PSD: Guvernul ii pedepseste pe romanii din orasele conduse de primari ai Opozitiei

Duminica, 28 August 2011, ora 21:43
1654 citiri
PSD: Guvernul ii pedepseste pe romanii din orasele conduse de primari ai Opozitiei
Foto: Arhiva

Social democratii sustin ca Guvernul Boc incearca sa paseze responsabilitatea propriilor actiuni catre primarii, dupa ce ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a anuntat duminica ca autoritatile locale sunt "libere sa plateasca subventia pentru caldura din fonduri proprii", iar cei mai afectati vor fi edilii Opozitiei.

"Actualul Guvern incearca sa transfere responsabilitatea pentru suferinta care va fi cauzata romanilor, catre primarii, sustinand ca acestea sunt libere sa plateasca subventia din fonduri proprii. Este evident faptul ca cele mai multe primarii nu vor putea sa faca acest lucru. Acum se va vedea clar cat de mare a fost politizarea fondurilor publice in ultimii. Romanii din localitatile conduse de primari ai Opozitiei vor fi cei mai crunt loviti de aceasta masura", sustin social democratii, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

PSD mai crede ca guvernul condus de PDL "nu face decat sa confirme faptul ca ii imparte pe romani in doua, dorind sa loveasca cu ura in cei care nu au sustinut culoarea portocalie".

"Aceasta discriminare a romanilor in functie de optiunea lor politica este inacceptabila! PDL pune la cale un mecanism pervers: public, se va elimina subventia la toate orasele; in realitate, se vor da fonduri prin diferituri tertipuri doar oraselor conduse de primarii PDL, pentru ca acestia sa se descurce. Efectul? Peste doua treimi din Romania este pedepsita la iarna, doar pentru ca nu este condusa de primari PDL. Intretinerea in mare parte din orase va exploda, ajungand in lunile de iarna sa se apropie de limita de venituri ale unui roman considerat 'bogat' de actuala Putere", se mai arata in comunicat.

Social-democratii sustin ca Guvernul este obligat sa-i trateze egal pe toti cetatenii.

"O astfel de abordare nu are legatura cu ideologia, ci cu ura actualei puteri fata de toti cei care nu ii sustin. Partidul Social Democrat trage un semnal de alarma asupra chinurilor la care vor fi supusi milioane de romani, din calcule politice meschine. Romanii trebuie sa stie ca suferinta crunta pe care o vor resimti incepand din aceasta iarna este din dorinta exclusiva a lui Basescu, Boc si Lazaroiu, a PDL", conchid social-democratii.

Vezi cine si cat va primi ajutor de la stat pentru factura la caldura

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a anuntat ca anul acesta vor primi ajutoare pentru caldura doar persoanele vulnerabile, care au venituri de pana la 800 de lei pe membru de familie, suma totala care urmeaza sa fie platita fiind de 345 de milioane de lei de la bugetul de stat si 370 de milioane de lei de la autoritatile locale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Dilema preotului care vrea să candideze pentru primăria Sucevei. "Va trebui să aleagă între cariera politică și preoție"
Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Suceava a ales un preot să candideze pentru funcția de primar al municipiului Suceava. Cătălin Axinte este preot slujitor la Biserica Sf. Mina din...
#PSD acuzatii Guvernul Boc, #acordare subventie caldura , #primari