Cel mai pesedist dintre pesedisti in vremuri de pandemie

Autor: Cristian Preda - profesor de stiinte politice
Joi, 09 Aprilie 2020, ora 07:57
13660 citiri

Enumar mai jos cateva decizii, declaratii ori initiative din ultimele zile ale unor pesedisti mai mari sau mici si va invit sa spuneti care dintre ele exprima mai bine natura acestui partid:

1. Anunturile contradictorii facute de Gabriela Firea privind testarea bucurestenilor pentru coronavirus.

2. Spaga de 10 mii de lei primita de primarul din comuna tulceana Crisan, echipat cu masca si manusi antivirus.

3. Decizia Gabrielei Firea de a aloca 18 milioane de euro unui june pesedist pentru a repara statiile de troleibuz din Capitala.

4. Anuntul facut de colegul ei de la Sectorul 1 cum ca va cumpara cu 15 milioane de euro tablete pentru toti copiii din fieful sau electoral.

5. Revenirea Sorinei Pintea asupra deciziei de a demisiona de la spitalul din Baia Mare, dupa ce pana deunazi zicea ca e asa de bolnava ca nu poate suporta arestul preventiv.

6. Declaratia lui Marcel Ciolacu despre depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului, pe care il acuza de "abordare pompieristica" in criza epidemiologica actuala.

7. Razboiul Olgutei Vasilescu cu Directia Sanitara Dolj care a interzis folosirea unui dezinfectant veterinar pentru igienizarea blocurilor de locuinte din Craiova.

8. Solicitarea facuta de Viorica Dancila ca ea insasi sa fie inclusa, alaturi de toti fostii premieri si presedinti, intr-un grup de lucru care sa gestioneze criza actuala.

9. Initiativa senatorilor PSD de a-l exclude pe presedinte din procesul de numire a sefului Consiliului Concurentei, cu argumentul ca doar parlamentarii ar putea fi neutri.

10. Proiectul de lege al PSD de suspendare a tuturor proceselor in timpul starii de urgenta.

Cristian Preda este profesor la Universitatea din Bucuresti si fost deputat european.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.Citește și:
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Cine este Kathleen Ann Kavalec, propunerea SUA de ambasador în România. Diplomata a fost audiată de senatul american
Kathleen Ann Kavalec, propunerea președintelui SUA Joe Biden pentru funcția de ambasador în România, a fost audiată marți noaptea de către senatul american. În timpul audierii, aceasta a...
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit: ”Cei care și-au bătut joc de sprijinul financiar nu vor mai avea dreptul să participe”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat vineri, 2 decembrie, că programul ”Rabla pentru electrocasnice” va fi regândit. ”Lucrurile se vor schimba, pentru că noi am introdus o...