Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

PSD a incercat fara succes sa impuna subiectul CSM pe ordinea de zi a Senatului

Luni, 23 Mai 2011, ora 17:09
1348 citiri
PSD a incercat fara succes sa impuna subiectul CSM pe ordinea de zi a Senatului
Foto: Arhiva

Liderul grupului PSD, Ilie Sarbu, a solicitat in debutul sedintei de luni a Senatului introducerea pe ordinea de zi, dupa votarea motiunii simple a USL, votul pentru validarea celor doi reprezentanti din partea societatii civile in CSM, insa propunerea a picat la vot.

Sarbu a precizat ca face aceasta solicitare dupa o discutie in Biroul Permanent de luni. Niciunul dintre liderii partidelor din opozitie nu a luat cuvantul pe aceasta tema.

Propunerea de completare a ordinii de zi a fost respinsa cu 39 de voturi "pentru" si 50 "impotriva".

Ultima oara cand acest subiect a fost discutat in plenul Senatului a fost pe 6 aprilie, cand senatorii au avut dispute asupra ordinii in care cele doua voturi urmeaza sa fie acordate, pentru Corina Dumitrescu si pentru unul dintre cei cinci candidati audiati anterior pe locul lui Victor Alistar. Decizia a fost pentru amanarea acestui punct pentru plenul de saptamana urmatoare, insa acest lucru nu s-a mai intamplat.

Comisia juridica a Senatului a audiat cinci membri din partea societatii civile propusi pe locul lui Victor Alistar in CSM, valindu-le candidatura, insa a respins-o pe a sasea, a lui Ioan Duscan, care nici nu a participat la sedinta, deoarece nu indeplinea conditiile legale.

Candidatii audiati au fost Virgil Melnic, din partea Asociatiei Victimelor Accidentelor de Circulatie, Georgiana Iorgulescu, din partea AMR, Centrului de resurse juridice si Asociatiei ProDemocratia, Doinel Dinuica, propus de Universitatea Spiru Haret, Radu Cornel Andreica, din partea Fundatiei Romane pentru Copii, Comunitate si Familie, Ovidiu Horia Maican, propus de Fundatia Freedom House, si Ioan Duscan.

Toti candidatii, cu exceptia lui Duscan, au primit un raport favorabil din partea comisiei juridice, pentru indeplinirea conditiilor de candidatura, urmand ca membrul din partea societatii civile sa fie ales de plenul Senatului din cele cinci candidaturi.

Pe 18 aprilie, presedintele CSM, Horatius Dumbrava, a transmis o scrisoare conducerii Senatului prin care cere urgentarea alegerii celor doi membri ai societatii civile in Consiliu, astfel incat Biroul Permanent a convenit la acea data ca votul de validare sa fie dat cel mai probabil in plenul viitor, insa, din nou, punctul a fost amanat fara a mai fi discutat in plen.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#componenta CSM vot Senat, #PSD Senat, #reprezentanti societate civila CSM , #senatori