CNSLR Fratia intra sub aripa protectoare a PSD

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 15:36

   

CNSLR Fratia intra sub aripa protectoare a PSD
Liderii CNSLR Fratia au decis, luni seara, consolidarea parteneriatului cu PSD in scopul "promovarii pe scena politica a intereselor membrilor de sindicat si a apararii drepturilor acestora".

"Dorim sa realizam un mecanism eficient de consultare si informare reciproca care sa vizeze initiative politice ale PSD ce privesc aspecte sociale si economice din Romania, inclusiv prin formarea de Cluburi Social Democrate", se arata in rezolutia cu privire la partidele politice, votata in unanimitate de reprezentantii CNSLR Fratia, informeaza Newsin.

Astfel, Maria Eugenia Barna, reprezentanta organizatiei de femei din sindicatul CNSLR Fratia si candidat PSD-PC la Camera Deputatilor, a fost aleasa luni seara vicepresedinte al confederatiei sindicale, in cadrul Congresului Extraordinar ai CNSLR Fratia.

La dezbaterile Congresului CNSLR Fratia au participat presedintele PSD, Mircea Geoana, secretarul general al PSD, Miron Mitrea, lider al CNSLR Fratia pana in 1996, si vicepresedintele PSD Marian Sirbu, fost ministru al Muncii si Solidaritatii Sociale.

Modificare de statut in favoarea sotiei liderului

Cei aproape 400 de delegati care au participat la Congresul Extraordinar al CNSLR Fratia, ce a avut loc la Casino Sinaia, s-au declarat de acord cu modificarea statutului confederatiei sindicale, pentru a putea face loc in conducerea organizatiei Claudiei Petcu, sotia lui Marius Petcu, reales presedintele al organizatiei, si Mariei Eugenia Barna, presedintele organizatiei de femei din CNSLR Fratia, candidat pentru o functie de deputat din partea PSD Timis, in colegiul 4.

Noul vicepresedinte a CNSLR Fratia, Claudia Petcu, este liderul organizatiei de tineret din CNSLR Fratia si secretar general al federatiei Sanitas.

Functionarii publici au castigat un loc in conducere

Totodata, reprezentantii celor 42 de federatii sindicale prezenti la Sinaia au decis sa-l inlature din randul conducerii CNSLR Fratia pe liderul Federatiei Nationale Drum de Fier, Florin Dobrescu, si sa-i faca astfel loc, in fruntea organizatiei, presedintelui Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor Sed Lex, Vasile Marica.

In schimb, presedintele Federatiei Sindicatelor Constructorilor de Masini, Dan Bajan, nu a prins niciun post in conducerea confederatiei, in ciuda importantei ramurii pe care o reprezinta in economia romaneasca.

Liviu Luca, prim-vicepresedinte al CNSLR Fratia din anul 2000, a fost reales in aceasta functie, iar Marius Petcu, presedintele confederatiei sindicale din 2002, ramane presedintele organizatiei, el fiind, de altfel, singurul candidat pentru acest post.

Cei 11 vicepresedinti ai CNSLR Fratia rezultati in urma votului de luni seara sunt: Ioan Andrei - presedintele Federatiei Sindicatelor din Telecomunicatii, Marius Nistor - presedinte executiv Spiru Haret, Claudia Petcu - secretar general Sanitas, Victor Stan - liderul Federatiei Nationale a Soferilor din Romania, Minica Boaja - presedintele Federatiei Serviciilor Publice din Romania, Maria Eugenia Barna - liderul organizatiei de femei CNSLR Fratia, Vasile Badica - presedintele Sindicatelor din Industria Lemnului, Ioan Samoila - liderul Federatiei Sindicatelor Termoelectrica, Petre Tancau - presedintele Federatei Nationale a Sindicatelor din Chimie si Petrochimie "Lazar Edeleanu", Vasile Marica - liderul Sed Lex si Eugen Luha - seful Federatiei Sindicale "Gaz" Romania.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4032 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Iordan
rank 2
PSD+PNL+PC - Uniti in “scandal" pentru asigurarea “linistii"
ASIGURAREA “LINISTII" DE A FURA

Cum am spus, sunt din nou UNITI dupa 18 ani, de data asta insa cu mult mai multi, mai puternici si mai bogati.

Vor jefui impreuna mai mult decat fiecare in parte, ca se apropie criza.

● PSD+PC+PNL, partiduyl cu CEI MAI BOGATI politicieni din Romania, in 2008
“Topul celor mai bogati politicieni din Romania"
Marti, 14 Octombrie 2008 10:49
http://www.realitatea.net/topul-celor-mai-bogati-politicieni-din-romania_365836.html


● PSD+PC+PNL ***CELE MAI MULTE televiziuni
Miliardarii Capitalului sunt mai miliardari decat cei ai Adevarului
Iulian Comanescu, 13 Octombrie 2008
http://comanescu.hotnews.ro/miliardarii-capitalului-sunt-mai-miliardari-decat-cei-ai-adevarului.html

● PSD+PNL+PC CELE MAI MULTE dosare penale
“Topul dosarelor penale, pe partide"
Costel Oprea
Romania Libera Joi, 26 Iulie 2007
http://www.romanialibera.ro/a102036/topul-dosarelor-penale-pe-partide.html
» PSD
40 dosare – acte premergatoare,
cercetare si urmarire penala, 5 trimise
In instanTa

» PC
6 dosare de cercetare
si urmarire penala, unul trimis In instanTa

» PRM
6 dosare de cercetare
si urmarire penala
» PNL
3 dosare de cercetare penala, 3 In faza de acte premergatoare

» UDMR
3 dosare de cercetare si urmarire penala

» PD
3 dosare, 1 trimis In instanTa, 2 urmarire penala

» PLD
2 dosare, cercetare penala"

● PSD, partidul cu CEI MAI MULTI CANDIDATI selectati dupa grade de rudenie sau influenta
“Toptanul candidatilor"
21 Oct 2008
http://www.cotidianul.ro/toptanul_candidatilor-61803.html
Ioan din Chicago
rank 5
Ce urmaresc aceste sindicate?
Un joc politic murdar este raspunsul. Sindicatele care s-au aliat cu "stanga stramba " de la Ion Iliescu la Geoana au fost defavorizate si folosite ca masa de manevra. Cat a fost "stanga stramba" la guvernare aceste sindicate aveau botnita la gura . In opozitie ,ca si acum o luna erau asmutiti impotriva guvernantilor ,indiferent daca greseau s-au nu cerand salarii ,pe care stangistii nu le-ar da nici in 50 de ani. Poti sa simpatizezi cu astfel de sindicate care se aliaza cu necuratul?
Mos bazil
rank 5
.."stemograma" a fost editata greit de ziare.com
"promovarii pe scena politica a intereselor membrilor de sindicat si a apararii drepturilor acestora".de fapt -"promovarii pe scena politica a intereselor SEFILOR de sindicat si a apararii drepturilor acestora".
Jerome
rank 5
Romania mereu surprinzatoare ?
Din pacate noi nu avem sindicate adevarate cum de altfel nu avem nici ong-uri serioase.
De fiecare data, in preajma unor alegeri, observam cum liderii sindicali se duc la diferite partide ( acum la PSD si PDL), iar "integrii" din cadrul societatii civile apar si ei pe liste pentru parlament.
Nici nu stii cum sa-i califici .
Josnici sau doar niste amarati de profitori ?
Iordan
rank 2
CNSRL Fratia este sindicatul lui Mitrea, nu a fost nicio secunda "independent"
Raul isi adună afluentii: PSD+PNL+PC+UDMR

ORICE VOT DAT PNL ► UN VOT PENTRU PSD
magititel
rank 4
GLUMESTI IORDANE SI TU ZAHARIO
Afluentii care TREBUIE si SE VOR uni in vederea formarii unui FLUVIU menit sa rostogoleasca si sa nimiceasca in valtoarea lui o alianta murdara a PSD+pc ,nu poate sa fie alta decat PNL+PDfaraL
Zaharia
rank 2
Tariceanu le-a facut cadou 500 de MILIOANE de euro, patrimoniul UGSR
Si cu el au sarit in bratele celuilalt "frate", PDSR

UNITI fura impreuna mai mult decat fiecare in parte.
aqws
rank 1
si banii...banii profesorilor unde sunt?
??????????????????????????/
koko51955
rank 5
Iata cum ne vand capii federatiilor sindicale
Este josnic ce aud astazi. Daca sindicatele au ajuns sa ne vanda PSD-PC-istilor, inseamna ca tara asta o ia la vale serios. CNSLR-Fratia a ajuns sa fie un IUDA al sindicatelor, trecand de partea celor care stiu fura bine si mult, astfel trecand deacum si justitia in contul lor, ptr a avea aparare atunci cand cineva ar reclama pe cineva. Bravo natiune, nici ca se putea mai bine decat atat. Speranta ca vom scapa tara asta de hapsanii PSD-PC+ PNL, a murit ptr totdeauna, cred, ptr ca si muncitorii vor vota aceiasi hoti, ptr a-si mentine locurile de munca. Nu cred ca ar mai fi ceva de discutat din acest moment, ptr ca daca Romanii asta vor, asta vor avea. Nu mai am la ce veni in Romania, ptr ca nu vreau sa ma umileasca nimeni, chiar daca in afara m-am cam saturat de stat. Si, din pacate, vor fi foarte multi ca mine. Am zis.
parerea
rank 1
DRAGULUI KOKO,
Nu te supara,frate,dar acest sindicat n-a mai fost curat din momentul in care seful sau intitial,soferul Mitrea,a intrat in PSD.Nu uita ca el este seful de campanie al PSD-lui.A invata carte de la bolsevicul Ilici si"profetul autoales"Brucan.E specialist in"lovituri de teatru".Eu zic ca tot degeaba.D-nul Presedinte Traian Basescu le pregateste o portie sa n-o poata inghiti!Eu imi pregatesc fotoliul-pat,pentru urmatoarele 2 luni.Vom avea spectacol grandios in Romania.Totul este sa raspundem afirmativ la chemarea sefului statului.Eu sint convins ca o vom face in masura covirsitoare!Nu pentru PDL sau pentru D-nul Presedinte.Ci pentru viata noastra viitoare,intr-o Romaniei demna!
koko51955
rank 5
M-as bucura sa ai dreptate, desi...
Nu ma simt in apele mele, decand am aflat magaria asta. Cum au putut sa faca asa ceva, acesti nemernici, nu-mi pot explica. Desi au lasat impresia ca se vor alia cu PD-L-istii, au intors "armele", aliindu-se cu dusmanul de moarte a democratiei romanest. Astia ne vor duce exact acolo de unde am plecat, cu Iliescu in frunte. Mi-e greu sa cred ca Basescu mai are solutii ompotriva lor. Mi-ar surade, evident, sa-i vad in puscarie pe toti acesti netrebnici, care, asa cum a facut IUDA,ptr cativa arginti, a vandut pe DOMNUL NOSTRU IISUS HRISTOS. Asa si acesti inconstienti vor sa ne vanda comunistilor ptr functii si locuri in parlament. Este sub orice critica acest fapt, iar romanii vor protesta, cred, altfel, e JALE, intelegi prietene? DOAMNE AJUTA SA FIE BINE! Cu stima.
magititel
rank 4
KOKOLICA DRAGUTULE
Nu mai plange tata ca vin Librtalii si-l salveaza inca o data pe Bashinos ca doar n-or fi nebuni sa-l lase la ananghie.Uite sa sti ca akum chiar imi pare rau de el ca nu se stie pana la anu daca nu-l vor lucra jav.rele din PSD ca doar au pe MAIOR la SRI si poate ii alimenteaza cu oarece materiale incriminatorii .Sper la o impacare intre cei din Alianta D.A. dar NECONDITIONATA ca doara akum vor avea destule voturi incat sa nu mai fie nevoie de solutii "Imorale".
magititel
rank 4
KOKOLICA DRAGUTULE
Nu mai plange tata ca vin Liberalii si-l salveaza inca o data pe Bashinos ca doar n-or fi nebuni sa-l lase la ananghie.Uite sa sti ca akum chiar imi pare rau de el ca nu se stie pana la anu daca nu-l vor lucra jav.rele din PSD ca doar au pe MAIOR la SRI si poate ii alimenteaza cu oarece materiale incriminatorii .Sper la o impacare intre cei din Alianta D.A. dar NECONDITIONATA ca doara akum vor avea destule voturi incat sa nu mai fie nevoie de solutii "Imorale".
koko51955
rank 5
Titele, cum sa te cred?
Daca tu nu stii ca intre Tariceanu tau si si Basescu, este o rivalitate de moarte, inseamna ca esti copil. Crede-ma, ca stiu ce spun. O impacare intre acesti lideri nu va fi cu putinta, ptr ca sant conditii de neacceptat, nici de unul, nici de altul. Unul, mai si divorteaza, daca ai auzit, dupa alegeri (cel putin asa urla unii prin presa) si se lasa si de politica. Poate doar daca se retrage Tariceanu si vine alt lider, mai capabil, la fraiele liberale. Da, as fi deacord o reluare a aliantei DA, insa e problema cu acest PNL. A pierdut multi alegatori, mai ales din cauza cu.rvelor de sindicalisti, care vor trage spuza la turta lor. PD-L-ul, deasemeni a pierdut tot din acelasi motiv. Cine ramane, dupa tine? In acest caz, cu cine se va alia PNL, ca sa aiba acces la parlament? Tot cu PSD-PC, insa nu vor obtine ce vor vrea, cu acestia, ptr ca ei impart ciolanele cu PC, nicidecum cu liberalii. Unde este logica, in acest caz? In ambitiile politicienilor orgoliosi. Si, din pacate, toti sant orgoliosi, fara a se gandi o clipa la popor, care va suferi din cauza lor. Totusi, s-avem bafta! Poate ca DUMNEZEU va avea grija si de noi, in sfarsit, printr-o minune. Am zis.
parerea
rank 1
CE CAUTA SINDICATELE IN POLITICA?
Intrebare retorica,dragilor.Sindicatul lui Mitrea promoveaza noi lideri.Si de aceasta data,dupa chipul si asemanarea liderului geonel.Si el si sotia dupa modelul din copilaria securista,Ceausescu si Elene.Acum e rindul familiei Petcu."Bolnavii care ne conduc"!
Sile this Millennium
rank 5
CNSLR Fratia a devenit PEPENIERA cadrelor de rezervă PSD din cînd în cînd dacă sînt utili sînt promovaţi în perlament !
La CONDUCEREA SINDICALISTILOR isi fac plinul după care isi COPPLETEAZĂ AVEREA CIND devin PARLAMENTARI cu A.N.I au grijă judecătorii să devină INOPERABILĂ si iată asa se formează la noi CLASA DE MIJLOC cu LIDERI DE SINDICALI ARISTOCRAŢI cercetarile AVERILE si veti vedea că toti au cite o MĂTUSĂ TAMARA sau un UNCHI in AMERICA care a DECEDAT si le-a lăsat toată averea !
123
rank 1
sindicat= proletariat
ce fotografie, psdistul si sindicalistul = comunistii ; o sa vedeti voi cum proletarul petculica va va vinde pe citiva arginti
magititel
rank 4
DAR DE "CROITORU" CE ZICI
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor