CEx al PSD ar putea decide, saptamana viitoare, pe cine propune la Dezvoltare

Miercuri, 13 Februarie 2019, ora 22:30
2849 citiri
CEx al PSD ar putea decide, saptamana viitoare, pe cine propune la Dezvoltare
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a declarat ca e posibil ca o reuniune a CEx al PSD sa aiba loc saptamana viitoare, sedinta in care va fi luata o decizie in legatura cu o noua propunere pentru Ministerul Dezvoltarii, dupa ce Olguta Vasilescu a anuntat ca isi retrage candidatura.

"Olguta Vasilescu este un bun profesionat. O cunosc de ani de zile si ar fi facut fata cu brio la Ministerul Dezvoltarii, dar ca om de partid, ca fiecare dintre noi am inteles ca acum e mai important ce se intampla cu Romania. Eu sper ca domnul Iohannis sa puna capat acestui tip de joc politicianist si sa faca nominalizarea la cele doua ministere.

Probabil ca saptamana viitoare vom avea un Comitet Executiv pentru ca stiti ca toate hotararile se decid la propunerea premierului Viorica Dancila, pentru ca avem nevoie de continuitate si de a face fata la toate solicitarile care vin de la Bruxelles, in cadrul Presedintiei Consiliului UE pe care o exercitam. Nu pot sa spun ca nu au fost inregistrate progrese in dosare. Toate legile care se dezbat la nivelul UE, care sunt adoptate, fiecare dintre ele au impact asupra cetatenilor", a afirmat Rovana Plumb, miercuri la Romania Tv.

Intrebata daca are vreo garantie ca seful statului va numi noua persoana propusa pentru Dezvoltare, aceasta a spus ca Guvernul trebuie sa functioneze in parametri normali si de aceea spera ca, in al doisprezecelea ceas, Klaus Iohannis sa dea dovada de rationalitate.

Plumb a adaugat ca nu s-a pus problema in PSD ca Presedintele Romaniei sa fie suspendat din functie.

"Nici nu s-a pus problema vreo clipa in PSD, cel putin in Comitetul Executiv, de a se lua o astfel de decizie (suspendarea presedintelui Romaniei - n.r.) pentru ca suntem rationali si constienti ca romanii s-au saturat de scandal si pe de alta parte avem nevoie sa mergem mai departe cu programul de guvernare. Nu avem nicio garantie. Am vazut pana acum ce s-a intamplat, ma refer la legi contestate la CCR, s-au inregistrat intarzieri.

Cred ca nu putem sa avem niciun fel de garantie ca lucrurile acestea se vor intampla - nominalizarea la cele doua portofolii. Eu sper ca, in al doisprezecelea ceas, sa dam dovada de rationalitate politica pentru ca Guvernul sa functioneze la maxima performanta", a conchis Plumb.

Reactia Rovanei Plumb vine in contextul in care Lia Olguta Vasilescu si-a retras, marti seara, candidatura pentru functia de vicepremier si ministru al Dezvoltarii. Ea precizeaza ca a luat decizia in urma unei discutii cu presedintele PSD si ca un atac la CCR ar insemna prelungirea perioadei de blocaj al activitatii guvernamentale.

Presedintele Klaus Iohannis ii transmisese premierului Viorica Dancila ca o refuza pe Vasilescu pentru functia de ministru al Dezvoltarii si ca aceasta urmeaza sa inainteze o alta propunere pentru functia de vicepremier si sef al Dezvoltarii. In scrisoare nu a precizat nimic in legatura cu Mircea Draghici, social-democratul propus de Viorica Dancila pentru functia de ministru al Transporturilor.

Seful statului a respins in mod repetat propunerile de la Dezvoltare si Transporturi, Mircea Draghici si Olguta Vasilescu, iar premierul a retrimis de fiecare data aceleasi nume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#CEx PSD Rovana Plumb, #CEx PSD numire ministerul Dezvoltarii , #stiri PSD