Declarații agramate și ilogice ale viitorului ministru de Finanțe: "A fost o echipă care mințile a lucrat ca să se eficientizeze acolo"

Miercuri, 24 Noiembrie 2021, ora 13:31
24650 citiri
Declarații agramate și ilogice ale viitorului ministru de Finanțe: "A fost o echipă care mințile a lucrat ca să se eficientizeze acolo"
Adrian Câciu ar urma să conducă finanțele României în cabinetul Nicolae Ciucă FOTO Facebook/ Adrian Câciu

Adrian Câciu, propunerea PSD pentru postul de ministru al Finanțelor, a evitat multe întrebări care i-au fost adresate în cadrul audierii din parlament.

În puținele situații când a vorbit, Câciu a răspuns incoerent și vag.

Câteva dintre formulările viitorului, cel mai probabil, ministru de Finanțe au fost adunate într-un singur loc de europarlamentarul USR Dragoș Pîslaru:

  • A fost o echipă care mințile a lucrat ca să se eficientizeze acolo.
  • Da, rectificarea va fi aprobată vineri noaptea, vineri seară. Stăm până când o aprobăm. Adică să nu înțelegeți că noaptea ca (hoții?)… cum se întâmpla.
  • Ministerul Finanțelor vreau să devină o soluție. Poate îmi doresc prea mult.
  • Singura problemă a țării, resursele financiare.
  • Eu sunt un om care sunt rezultatul contextului făcut de către prietenii, de către oamenii cu care am lucrat.
  • Am activat atât în viața privată, începând din al doilea an de facultate.

Câciu, economist de profesie, nu este membru în niciun partid politic, iar PSD îl promovează drept propunerea tehnocrată din guvern.

Potrivit CV-ului, a ocupat diverse funcții de consilier sau de membru de consilii de administrație, fără a deține până acum o funcție de conducere.

În plus, apare a avea legături, potrivit CV-ului, cu Marea Lojă Națională masonică și cu Asociația de Administrare a Ritului Scoțian, de asemenea o organizație masonică.

Fostul ministru al Economiei Cladiu Năsui își exprimă îngrijorarea cu privire la potențialele inițiative pe care le-ar putea avea Câciu în fruntea Finanțelor:

"Ministrul finanțelor este un conspiraționist socialist care nu înțelege nici cele mai elementare noțiuni despre cursul de schimb. Din programul de guvernare reiese clar că noul guvern va crește cheltuielile statului și taxele pe care ni le ia. Pe principiu redistribuționist al statului care ia cu o mână și dă cu alta. Guvernul ne va lua mai mulți bani ca să-i dea oriunde decide partidul. Ideea centrală e să fie mai multă putere la clasa politică și mai puțină la oameni", scrie Năsui într-o postare pe Facebook.

#adrian caciu, #declaratii caciu, #audieri caciu parlament, #ministru finante psd , #stiri PSD