Catalin Ivan (PSD) isi neaga spusele despre votul romanilor din diaspora. Publicam inregistrarea (Audio)

Marti, 10 Iulie 2012, ora 14:21
7550 citiri
Catalin Ivan (PSD) isi neaga spusele despre votul romanilor din diaspora. Publicam inregistrarea (Audio)
Foto: Arhiva

Europarlamentarul Catalin Ivan considera ca Ziare.com a redat tendentios afirmatiile sale privind posibilitatea ca PSD sa solicite restrictionarea votului romanilor din diaspora.

Cum ar putea PSD sa restrictioneze votul romanilor din diaspora

"In acest articol, sugerati ca am spus ca dreptul romanilor din diaspora de a vota la alegerile din tara ar trebui luat in discutie in cadrul USL. Este total fals si impotriva valorilor pe care le sustin", afirma Catalin Ivan intr-un drept la replica trimis Ziare.com.

Publicam, in continuare, integral dreptul la replica al europarlamentarului PSD, impreuna cu inregistrarea audio a afirmatiilor contestate acum de Catalin Ivan.

"Va solicit acest drept la replica, in urma modului tendentios in care ati prezentat declaratiile mele, in stirea 'Cum ar putea PSD sa restrictioneze votul romanilor din diaspora'. In acest articol, sugerati ca am spus ca dreptul romanilor din diaspora de a vota la alegerile din tara ar trebui luat in discutie in cadrul USL. Este total fals si impotriva valorilor pe care le sustin. In ultimii ani, m-am implicat foarte mult in dialogul cu comunitatile romanesti din Spania si Italia si cred ca este necesar ca statul sa faca mai mult pentru sustinerea drepturilor acestora.

In mesajul meu, ca raspuns la o intrebare, am spus ca salut faptul ca domnul Antonescu a pornit o dezbatere despre diaspora si legatura acesteia cu statul roman. Pana acum, romanii plecati in strainatate s-au simtit abandonati. Merg des in Spania si stiu ca nu exista la Ministerul Muncii din Romania o evidenta clara cu romanii care muncesc acolo, nu se stie in ce conditii lucreaza, daca le sunt sau nu respectate drepturile. Mesajul meu avea ca scop tocmai accentuarea pe fond a unei dezbateri care are drept efect sustinerea drepturilor romanilor de acolo - inclusiv drepturile electorale.

Atitudinea total dezinteresata a statului roman fata de soarta lor a facut ca unii dintre ei sa nu-si mai doreasca sa vina in tara. Si, in acest sens, consider ca este obligatoriu ca statul sa se implice mai mult, pentru a nu lasa partidele politice sa profite de situatia disperata a multor romani pentru a le cumpara votul.

Va solicit public sa prezentati acest drept la replica in publicatia dvs, pentru a fi foarte clara pozitia pe care am adoptat-o. Consider, inca o data, ca este nepotrivita si tendentioasa interpretarea pe care ati oferit-o, care este total impotriva sensului mesajului meu", afirma Catalin Ivan.

Inregistrare audio

Intrebare: Considerati, totusi, ca ar trebui conditionat in vreun fel sau altul votul acestor romani care traiesc in strainatate?

Raspuns: Legat de votul... nu stiu, nu va pot raspunde, ca nu am o parere deja formata, este o discutie pe care ar trebui sa o avem si in USL si cred ca si in Romania mult mai apasat, care este legatura Romaniei cu cei care pleaca in diaspora si care este legatura statului roman cu cei care au plecat sa munceasca in afara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Catalin Ivan restrictionare vot romani, #Catalin Ivan vot diaspora , #stiri PSD