Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Alexandru Mazare: PSD va cere sprijinul PNL si UDMR pentru Legea plajelor

Duminica, 08 Martie 2009, ora 22:06
1096 citiri
Alexandru Mazare: PSD va cere sprijinul PNL si UDMR pentru Legea plajelor
Foto: Telegrafonline

PSD va solicita sprijinul parlamentarilor PNL si UDMR pentru a trece legea plajelor daca nu va fi sustinut de PDL, a anuntat, duminica, senatorul social-democrat Alexandru Mazare.

Acesta a adaugat ca acest proiect de lege este unul care inca agita apele in sanul coalitiei de guvernare.

"Tare ma tem ca la legea plajelor va functiona vechea coalitie, care a si trecut-o atunci", a precizat Mazare, referindu-se explicit la un eventual sprijin din partea PNL si UDMR.

"Nu va ascund faptul ca in interiorul coalitiei nu s-au lamurit apele. Eu am avut o discutie cu presedintele Comisiei de Administratie Publica din Senat, Petru Filip, care mi-a spus ca nu impartaseste acest proiect de lege si ca nu este de acord cu trecerea plajelor in administrarea autoritatilor locale", a afirmat senatorul Alexandru Mazare.

El a precizat ca i-a cerut sprijin presedintelui PSD, Mircea Geoana, pentru ca aceasta lege sa fie sustinuta de coalitie, sperand ca astfel proiectul ar putea fi adoptat in cel mult doua luni.

"Am vorbit si cu Mircea Geoana si i-am solicitat sprijinul ca in cadrul coalitiei sa punem si aceasta problema, a proiectului de lege privind plajele. Daca vom ajunge la un consens politic cu partenerii de coalitie, cred ca in doua luni de zile putem avea legea finalizata", a mai spus Alexandru Mazare.

Legea plajelor, initiata in legislatura trecuta de deputatii Alexandru Mazare, Eduard Martin si Corneliu Dida, prevede ca plajele de pe litoralul romanesc aflate in intravilan sa treaca in administrarea consiliilor locale, in timp ce plajele din extravilan sa fie administrate de consiliile judetene.

Legea a trecut de Parlament anul trecut cu voturile PSD, PNL si UDMR, insa a fost retrimisa de presedintele Traian Basescu spre reexaminare.

Seful statului s-a opus transferului, sustinand ca "modificarea legislativa este inoportuna si nu se justifica, deoarece ar face imposibila aplicarea unei politici unitare privind dezvoltarea litoralului romanesc".

Basescu a cerut respingerea legii aratand totodata ca, potrivit Constitutiei, autoritatile locale nu pot administra domeniul public al statului de interes national.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Alexandru Mazare, #PSD sprijin, #PNL UDMR, #legea plajelor , #senatori