Ce pesedisti se lupta pentru sefia Consiliului National al partidului - surse

Joi, 26 Februarie 2015, ora 18:58
2561 citiri
Ce pesedisti se lupta pentru sefia Consiliului National al partidului - surse

Consiliul National al PSD se va reuni in 20-21 martie pentru a-si alege presedintele, dar si pentru a dezbate modificarile la Statut, sefia acestui for fiind deja disputata, potrivit unor surse social-democrate, de Rovana Plumb, Gheorghe Nichita, Valeriu Zgonea, Constantin Nita si Marian Oprisan.

Pana in momentul da fata, cea care si-a anuntat, in interiorul partidului, in mod clar intentia de a candida la sefia Consiliului National al PSD a fost Rovana Plumb. Aceasta este vicepresedinte al PSD si presedinte al Organizatiei de Femei a partidului.

Rovana Plumb da sfaturi liderilor lumii: Saracia trebuie combatuta, alimenteaza curentele extremiste

Un alt posibil candidat este primarul Iasului, Gheorghe Nichita, care este si vicepresedinte al PSD si care a mai candidat si in trecut pentru aceasta functie, concurandu-l pe Adrian Nastase.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, este un alt nume vehiculat pe surse pentru o candidatura la presedintia acestui for.

Constantin Nita si Marian Oprisan sunt alti doi vicepresedinti ai PSD ale caror nume au fost vehiculate in partid pentru o eventuala candidatura la sefia Consiliului National.

Nita si Oprisan conduc, totodata, filialele din Brasov, respectiv Vrancea ale PSD. Oprisan este presedinte al CJ Vrancea si presedinte al UNCJR.

Regulamentul privind depunerea candidaturilor pentru functia de presedinte al Consiliului National va fi discutat luni in BPN al PSD.

Totodata, in BPN al PSD se va discuta si despre modificarile la Statut care vor fi supuse dezbaterii Consiliului National.

Potrivit unor surse din PSD, organizatiile au trasnmis deja o serie de propuneri de modificare.

Pe de alta parte, este posibil ca o serie de propuneri de modificare a Statutului sa fie avansate chiar de presedintele PSD, Victor Ponta, care ar putea sa le prezinte luni in BPN.

"Saptamana viitoare vom avea in BPN proiectul de program al Consiliului National, inclusiv procedura de alegere a presedintelui si propunerile privind modificarea Statututui, toate celelalte lucruri care ne ajuta sa pregatim Consiliul National al PSD in care se vor lua decizii spun eu fundamentale legate de strategia noastra politica pentru viitor, de modul in care facem schimbarile in cadrul Statutului, a modului nostru de organizare si al modului in care ne pregatim pentru anul electoral 2016", a spus presedintele PSD, Victor Ponta, la ultimul BPN al formatiunii.

Totodata, Consiliul National ar urma sa convoace Congresul PSD, care sa valideze modificarile aduse Statutului.

Desi dupa esecul de la alegerile prezidentiale, CExN al PSD a decis sa convoace Congresul pentru alegerea unei noi conduceri a PSD in luna martie, lucrurile nu au evoluat in acest sens.

La inceputul acestui an, BPN a decis sa amane organizarea in martie a unui Congres de alegeri, stabilind doar convocarea Consiliului National pentru luna martie si alegeri pentru presedintia acestui for, care a fost pastrata libera o buna perioada pentru Adrian Nastase.

Nastase si Nichita intra in lupta la Consiliul National al PSD

In acest moment, in PSD nu se mai vorbeste explicit despre organizarea in prima parte a acestui an unui Congres de alegeri.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...