Mai multi lideri PSD vorbesc despre iesirea de la guvernare

Luni, 26 August 2019, ora 18:09
6250 citiri
Mai multi lideri PSD vorbesc despre iesirea de la guvernare
Foto: Alexandru Dobre/ Mediafax/ Hepta.ro

Liderul PSD Vaslui Dumitru Buzatu afirma ca, in absenta unei majoritati, PSD "trebuie sa se gandeasca sa treaca in Opozitie", intrucat orice alta solutie, cel putin pana acum, in cadrul guvernarilor in Romania nu a dat rezultate pozitive pentru populatie. El sustine ca in acest moment "e foarte dificil de realizat o majoritate de catre Partidul Social Democrat si de aceea am sustinut o trecere in Opozitie cat mai rapida".

"Daca nu vom gasi o solutie, se va ajunge in situatia in care Guvernul va avea un sprijin minoritar. Am spus in mai multe randuri ca, in absenta unei majoritati, Partidul Social-Democrat trebuie sa se gandeasca sa treaca in opozitie, orice alta solutie, cel putin pana acum, in cadrul guvernarilor in Romania nu a dat rezultate pozitive pentru populatie. Mai mult decat atat, sa dam posibilitatea daca ajungem in aceasta dificultate si fortelor de opozitie sa negocieze, sa gaseasca o majoritate, sa intre la guvernare, sa exercite guvernarea si sa arate celor care-i voteaza, care-i sustin, ce anume vor face pentru ei", a afirmat presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, luni, intr-o interventie telefonica la B1 TV, citat de News.ro.

El a spus ca in acest moment "e foarte dificil de realizat o majoritate de catre Partidul Social Democrat si de aceea am sustinut o trecere in Opozitie cat mai rapida".

"Sa dam posibilitatea fortelor de opozitie sa gaseasca o solutie majoritara de a sprijini un Guvern care sa functioneze un an si ceva de zile pana la alegerile parlamentare", a mai spus Buzatu.

Acesta a precizat ca daca ar fi in Opozitie in acest moment, ar prelua guvernarea si si-ar dori sa preia "intr-o asemenea stare economia romaneasca".

Lider PSD Teleorman: Poate iese PSD de la guvernare

Si vicepresedintele PSD Teleorman, Danut Cristescu, a venit cu variante noi in ceea ce priveste iesirea ALDE de la guvernare, spunand ca "90 de zile guvernul va ramane", dar si ca e posibil ca PSD sa decida ca nu mai vrea sa conduca Guvernul.

"Am aflat si eu despre intentia ALDE de a iesi de la guvernare. Presupun ca se va lua si o decizie in Comitetul Executiv al PSD. Bineinteles ca vom gasi solutii sa ramanem la guvernare. Cred ca se vor cauta, cel putin, solutii de a ramane la guvernare. Sigur ca trebuie sa luam in calcul si faptul ca 90 de zile guvernul va ramane. Dar se poate depune si motiune de cenzura si atunci functionezi cu un guvern care nu mai poate sa emita ordonante. Deci se vor lua deciziile cele mai bune. Exista posibilitatea in CEX sa decida PSD sa se iasa de la guvernare, dar cred ca se vor gasi solutii sa ramana. Eu asta mi-as dori. Avem foarte multe proiecte in judetul Teleorman si vreau sa le continuam", a spus Cristescu, citat de Mediafax.

Daniel Florea: Cred ca ar trebui depusa o motiune de cenzura sa vedem daca Opozitia are majoritate

PSD trebuie sa gaseasca o solutie care sa asigure "stabilitatea tarii", a declarat presedintele PSD Sector 5, Daniel Florea, luni, inainte de sedinta Comitetului Executiv National al partidului, intrebat daca social-democratii sunt pregatiti sa guverneze fara ALDE.

"Trebuie sa gasim o solutie care sa asigure stabilitatea tarii. Daca asta e solutia (PSD la guvernare fara ALDE - n.r.), ramanem la guvernare. Daca nu, cred ca ar trebui depusa o motiune de cenzura sa vedem daca au majoritate, eu cred ca nu, fara noi e foarte greu sa faca cineva majoritate", a afirmat Florea, citat de Agerpres.

Intrebat daca PSD poate sa asigure majoritatea in Parlament fara voturile ALDE, liderul PSD Sector 5 a precizat: "In acest moment, din datele pe care le avem noi, din numaratoarea noastra, cred ca da, dar vom vedea dupa, vedem ce s-a decis la ALDE".

"Cred ca s-a dat prea mult credit unor interese personale si cred ca e momentul sa avem in vedere si ce vrea tara, nu ce vor niste persoane fizice care cauta numai, stiu eu... Eu cred ca, in momentul in care conditionezi ramanerea in coalitie de o candidatura si dupa aia spui nu mai candidez, dupa ce anunti ca rupi coalitia, cred ca lucrurile s-au intamplat invers si cred ca aici, intr-adevar, a fost vorba ca au primat niste interese personale si nu interesele tarii si nici macar interesele partidului dumnealui", a sustinut liderul PSD Sector 5, intrebat daca social-democratii vor incerca sa convinga parlamentari ai ALDE si Pro Romania sa-i sustina in Parlament.

Reamintim ca in acest moment, conducerea ALDE discuta in sedinta retragerea din Guvern, iar presedintele PSD, Viorica Dancila, a convocat o sedinta de urgenta a liderilor PSD pentru a discuta situatia de criza creata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#Buzatu PSD iesire guvernare, #Buzatu PSD Opozitie , #stiri PSD