Ziare.com

Biroul Permanent al Senatului este dominat de majoritatea PSD - ALDE - UDMR

Miercuri, 21 Decembrie 2016, ora 18:40

   

Biroul Permanent al Senatului este dominat de majoritatea PSD - ALDE - UDMR
Senatul i-a ales marti pe cei 12 membri ai Biroului Permanent plus presedintele, care va fi dominat de majoritatea PSD - ALDE - UDMR, cu 8 din cei 13 membri.

Biroul Permanent al Senatului a fost ales prin vot secret cu bile, toti dintre cei 130 de senatori prezenti votand "pentru".

Cei patru vicepresedinti ai Senatului vor fi Nicolae Badalau si Claudiu Manda, din partea PSD; Laura Scantei, din partea PNL si Mihai Gotiu, din partea USR.

Tariceanu ramane la sefia Senatului. Nici nu a avut contracandidat

De asemenea, cei patru secretari ai Senatului sunt Adrian Tutuianu si Marian Pavel, de la PSD; Marcel Vela, de la PNL si Ioan Iustin Talpos din partea PMP.

In calitate de chestori au fost alesi Doina Fedorovici si Paul Stanescu, de la PSD; Alexandru Peres, din partea PNL si Tanczos Barna, de la UDMR.

Potrivit Regulamentului Senatului, Biroul Permanent se compune din: presedintele Senatului, 4 vicepresedinti, 4 secretari si 4 chestori. Presedintele Senatului este si presedintele Biroului Permanent. Apartenenta politica a membrilor Biroului Permanent, in care se include si presedintele Senatului, trebuie sa reflecte configuratia politica rezultata din alegeri.

Spre deosebire de membrii Biroului Permanent, care se aleg pe durata fiecarei sesiuni parlamentare, presedintele Senatului este ales pe toata durata legislaturii.

Revocarea din functie a presedintelui Senatului poate fi propusa la cererea a minimum o treime din numarul total al senatorilor, in cel putin una dintre urmatoarele imprejurari: daca incalca prevederile Constitutiei sau daca incalca grav sau in mod repetat prevederile Regulamentului Senatului ori ale Regulamentului activitatilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului. Revocarea din functia de presedinte al Senatului poate fi propusa si de jumatate plus unu din numarul total al senatorilor.


Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 1118 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor