Un consilier PSD va fi exclus din partid pentru indisciplina

Marti, 25 Martie 2008, ora 15:10
1475 citiri
Un consilier PSD va fi exclus din partid pentru indisciplina

Consilierul local oradean Ioan Mintas ar putea fi exclus din PSD, din cauza ca nu a votat asa cum i-a cerut partidul la alegerea primarului interimar al Oradei, anunta Newsin.

Potrivit declaratiei lui Mintas, in sedinta de luni a Biroului Permanent al Consiliului National al PSD, de la Bucuresti, s-a decis excluderea acestuia din partid. "Au fost zece voturi pentru si opt impotriva. Sunt mandru sa spun ca printre cei care au votat impotriva se numara Adrian Nastase, Victor Ponta, Alexandru Athanasiu, Ioan Rus, Ion Iliescu", a mai precizat Ioan Mintas.

El spune ca BPN a votat excluderea sa la insistentele presedintelui PSD Bihor, Mihai Bar, care a amenintat ca nu va semna nicio lista de consilieri locali sau de parlamentari, pe care se afla Ioan Mintas. Cu toate acestea, Biroul Permanent al PSD Oradea decisese ca Ioan Mintas sa fie pe locul patru pe listele cu consilieri locali pentru Oradea.

"Organizatia municipala nu vrea nici acum sa fiu exclus din partid. Ei au votat impotriva excluderii mele si m-au pus pe listele pentru consilieri pe locul patru. Excluderea s-a facut la cererea lui Mircea Geoana, in urma insistentelor lui Mihai Bar", a precizat Mintas.

Acesta spune ca pentru a fi exlcus din partid organizatia municipala trebuie adopte o hotarare in acest sens, in urma votului BPN, si pana la decizia organizatiei el ar putea fi in continuare consilier local.

Presedintele PSD Oradea, Dan Matei, a confirmat ca organizatia pe care o conduce nu vrea nici acum excluderea consilierului local Ioan Mintas. "Inca nu am primit nimic oficial. Dupa ce vom primi vom decide ce facem, va exista o sedinta unde se va vota. Noi nu vrem, excluderea lui, dar trebuie sa tinem cont de decizia BPN", a declarat Dan Matei.

Pe de alta parte insa, presedintele PSD Bihor, Mihai Bar, a mentionat ca organizatia municipala nu mai trebuie sa decida nimic in aceasta privinta. "Din punctul meu de vedere era exclus si pana acum. Facand parte din Consiliul National era nevoie si de votul Biroului Permanent National, care a decis deja", a spus presedintele social-democratilor bihoreni.

PSD Bihor a dorit excluderea lui Ioan Mintas, dupa ce consilierul local a refuzat ca voteze asa cum a dictat partidul, la alegerile pentru primar interimar, din decembrie 2007. Mai exact, PSD Bihor a decis sa voteze cu viceprimarul UDMR Biro Rozalia, iar Mintas si-a dat votul viceprimarului PD Mihai Groza. "Am votat in interesul partidului, nu in interesul meu. Daca acceptam propunerea facuta atunci de colegi si votam cu Biro, acum eram viceprimar si aveam asigurate si cateva lucrari", a declarat Ioan Mintas, in ideea in care el este principalul actionar al firmei CIAC, una dintre cele mai mari firme de constructii din Bihor. "Se stie ca daca esti intr-o anumita asociatie exista favoritisme", a conchis Mintas.

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit sume record în titlurile de stat. Depozitele în lei ale populației la bănci, la un maxim istoric
Românii au investit o sumă record de aproape 3,2 miliarde de lei, echivalentul a 643 milioane de euro, în titluri de stat Fidelis, săptămâna trecută. De asemenea, depozitele în lei ale...
#consilier local, #demis, #PSD, #Mintas , #primari