Autostrada, minciuna electorala de drum lung

de Madalina Ionescu
Vineri, 14 Noiembrie 2008, ora 23:37

   

Autostrada, minciuna electorala de drum lung
Melcul i-a batut de obicei la proba de viteza pe sefii de la Transporturi, indiferent de guvernare. Autostrazile Romaniei sunt tot timpul in lucru si transoanele terminate avanseaza milimetric de la un an la altul.

Partidele i-au dus mereu cu zaharelul autostrazilor pe romani: finalizarea promisa in 2008 are un nou termen, de regula 2012, tot an electoral.

PNL, PD-L, PSD si PNG-CD cica vor sa vindece boala veche a calatorului roman, din patru in patru ani alegator, si arunca din nou in stanga si in dreapta cu sute de kilometri de autostrada.

De la PNL - fara numar, fara numar

Candidatii liberali, multi dintre ei direct implicati in realizarea infrastructurii, se intrec in aritmetica unor kilometraje cu un sigur numitor comun: termenul de finalizare e tot mai indepartat.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, s-a laudat in septembrie ca in urmatorii opt ani se vor realiza peste 2.000 de kilometri de autostrada.

"Avem in lucru 180 de kilometri de autostrada, care vor fi integrabili in totalitate in 2010", a promis si Stefan Szobotka, directorul de comunicare al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, candidat si el in alegerile parlamentare.

"Din 1990 pana in 2007 am facut 88 km de autostrada, iar intr-un an si jumatate s-au finalizat 80 km", a spus si ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, in urma cu doua luni.

Presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu insusi, s-a aruncat in vartejul autostrazilor, probabil in timp ce semna Oferta Electorala a PNL pentru 2009-2012.

Premierul declara in august, la o inspectie la Autostrada Transilvania: "Desi unele tronsoane trebuiau finalizate in 2010, este posibil ca ele sa fie finalizate in 2008...Este foarte important sa termine cel putin un prim tronson pentru a scurta drumul dintre Cluj si Turda".

Faimosii primii 5 kilometri de autostrada

Drumurile noastre toate sunt vreo 200.000 de km, mai exact lungimea drumurilor din Romania este de 198.589 km. Autostrazile au o lungime totala de 218 km.

Compania Bechtel a anuntat acum trei luni asfaltarea unui sector de 25 de kilometri din Autostrada Transilvania. Pana in prezent, acest proces s-a finalizat pe o portiune de 5 kilometri.

Portiunea la care s-a turnat asfalt, in august, face parte din sectorul 2B, Gilau-Campia Turzii si se afla intre localitatile Turda si Luna.

Autostrada Transilvania va avea 415 km, iar finalizarea proiectului este estimata in 2012.

Ce ne-a promis Alianta D.A. acum patru ani

Programul de guvernare al Aliantei D.A promitea negru pe alb, nici mai mult, nici mai putin decat "satisfacerea deplina a utilizatorului".

Politicile rutiere prevedeau respectarea "angajamentelor de integrare europeana" - autostrada Nadlac-Deva-Sibiu-Pitesti-Bucuresti-Constanta pe coridorul IV paneuropean.

Frumoasa promisiune, iar pentru ca suna atat de bine o regasim si in noua oferta alectorala.

Alta promisiune - autostrada Bucuresti-Focsani-Albita pe coridorul IX paneuropean.

Alianta D.A. se angaja sa termine lucrarile incepute - autostrada Bucuresti-Brasov-Tg. Mures-Cluj Napoca-Oradea-Bors, autostrada Bucuresti-Constanta.

Deci, la sfarsit de mandat PNL si de revelionul 2009 trebuia sa putem circula pe autostrada pana la Constanta si de la Brasov la Bors.

Autostrazile PNL, promisiuni...beton

Iata, insa, cu ce se lauda, dupa patru ani de stat la putere, PNL, partidul ramas la guvernare din alianta portocalie.

PNL aminteste initial de...beton: "Volumul de beton turnat in ultimul an in cadrul proiectului Autostrada Transilvania este mai mare decat volumul total de beton turnat la toate lucrarile de drumuri in ultimii 15 ani".

PNL promite realizarea autostrazii Oradea - Cluj-Napoca - Brasov - Bucuresti - Constanta, cu finalizarea pana in 2012 a autostrazii de la Bors pana la Constanta, plus cea a autostrazii Nadlac - Arad - Timisoara - Sibiu - Fagaras, cu finalizarea pana in 2012 a tronsoanelor Nadlac - Lugoj si Deva -Fagaras.

"In 2009, va fi finalizata centura Sibiu si vor demara lucrarile la tronsoanele Arad - Timisoara, Timisoara - Lugoj si Deva - Orastie" - ne mai amageste electoral si aritmetic armata strategica a liberalilor.

PD-L a aflat...ca "traficul cere autostrada"

PD-L emite o consideratie care poate fi trecuta cu succes in categoria "Din putul gandirii".

In oferta electorala din 2008, PD-L scrie ca "traficul cere autostrada si autostrada aduce trafic, in conditii de confort european".

Democrat - liberalii promit finalizarea coridorului IV Nadlac - Constanta (855 km) la nivel de autostrada pana in anul 2012, cu exceptia tronsonului Sibiu-Pitesti (120 km), a carui finalizare este preconizata pentru perioada 2013-2014.

Numaratoarea continua: ce nu s-a construit si modernizat pana acum merge promis inca o data.

PD-L se angajeaza la asigurarea circulatiei pe 245 km din autostrada Transilvania pe tronsoanele de la granita catre centrul tarii, ultimele tronsoane urmand sa fie finalizate in anul 2013.

"Finalizarea a 110 km din autostrada Bucuresti - Brasov intre Bucuresti si Comarnic. Tronsonul Comarnic - Brasov (56 km) va fi realizat prin concesiune, cu termen de finalizare in 2013" - mai anunta PD-L, daca va prelua guvernarea sau macar Ministerul Transporturilor.

1.000 de km de autostrada de la Geoana

Nici PSD-PC nu se lasa mai prejos si promite ca daca ajunge la guvernare va face sute si sute de kilometri de autostrazi.

In oferta electorala, nu uita sa aminteasca de "realizarile" puterii PSD, din 2000-2004: "In 2004, dupa redresarea economiei, guvernarea PSD raporta darea in folosinta a 100 de km de autostrada...

Daca s-ar fi mers in ritmul de acum patru ani, Romania ar fi avut cel putin doua magistrale rutiere functionale la nivel european".

PSD le face romanilor promisiunea ca le va construi "aproximativ 1.000 km de autostrazi":

Realizarea partii romanesti a Coridorului European IV (Bucuresti-Nadlac, construirea Autostrazii Bucuresti-Brasov, continuarea lucrarilor la Autostrada Soarelui Bucuresti-Constanta-Negru Voda, realizarea Autostrazii Transilvania (Brasov-Bors), deschiderea lucrarilor la autostrada Moldovei (Bucuresti-Iasi-Suceava) si la autostrada de Sud.

Becali baga autostrada din Oltenia in Maramures

PNG-CD, un partid mic, dar plin de amibitii politice, insista si el pe importanta autostrazii in viata alegatorului.

PNG-CD sustine ca poate realiza autostrazi pentru romani: "finalizarea autostrazilor Nadlac-Constanta si Brasov-Bors este "o prioritate zero" a domeniului infrastructurii de transport".

PNG-CD mai promite inceperea lucrarilor la autostrazile Targu Mures-Iasi si Craiova-Baia Mare si accelerarea expropierilor pe traseele autostrazilor, prin modificare legislativa.

Autostrada, un fel de buchet de mireasa prins...si atat

Mereu domnisoara de onoare, niciodata mireasa - am putea spune despre autostrada. Mii si mii de kilometri sunt promisi in campanie, iar la sfarsitul mandatului ministrul care a avut ghinionul sa-i masoare anunta, timid, cand 5, cand 25, cand 80 de kilometri.

Oftam daca vrem sa ajungem in cateva ore, de preferat in aceeasi zi, de la Constanta la Viena. Sa ne mai punem pofta in cui.

Si sa ne facem rezerve de cafea si rezervari la hotel, pana la iesirea din tara.

Sa alegem avionul? Sa ne mutam in alta tara? Sa le scriem noi ofertele de guvernare?

Am prefera doar ca circulam normal. Nici mai rapid, nici mai frumos decat ca intre Viena si Paris. Stim ca nu e imposibil. Daca altii au putut - si asta vedem fiecare dintre noi cand trecem granitele tarii - ar trebui sa se poata si la noi.

Ar trebui doar ca soselele tarii sa nu mai ajunga pe mana clientelei politice si spaga sa nu mai decida acordarea CTC-ului pe lucrarea realizata.

Sau constructorii drumurilor sa fie obligati sa-i despagubeasca pe soferii care isi rup masinile in gropile care apar chiar in primele zile dupa receptionarea lucrarii.

Si, de ce nu, sa-l vedem dupa gratii pe cel din vina caruia o familie intreaga si-a pierdut viata dupa ce masina s-a rasturnat din cauza unei gropi nesemnalizate din carosabil.

Despre toate acestea, nu gasesti nicio vorba nici in programele electorale, nici in discursurile sforaitoare ale candidatilor, indiferent din ce partid fac ei parte.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3978 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Angie
rank 1
Problema grava este alta: am avut 10 ani de crestere economica
din care Romnaia NU S-A ALES CU NIMIC !

1999 - 2000 = cdr (pdl+pnl+pntcd)
2001 - 2004 = psd
2005 - 2006 = pdl+pnl
2007 - 2008 = psd+pnl

psd = 6 ani
pnl = 5 ani
pdl = 3 ani

PSD+PNL = 7 ani
PDL+PNL = 3 ani

Acum, cand cresterea economica se va apropia de ZERO, si banii vor fi din ce in ce mai putzini

In timp ce ei: PSD+PNL+PC+UDMR sunt mai multi si mai uniti ca niciodata

Credeti ca mai multi (7 ani) vor face din mai putzin mai mult ?

Sau credetzi ca mai putzini (3) vor face din mai putzin MAI MULT ?
Angie
rank 1
Basescu: "Eu am fost cel care A SEMNAT documentatia si am obtinut finantarea pt. Autostrada Soarelui in februarie 2000 , in Guvernul Isarescu."
"Eu am fost cel care A SEMNAT documentatia si am obtinut finantarea pt. Autostrada Soarelui in februarie 2000 , in Guvernul Isarescu."
• Eu am obtinut finantarea pt. Autostrada Soarelui (Miercuri, 24 septembrie 2008, 23:44)

Traian Basescu: De ce credeti ca nu s-a obtinut niciun ban de la UE pentru autostrazi? Sunt bani controlati, nu se utilizeaza oricum. Pe cand banii de la buget sunt administrati discretionar
de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 24 septembrie 2008, 20:22 Revista Presei | Radio TV

http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-4506774-traian-basescu-credeti-nu-obtinut-niciun-ban-pentru-autostrazi-sunt-bani-controlati-nu-utilizeaza-oricum-cand-banii-buget-sunt-administrati-discretionar.htm
Traiann
rank 1
Basescu este un mincinos ordinar
Min. Trans. Basescu dixit : Traficul din Bomania nu are nevoie de autostrazi.
Angie
rank 1
In Februarie 2000 Traian Basescu era Ministru al Transporturilor
Guvernele Romaniei
http://documentare.rompres.ro/guverne.php?i=13

Documentele se pastreaza, scripta manent, minciunile oricui (ale tale inclusiv) au un pret: credibilitatea.
Documentatie: Monitorul oficial, documentele ministerului transporturilor.
magititel
rank 4
ANGI !
In 1999 te-ai nascut tu? de nu sti bine cati ani a condus ministerul cu pricina PD ?
Iti spun eu TATA !
- 8,5 ani-PD
- 8 ani-PSD
- 1,5 ani-PNL
Ghilotina
rank 1
Angie are dreptate ! Imi este cam lene sa stau sa-ti scriu si sa-ti explic cu de-amanuntul...
Mai ales ca stiu ca o faci on purpose ; Basescu , pentru ca nu erau bani si mai ales bani prevazuti in bugetul ministerului macar pentru reabilitarea drumurilor daramite pentru pentru constructia de autostrazi , a constituit "taxa de drum" . Apoi s-au tot pus pe langa pretul la benzina cativa centi pentru drumuri , banii s-au dus (sau nu) catre min. finantelor care a facut ce-a vrut cu ei !
Nu pune dumneata , ca asa vrei , in carca lui Basescu necazurile din tara asta ca nu tine !
Dez
rank 2
PSD+PNL AU "CONSTRUIT" 18 ANI DE JAF
PSD+PNL AU "CONSTRUIT" 18 ANI DE JAF

PDL = 8
2= '90-92
4= '96-2000
2= '2005-2006


PSD-PNL = 16
2= '90-92
2= '92-'94
4= '96-2000
4= 2000-2004
2= 2005-2006
2= 2007-2008
Dez
rank 2
Istoria OLIGARHICA a Guvernarilor PSD+PNL - 1
PSD-PNL 1990 - 2004

● PETROM – vandut la 2,7 miliarde de euro, restul pana la 45 DE MILIARDE DE EURO e in buzunarul lui NASTASE
● ROMPETROL – vandut pe 3 miliarde, in buzunarul lui PATRICIU
● Afacerea “Jimbolia": Nicolae Vacaroiu, Virgil Magureanu, Doru Ioan Taracila,
● Adrian Costea…….contrabanda cu petrol: 8 miliarde de euro !!!
● Devalizarea Bancorex:paguba de 7 miliarde de euro….fratii Paunescu, Adrian Costea, Bobic….toti hoti pesederisti.
● Contrabanda cu tigari-alcool: 5 milioane de euro prinTrutulescu si Zaher,baroni pesedisti,baroni ai alcoolului contrafacut
● Credite guvernamentale in combustibili si energie :2 miliarde lei ,date de Nastase lui Corneliu Iacobov,alt baron PSD-ist,nerabmursate niciodata.
● Gaurile negre din industrie pe vremea guvernarii Vacaroiu si Nastase in sectorul minier
- 3 miliarde de euro
● Gaurile negre din industrie pe vremea guvernarii Vacaroiu si Nastase in sectorul energetic
- 2 miliarde de euro ,
● SIDEX (inainte de privatizare) - 1,5 miliarde de euro
● ROMAN si Tractorul Brasov - peste 100 milioane euro
● SNTR - 15 milioane de euro
● INTERMEDIARII GAZULUI RUSESC datorita carora gazul rusesc ajunge in romania incarcat la pret
● OPRESCU SI IMPLICIT PSD-UL…mafia adusa la putere
Dez
rank 2
Istoria OLIGARHICA a Guvernarilor PSD+PNL - 2
GUVERNUL PSD+PNL 2007 - 2008:

● 8 MILIARDE DE EURO – datorii iertate in 2007 companiilor energetice romanesti

● Pierderea pentru NE-UTILIZAREA fondurilor UE in 2007

● Pierderea pentru NE-UTILIZAREA fondurilor UE in 2008

● 800 DE MILIOANE DE EURO – datorii iertate de PSD-PNL Companiei huilei si lignitului

● 2,3 MILIARDE DE EURO – pomeni electorale pentru a castiga puterea vesnica

● 5 KM de autostrada

● ZERO EURO din banii UE cheltuiti pentru constructia de autostrazi

● DEFICIT BUGETAR : 1 MILIARD DE EURO report din 2008 catre 2009

● DEFICIT BUGETAR : 2 MILIARDE DE EURO prognozate in deficit pentru plata pensiilor in 2009

● DATORIA EXTERNA : PSD-PNL a triplat datoria externa fata de anul 2004
magititel
rank 4
DEZ.....ONORATULE
Inchide Gura sa nu-ti intre vreun qaqat in ea sau vreo putza mai mare.
reiki
rank 2
1km de autostrada 60 mil eroari nu euro
daca 1 km de autostrada costa in rominia 60 mil euro cind vor
fi gata autostrazile in rominia ?
ne lipsim de ele ca atunci cin vor fii gata vor trebui din nou reparate mai bine sa dam banii pensionarilor sa-si plateasca curentul ca-ci cei de la electrica cistiga saloarii
de 100 ooo euro macar sa aibaa pensionarii bani pt ai sustine pe cei de la electrica
sau mai eczista o solutie sai lasam pe cei din tarile europene sa le faca mai ieftine mai bune si mai repede cu muncitori totusi romani si poate ca le vor face si cu3benzi in jur la 2 mil euro cit costa in medie 1km de autobanda in austria si avem de profitat si noi si europeni care inca ne mai sustin
ciakalov
rank 1
de ce te pui in capu listei?
vezi ca si alti inscrisi ca si tine isi spun parerea, fara sa rezerve PRIMUL LOC... rushinika
Prapangel
rank 1
pentru ciakalov!
Domnule e dreptul fiecaruia sa se pozitioneze unde vrea, daca are idei de comentat, va fi acceptata sau acceptat de cititori si-si va primi plusurile pe care le merita, iar daca nu, va primi minusuri si le va suporta continuu, ca doar e prima sau primul, nu!
Ciakalov
rank 1
ptr Prapangel
esti pseudonimul lui Reiki?!
Prapangel
rank 1
pentru Ciakalov
Domnule Ciakalov,nu sunt pseudonimul nimanui, eu l-am ales din pura intamplare pe al meu, pe care multi nici macar nu-l pot pronunta exact,am mai avut un altul, dar cei de la ziare.com nu mi-au mai dat voie sa-l folosesc si acum ma intreb de ce(poate au primit indicatii de la cineva, pentru ca aveam comentarii acide!)?Acesta este singurul pe care-l folosesc.Daca v-am deranjat cu observatia mea imi cer scuze!
kalinderu
rank 1
da da
dar cine a semnat contractul cu bechtel... de ce nu dati si numele lui?
utilizatotii
rank 1
?!
incet dar, sigur si de buna calitate ?!
scuzati ,ioan din chicago
rank 1
Cioclul autostrazilor
Oricat l-as iubi pe Basescu ,l-am auzit cu urechile mele ca nu avem nevoie de autostrazi. Hotararea lui a fost ca un buzdugan. Trebuie sa se stie adevarul. Acum este [prea tarziu sa reparati ce nu s-a facut 10 ani, intr-un an sau patru ani. Basescu ar trebui sa-si recunoasca vina daca este un domn. Sunt sceptic. Luati in calcul 10 ani intarziere.
Ghilotina
rank 1
Cand a facut Basescu asta !?
Si ce , el raspunde in locul Primului Ministru , care oricum nu-l asculta !?
Ce tot vorbesti tu acolo , iubaretzule !?
Utilizator sters
Domnule gilotina ,
documenteaza-te si poti sa-l intrebi personal ,pentru ca sunt convims ca va recunoaste. Asa cum am scris : Basescu cioclul autostrazilor.
Utilizator sters
imi pare rau pentru
simpatizantii PDL - Basescu, dar asta este realitatea. Iliescu si minierii , Basescu si autostrada .Greselile se platesc Dle Gilotina.
Ghilotina
rank 1
Domnule Ioan ! Nu stiam ca il iubiti sau admirati pe Basescu !
Ce e cu treaba asta , cu cioclul autostrazilor !?
Despre ce e vorba ?
Cu respect ,
yete
rank 1
la antena 1
la antena 1 ,la tuca parca era.a dat si un ex. nr de masini pe valea oltului [cea mai circulata]care nu justifica construirea autostrazilor.tin minte ca eram socat ,doar nu le incepeau in '99 si erau gata in 2001.buc-pitesti 'reabilitata' de basescu este catastrofa.basescu nu este singurul vinovat dar a fost ministrul tr.6-7 ani cu 0 km autostrada.iar daca aduni basescu+dobre+berceanu ies vreo 9 ani cu 0 km.
Ghilotina
rank 1
Aaaa ! La Antene ! La Tuca !
Am inteles acum !
S-a pus Basescu de-a curmezisul ; dar cu taxa de drum , cu panourile alea de pe marginea drumurilor , ce era cu ele ? Pentru ce erau necesare , care le era rostul ?

Periculos Basescu asta de nu clintea nimeni in fata lui !
Angie
rank 1
Basescu: "Eu am fost cel care A SEMNAT documentatia si am obtinut finantarea pt. Autostrada Soarelui in februarie 2000 , in Guvernul Isarescu."
"Eu am fost cel care A SEMNAT documentatia si am obtinut finantarea pt. Autostrada Soarelui in februarie 2000 , in Guvernul Isarescu."

• Eu am obtinut finantarea pt. Autostrada Soarelui (Miercuri, 24 septembrie 2008, 23:44)

Traian Basescu: De ce credeti ca nu s-a obtinut niciun ban de la UE pentru autostrazi? Sunt bani controlati, nu se utilizeaza oricum. Pe cand banii de la buget sunt administrati discretionar
de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 24 septembrie 2008, 20:22 Revista Presei | Radio TV

http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-4506774-traian-basescu-credeti-nu-obtinut-niciun-ban-pentru-autostrazi-sunt-bani-controlati-nu-utilizeaza-oricum-cand-banii-buget-sunt-administrati-discretionar.htm
magititel
rank 4
ANGI
'Tu esti "BALBAIT"de repeti intr-una aceeasi prostie?sau PAPAGAL? Pai nu intelegi odata ca Ministeru Transporturilor a fost capturat din 1992 de CHIOR ? si cu greu l-au cucerit acuma Liberalii ? Si dupa cat scandal au trebuit sa schimbe prin minister lacheii din PD pentru-ca erau sabotati la toate actiunile ministeriale .Doar se stie clar cine castiga cele mai mari Licitatii de infrastructura din Tara .CASHUNEANU,prietenul de nadejde de la GOLDEN BLITZ al Licuricului sef.
Ghilotina
rank 1
Acum citesc si eu "comentariile" tale !
Nesimtitule liberal , nu ti-e rusine obrazului sa vorbesti asa despre presedintele Romaniei !?
Hai sickhttirr !
Dez
rank 2
PSD+PNL AU "CONSTRUIT" 18 ANI DE JAF
PDL = 8
2= '90-92
4= '96-2000
2= '2005-2006


PSD+PNL = 16
2= '90-92
2= '92-'94
4= '96-2000
4= 2000-2004
2= 2005-2006
2= 2007-2008
magititel
rank 4
Ghilotino !
VEZI DE MUCI. Ca n-ai ciocnit valiza cu mine in gara jeavro.Ia-o usurel ca daca ma pornesc la jigniri e de rau.
Ghilotina
rank 1
Esti un liberal tipic ! nesimtit , arogant , mincinos , calomniator !
Vorbesti frumos , te tratez cu respect ; vorbesti urat , ti se va raspunde ca atare !
Nu imi faci tu mie cum vrei pe Presedinte , esti o cacareaza-n drum fata de el ; el macar a incercat si incearca in continuare sa schimbe ceva , sa faca ceva pentru toata lumea , tu ce *** ai facut in viata ta !?
Ghilotina
rank 1
Cineva trebuie tras la raspundere !
Dar cine !?
Ar trebui sa fie in toate partidele specialisti pe problema , care sa ne lamureasca . Daca nu sunt , atunci e de rau , ca nu vom avea ce se tot promite ! Iar daca sunt si nu vorbesc , e si mai de rau , ca sunt complici la hotiile ce se tot fac pe miliardele noastre de euro !
Mor in Romania in fiecare an mai multi oameni decat intr-un razboi ; si nu se cauta , nu se gaseste o solutie .
Este ingrozitor dispretul pe care il au guvernantii fata de cetatenii carora le cersesc votul . Si mai ingrozitor este faptul ca romanii nu sanctioneaza si nu "interpeleaza" corespunzator pe cei vinovati de accidentele mortale ( ce mai face familia Dlui Paunescu ? presupun ca domnia sa candideaza din nou !) ; atat pe cei care le fac cat si pe cei care ar trebui sa raspunda de drumuri .
Utilizator sters
Dle Ghilotina,
Repet ,nu am nimic cu Basescu ,dar asta este realitatea. Te rog documenteaza-te. Asa cum spune si yete trei ministri PD o Km autostrada. Eu nu comentez cu rautate hotararile lui Basescu. A facut multe lucruri bune dar cu autostrazile a gresit. PSD a facut un contract prost iar PNL si-a bagat picioarele in el ,dar s-au facut 5 km . Este o rusine pentru toti. Eu nu scuz pe nimeni.
Angie
rank 1
Basescu: "Eu am fost cel care A SEMNAT documentatia si am obtinut finantarea pt. Autostrada Soarelui in februarie 2000 , in Guvernul Isarescu."
"Eu am fost cel care A SEMNAT documentatia si am obtinut finantarea pt. Autostrada Soarelui in februarie 2000 , in Guvernul Isarescu."
• Eu am obtinut finantarea pt. Autostrada Soarelui (Miercuri, 24 septembrie 2008, 23:44)

Traian Basescu: De ce credeti ca nu s-a obtinut niciun ban de la UE pentru autostrazi? Sunt bani controlati, nu se utilizeaza oricum. Pe cand banii de la buget sunt administrati discretionar
de Alina Neagu HotNews.ro
Miercuri, 24 septembrie 2008, 20:22 Revista Presei | Radio TV

http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-radio_tv-4506774-traian-basescu-credeti-nu-obtinut-niciun-ban-pentru-autostrazi-sunt-bani-controlati-nu-utilizeaza-oricum-cand-banii-buget-sunt-administrati-discretionar.htm
capitanul
rank 2
solutia este simpla:
in momentul in care Romania va scapa de sindromul - ei se fac ca ne platesc iar noi ne facem ca muncim - treburile se vor rezolva in cea mai mare masura.... dar... atata vreme cat un guvern corupt vinde tzara pe bucatzele, importa chinezi si exporta tzigani... solutzia se va lasa asteptata cam multa vreme...
sallazar
rank 1
destra
Mai rau! Importa turci,care fura mai rau ca tyigii!
Pricajitul
rank 1
Autostrazile rusinii
Toti hoti Coane Fanica!
Trecatorul
rank 1
Americanii au facut calea ferata prin Muntii Stancosi cu chinezi si n-au fost dezamagiti.Muncesc mult,vorbesc putin si nu se plang.Bine,cei ce conduceau lucrarile nu erau de pe la noi....dar mai ganditi-va....
Pricajitul
rank 1
Autostrazile rusinii
Si uite asa le lungea si mai scurte le facea!
Ghici cine?
Votati "ciolanul"?
tot eu
rank 1
autostrazi ?
Daca credeti ca la ora actuala in Romania exista autostrazi va inselati.Si daca ne uitam bine la autostrada Bucuresti-Pitesti si autosrada Constanta-Bucuresti care exista deja v-om observa doua strazi mai late cu o bariera in mijloc peste care un camion incarcat poate trece fara sa se chinuiasca prea mult, si fara sa pateasca prea multe
Problema este mult mai complexa decit terminarea "la termen " a autostrazilor promise .Proiectele trebuie sa fie la nivelul anilor 2015-2020 cind vor fi ele terminate si vor avea un trafic la nivelul anilor respectivi si nu trebuies raportate la traficul de azi
Nu mai vad nimic curios ca Basescu a alocat proiectul celei mai mari autostrazi americanilor dupa felul lui specific de a-i pupa in *** pe americani...
Ceea ce mi se pare curios este ca toti ceilalti politicieni cu el sau impotriva lui n-au avut nimic de spus.Este curios de ce lucram asa putin cu asiaticiii care sint mult mai constiinciosi,respecta termenele si asigura calitatea ceruta ;si in plus sint si viabili din punct de vedere financiar
Pro-americanismul asta *** o sa ne creeze numai probleme daca n-a si facut-o deja...Cind o sa invete politicieniii nostri sa faca contracte ca sa poata beneficia cineva de ele ? Citi ani vor mai trebui sa se stearga mentalitatea asta de ": "mediocru" sau "este destul de bine pentru Romania".
Cineva din toti cei care conduc ar trebui sa inteleaga ca bani de la Comunitatea Europeanu nu vor veni la infinit si ei trebuiesc cheltuiti pe ceea ce au fost alocati...
Ar trebui ca politicieniii de cariera sa fie alesi din cei care au si cunostiinte in a conduce,planifica si investi si mai putin din cei imbogatiti peste noapte(vezi G Becali)
Cum ar fi oare ca cei care sint la cirma tariii ,sa faca ceva bine pentru tara si mai putin bine pentru ei ?Nerealistic inca ? Mai asteptati vre-o citeva alegeri(cei care pot !) pina cind lumea o sa inceapa sa realizeze pe cine alege si o sa le ceara socoteala asa cum de fapt ar si trebui sa fie ...
Pina atunci poate se mai fac citiva Km de autostrada !
Nicu - cel cu zugravitul
rank 1
2015 sau 2020 !
Nu stii , iti spun eu !
Nu vom mai avea nevoie de autostrazi , ne vom teleporta !
Acum pricepi !?
magititel
rank 4
DOMNULUI IOAN DIN CHICAGO
Domnule Ioan ati gresit la enumerare .Ati uitat-o pe dragalasa de ANCA BOAGIU .Deci au fost "3 mushcetari si o muschetarita" de la PEDELACHEI.
De la PD s-au perindat pe la Ministerul cu pricina dupa cum urmeaza:
-Traian Basescu {1991-1992}+{1996-iun2000}=5,5 ani
-Gheorghe Dobre {dec 2004-iun.2006}=1,5 ani
-Radu Berceanu{iun.2006-apr.2007}=1an
-Anca Boagiu {iun.2000-dec2000} 0,5 ani
-PD-8,5 ANI
-PSD 8 ANI
-PNL 1,5 ANI
De ce de toate relele de pana acuma trebuie sa se faca raspunzator PNL? Nu credeti ca se joaca murdar? Cine se face vinovat de neexecutia de autostrazi?
Ghilotina
rank 1
In primul rand tin sa te sicktirresc din nou pentru uratele cuvinte folosite la adresa Presedintelui !
In al 2-lea rand , nu tin minte numele min. transporturilor in perioada Nastase ci tin minte Nastase-PSD !
Si am vazut in ultimii 4 ani dictatura liberala Tariceana : sunt convins ca nimic nu misca in guverna fara ca Tariceanu sa nu fie de acord . Sau ministrul transporturilor era de capul lui ? Pe langa constructia propriu-zisa mai sunt planurile , exproprierile ,samd. Nu tine totul de ministrul transporturilor treaba asta tine de mai multi .
Lipsa coordonarii este crasa , s-a vazut si la lucruri mai simple precum inundatiile - Becali a aratat guvernului limita de competenta a celui din urma !
De ce sunt de vina liberalii ? Pentru ca sunt !
Bani in Romania au inceput sa apara abia dupa numirea lui Isarescu in functia de Prim-ministru (pana la el s-au reparat si bandajat hotiile si dezastrul Vacaroiu !) reformele au continuat ( asta este ADEVARUL ) si sub Nastase ( dar cu un jaf si mai mare !) si tot ce au muncit romanii acasa si in strainatate a furat si risipit TARICEANU si gasca lui !
Vei vedea ce cred oamenii la vot ; ca ei simt mai bine , pe pielea lor "binefacerile" liberale model Tariceanu !
magititel
rank 4
Ghilotino !
M-am adresat asa despre Presedinte ptr-ca ma tot racaie pe creer ANGI cu repetatele lui comenturi.
Dez
rank 2
Adevarul nu e afis DE PARTID
Adevarul e acelasi PENTRU TOTI, produce efecte asupra tuturor la fel, indiferent ce partid sustinem.

Cu atat mai mult cu cat acest adevar ESTE LA PUTERE SI HOTARASTE PENTRU TINE, in locul tau.
De aceea,

ORICE VOT DAT PNL = ADUCE LA GUVERNARE PSD
doly-doly
rank 4
ABURELI
Pai asa va fi la fiecare data a alegerilor. Daca se termina autostrada, ce mai promit cei care vor venii? ASa , toti promit : " o noua autostrada",
Pai, Domilor, trebuia sa loati lectii de la Ceausescu care a terminat si o autostrada si un canal, pe care de fapt l-a planificat Hrusciov cu Gerorghiu-Dej.
Guvernantii nostri nu austiut sa construiasca decit Banci, Banci, Banci.
Unde locuiesc eu in 50 m sint deja 5 Banci............
Oare sa pot crede eu ca este Criza Economica, cind pe zi ce trece se mai face cite o filiala a unei Banci.........
Pai daca sintem in criza , noi romanii ce mai depunem ? nu ne ajunde o banca centrala ?
Este totul fara comentarii.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor