Plecarea lui Sarbu din fruntea PSD agita apele - cum se alege viitorul lider si ce spune unul dintre favoriti

Marti, 25 August 2015, ora 17:34
7098 citiri
Plecarea lui Sarbu din fruntea PSD agita apele - cum se alege viitorul lider si ce spune unul dintre favoriti
Foto: Ziare.com

Informatia ca social-democratul Ilie Sarbu se va retrage din fruntea grupului PSD de la Senat a starnit deja miscari in partid, precum si zvonuri privind cine i-ar putea urma fostului ministru al Agriculturii.

Cel mai vehiculat nume este cel al lui Mihai Fifor, care a fost propus luna trecuta pentru functia de ministru al Transporturilor.

Transporturile raman fara sef: Iohannis a semnat demisia lui Rus si l-a respins pe Fifor - Ponta a rabufnit (Video)

Intrebat de Ziare.com in legatura cu o posibila candidatura pentru aceasta functie, Mihai Fifor nu a exclus-o.

"Nu exclud varianta aceasta, dar e o decizie pe care o cantaresc impreuna cu colegii mei si o s-o comunicam in zilele urmatoare", ne-a declarat senatorul PSD, care a subliniat ca, deocamdata, nu a fost nimeni propus si nu s-a anuntat pentru sefia senatorilor PSD.

"Sunt discutii, genul asta de discutii apar la inceputul fiecarei sesiuni parlamentare, pentru ca la debutul fiecarei sesiuni se iau in discutie din nou structurile de conducere a grupului.

(...) Noi am luat in discutie in grupul nostru si in analiza o chestiune de genul asta, o posibila candidatura pentru pozitia de lider al grupului PSD din Senat, dar deocamdata nu avem nimic foarte clar. Ramane sa ne stabilim pentru zilele care urmeaza", a explicat Mihai Fifor.

Ilie Sarbu se retrage de la sefia senatorilor PSD. Ce functie vizeaza - Surse (Video)

Acesta nu a comentat motivul pentru care Ilie Sarbu ar intentiona sa renunte la functia de presedinte al grupului senatorilor PSD: "Despre intentiile dlui presedinte Sarbu nu stiu si este decizia domniei sale".

Mihai Fifor are sustinere in partid: "E oltean de-al meu"

La randul sau, senatorul PSD de Valcea, Laurentiu Coca, vicelider al grupului social-democratilor de la Senat, sustine ca nu se pune problema sa candideze pentru pozitia lasata libera de Ilie Sarbu.

"Nu, sub nicio forma. Sunt foarte multi colegi care pot sa candideze, eu intotdeauna am stiut care e locul meu. La functia de lider nici nu se pune problema. Sunt destui colegi, avem colegi foarte experimentati, care au stiinta conducerii, organizarii, eu vreau sa fiu doar unul dintre cei care isi ajuta colegii din punct de vedere administrativ.

(...) Nu m-am gandit nicio secunda. Eu stiu foarte bine ca am colegi foarte buni si multi, care isi vor depune probabil candidatura, e un lucru foarte bun pentru partid. Competitia e una dintre cele care duc la progres", ne-a declarat Coca, ales care se afla de 7 ani in Senatul Romaniei.

Totodata, acesta a lasat sa se inteleaga ca l-ar vota pe Fifor pentru sefia grupului PSD de la Senat, daca acesta va candida in cele din urma.

"Vom vedea, fiecare va avea o optiune, eu am un singur vot pe care o sa-l dau in functie de ceea ce sustin acolo. Din ce am vazut pana acum, din presa, dl Fifor este unul dintre candidati.

E oltean de-al meu. (...) Ne stim de foarte multi ani, este un om care intotdeauna a fost membru PSD, a reprezentat PSD ca si mine, niciodata nu ne-am uitat peste gard la altii si e oltean. Deocamdata, este cel care nu a zis 'nu'", a mai precizat Laurentiu Coca.

Pe de alta parte, senatorul PSD nu a comentat retragerea lui Ilie Sarbu, mentionand ca este o optiune personala. In ce il priveste, insa, Coca a subliniat ca va candida din nou pentru functia de vicelider al grupului PSD de la Senat.

Liderul senatorilor PSD, impus din partid

In schimb, celalalt vicelider al grupului PSD din Senat, care nu se afla la primul mandat de parlamentar, Doina Silistru, exclude posibilitatea de a ajunge in functia detinuta de Ilie Sarbu.

"Pentru o femeie, sa acceada la o functie de genul asta este foarte dificil. Doar daca se impune femeia respectiva, pentru ca altfel sa supui intr-un grup de 70 de barbati este cam dificil sa fii votata.

Trebuie sa fii intr-adevar intr-un fel impusa, sa vina sugestia din partea partidului, sa ai o sustinere. Altfel, asa singur, sa te inscrii intr-o candidatura de genul acesta, mai dificil", a declarat senatorul PSD de Vaslui, pentru Ziare.com.

Doina Silistru a precizat ca va candida pentru o noua functie de vicelider de grup parlamentar, subliniind ca nu este nicio problema daca senatorii PSD nu o vor mai dori in aceasta functie.

"Daca vor sa candideze pe posturile astea mai multi colegi, pot sa candideze, nu este nicio problema. Eu merg mai departe. Daca este nevoie de experienta mea, o sa ma voteze colegii si o sa ma accepte in continuare in functie.

Daca colegii sunt impotriva, nu e nicio problema, am trecut prin foarte multe in cei 11 ani de Senat si stiu ca se poate intampla orice, indiferent cat muncesti", ne-a mai declarat senatorul PSD.

Cine ii ia locul lui Ilie Sarbu la Senat? Ce spune una dintre variante, Serban Nicolae

La randul sau, ministrul Agriculturii si copresedinte ALDE, Daniel Constantin, spune ca "o retragere a lui Ilie Sarbu sau mai bine spus o mutare pe alta functie cu siguranta ar fi o pierdere, dar sunt convins ca exista resurse in PSD si lucrurile vor merge bine mai departe".

Ilie Sarbu, socrul premierului Victor Ponta, intentioneaza sa se retraga de la conducerea grupului senatorilor PSD si sa candideze pentru un loc la Curtea de Conturi, au declarat surse parlamentare.

Anuntul urmeaza sa fie facut public la inceputul sesiunii parlamentare, pe 1 septembrie, informeaza televiziunile de stiri. Pana atunci, decizia lui Ilie Sarbu urmeaza sa fie discutata de senatorii social-democrati la sedinta informala convocata pentru duminica, la ora 17:00, de presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, care va fi prezent la discutii, desi este deputat.

Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
#Ilie Sarbu presedinte PSD Senat, #candidati PSD Senat, #Fifor PSD Senat , #senatori
Comentarii
C
Cronos
rank 3
Trece vara, vine toamna, pleaca satra lui Ponta
Poza Hahn
Hahn
rank 5
pastorului trebuie sa i se aplice modelul Brincoveanu...