Ciolacu: PSD se opune schimbarii Avocatului Poporului. Vom ataca decizia la CCR

Marti, 16 Februarie 2021, ora 22:17
3122 citiri
Ciolacu: PSD se opune schimbarii Avocatului Poporului. Vom ataca decizia la CCR
Marcel Ciolacu. Foto Hepta

PSD se va opune schimbarii Avocatului Poporului, sustine presedintele partidului, Marcel Ciolacu

"Cum te apuci sa ataci? Este pe mandat. De ce vii pe un anumit mandat si ataci? Categoric, daca vor forta schimbarea doamnei Renate Weber, o sa atacam hotararea la Curtea Constitutionala. Si categoric, in primul rand ma voi adresa familiei socialistilor europeni si nu numai pentru acest atac, pana la urma, la statul de drept. Nu ai justificarile necesare sa vii cu asa ceva.

Poate am uitat acele ordonante date noaptea, fara sa tii seama de drepturile si libertatile romanilor, incalcand Constitutia. Nu ai voie, indiferent ca e stare de razboi, ca este pandemie, sa creezi un asemenea precedent cum a creat presedintele Iohannis sustinand un partid politic. A depasit o linie rosie. Renate Weber a venit si a spus - inteleg ca este pandemie, dar nu depasiti linia rosie de incalcare a drepturilor si libertatilor", a spus Ciolacu la TVR 1.

El a adaugat ca membrii coalitiei de guvernare considera ca Avocatul Poporului "este un instrument" iar Renate Weber poate in continuare sa "atace" anumite incalcari de drepturi si libertati.

"Este foarte important Avocatul Poporului in aceasta zona, iar doamna Renate Weber a iesit si a atacat toate deciziile, ordonantele. Presupun ca au facut niste sondaje de opinie si au vazut ce personalitate sau ce institutie sa atace si le-a reiesit din cifre ca cea mai vulnerabila ar fi doamna Renate Weber, care nu este un comunicator, nu e in talk show-uri, ea reprezinta Avocatul Poporului. Ei joaca in continuare tot in logica electorala, nu au nicio treaba cu guvernarea", a afirmat Ciolacu.

In plus, Ciolacu anunta ca se va plange si colegilor din Uniunea Europeana. "Ma voi adresa socialistilor europeni", a spus Ciolacu.

Spor "de praf" de 2.500 de lei/lunar la Avocatul Poporului. Deputat liberal: "Cu astfel de sporuri PSD si-a cumparat linistea"

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, a anuntat marti ca Parlamentul a demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului.

"Am demarat procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului. Este o procedura care in legislatura trecuta a fost demarata de grupurile parlamentare ale PNL. Solicitarea grupurilor parlamentare, formulata in legislatura trecuta, nu a fost trimisa spre comisiile juridice comune. Birourile permanente reunite au refuzat sa deruleze procedurile din Legea Avocatului Poporului si procedurile regulamentare", a declarat Orban la finalul sedintei Birourilor permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului.

El a explicat ca, dincolo de sesizarea PNL in acest sens, exista si o alta depusa de deputatul PNL Florin Roman, care a fost insusita si sustinuta si de grupurile parlamentare din Camera Deputatilor si Senat ale USR PLUS si ale PNL.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
De ce lista comună PNL-PSD la europarlamentare sfidează logica. Politolog: ”De ceva vreme, doctrinele în România nu mai au nicio relevanță”
PSD și PNL au bătut palma miercuri, 21 februarie, pentru listele comune de candidați la alegerile europarlamentare. Tot miercuri au anunțat și comasarea europarlamentarelor cu alegerile...
Decizie privind comasarea alegerilor, așteptată miercuri. PNL și PSD ar intra în cursa electorală cu candidați separați SURSE
Decizie privind comasarea alegerilor, așteptată miercuri. PNL și PSD ar intra în cursa electorală cu candidați separați SURSE
Subiectul comasării alegerilor europarlamentare cu locale urmează să fie discutat în şedinţa coaliţiei de miercuri, între timp având loc unele discuţii între liderii celor două partide...
#Ciolacu, #PSD, #schimbare, #Avocatul Poporului, #contestare, #CCR , #stiri PSD