Codrin Stefanescu si Mircea Draghici au adus la DNA documente in dosarul privind finantarile PSD

Luni, 22 Aprilie 2019, ora 14:47
4752 citiri
Codrin Stefanescu si Mircea Draghici au adus la DNA documente in dosarul privind finantarile PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Secretarul general al PSD Codrin Stefanescu si trezorierul Mircea Draghici s-au prezentat, luni, la Directia Nationala Anticoruptie pentru a depune documente in dosarul ce vizeaza finantarile din partid.

"Sa vada toate tranzactiile financiare. Toate partile politice dau socoteala la doua institutii: AEP si Curtea de Conturi. Ei vin si ne controleaza pe toti, nu numai PSD si USR, PNL. Toata lumea este controlata de aceste doua institutii si chiar isi fac treaba. Daca aceste doua insitutii ar face un raport urat, normal ca se ajunge la Parchet, dar nu au facut pana acum despre niciun partid. Legat de campania electorala au facut da. Dar sa te bagi cu bocancii in viata interna a partidului mi se pare un lucru nefiresc", a declarat Stefanescu, inainte de intrarea la DNA.

Stefanescu a catalogat acest lucru drept un abuz "care se vede cu ochiul liber".

"Este abuziva ancheta. Un partid politic inseamna democratie. Vrem sa fim tara democratica. Eu ca PSD-ist nu as vrea sa se intample lucrul asta niciunui partid de Opozitie, nu noua. Daca unui partid de Opozitie i se intampla lucrul acesta, eu luam primul pozitie si spuneam ca este nefiresc. Este ilegal", a continuat Stefanescu.

Secretarul general al PSD a precizat ca oportunitatea cheltuirii banilor in campanie sau pentru miting electoral o decide partidul poltitic, nu DNA sau Parchetul.

"Nu imi spun: 'Domne, nu faci miting la Iasi ca noi credem ca oportun este sa faci miting la Buhusi, unde face si PNL'. Asta nu e treaba lor", a punctat el.

La iesirea de la DNA, Codrin Stefanescu a spus ca impreuna cu Draghici a depus un document-protest fata de verificarile pe care procurorii le fac cu privire la cheltuielile PSD. Acesta a precizat ca formatiunea e posibil sa depuna o plangere la sectia speciala de investigare a infractiunilor din justitie.

Stefanescu a spus ca are informatii ca vor fi chemati pe rand mai multi membri din conducerea partidului in legatura cu acest document.

"Vom lua si noi o decizie privind acest abuz. Este foarte posibil. Ne vom sfatui cu avocatii. E un precedent partid. Daca s-ar fi intamplat unui alt partid politic noi am fi luat pozitie public", a punctat el.

Amintim ca procurorii DNA au deschis un dosar penal si investigheaza modul in care PSD a cheltuit subventiile primite de la buget in 2017 si 2018, dupa ce in presa au aparut dezvaluiri cu privire la redirectionarea unor sume catre unele institutii de presa.

De asemenea Mircea Draghici a fost pus sub acuzare de DNA pentru savarsirea infractiunilor de delapidare si utilizarea subventiilor in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, intr-un dosar legat de cheltuirea banilor primiti de partid ca subventie.

Potrivit DNA, in calitate de trezorier al PSD, avand atributii de gestionare si administrare a bunurilor si fondurilor banesti apartinand partidului, Mircea Draghici, care are calitatea de suspect in dosar, si-ar fi insusit suma de 380.000 euro prin incheierea unui contract de inchiriere a unui imobil, avand un caracter simulat, folosind astfel suma de bani provenita din subventii in alte scopuri decat cele pentru care au fost acordate, respectiv pentru plata partiala in proportie de peste 2/3 a unui imobil.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Codrin Stefanescu DNA documente, #DNA Mircea Draghici , #stiri PSD