributiile lui Grigore si i-a trasat acestuia sarcini doar in ceea ce priveste Centrala Electrica de Termoficare (CET) Iasi. Joi, viceprimarul a cerut primarului sa-i redea atributiile, insa Nichita a refuzat.

"Din cate stiu eu, nimeni din PNL nu-si doreste acest post. In cazul in care domnul primar ne invita la discutii, vom participa, dar eu, personal, nu-mi doresc acest post si nu cred ca ceilalti colegi ai mei il vor", a declarat liderul consilierilor PNL din CL, Anghel Ficu.

In CL Iasi, PDL are 12 consilieri, PSD 11, iar PNL patru. Potrivit legii 215/2001, schimbarea din functie a viceprimarului se poate face printr-o hotarare adoptata cu votul majoritatii consilierilor in functie, la propunerea primarului sau a unei treimi din numarul consilierilor locali in functie.

Dupa alegerile locale din 2008, timp de cateva luni, a functionat in CL Iasi o alianta PSD-PNL, liberala Camelia Gavrila fiind viceprimar. Ulterior, Camelia Gavrila a demisionat si a acuzat "atitudinea dictatoriala" a primarului. Gabriel Grigore a fost numit viceprimar la inceputul anului 2009, dupa ce PSD si PDL au semnat un protocol de colaborare, acord care a fost rupt de democrat-liberali in septembrie 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Gheorghe Nichita, #primar Iasi, #Gabriel Grigore, #viceprimar Iasi , #primari