Comisia de Cod Electoral a decupat colegiile din 10 judete

Luni, 07 Iulie 2008, ora 19:47
1028 citiri
Comisia de Cod Electoral a decupat colegiile din 10 judete

Comisia de Cod Electoral a finalizat luni delimitarea colegiilor uninominale din 10 judete, cele patru propuneri venite din partea PNL si cele sase de la PSD fiind adoptate cu larga majoritate.

Singurul membru al Comisiei care s-a exprimat impotriva propunerilor fiind reprezentantul PD-L, anunta NewsIn.

Comisia de Cod Electoral a decupat, in sedinta de luni, colegiile uninominale din judetele Bistrita-Nasaud, Caras-Severin, Cluj, Giurgiu, Gorj, Iasi, Ilfov, Olt, Teleorman si Tulcea.

Parlamentarii PSD si PNL au fost cei care au prezentat in fata Comisiei propuneri de impartire a colegiilor, unele dintre ele negociate in teritoriu cu reprezentantii celorlalte partide.

Reprezentantul PD-L Valentin Iliescu a fost singurul membru al Comisiei care a venit cu variante distincte in privinta delimitarii colegiilor uninominale, propuneri care nu au primit sustinerea niciunui alt reprezentat al partidelor parlamentare din Comisia de Cod Electoral.

Deputatul PD-L a acuzat pe tot parcursul sedintei intelegerile facute "pe sub masa" de liberali si social-democrati, intrebandu-se retoric daca nu este cazul sa plece acasa, daca decupajul colegiilor a fost deja transat dinainte.

"Totul se face smechereste, ca la targ, va bateti joc de aceasta comisie", a comentat Iliescu. El a acuzat "cardasia" dintre PSD si PNL, sustinand ca cele doua partide ar fi negociat in judete si candidatii din colegii.

In replica, presedintele Comsiei de Cod Electoral, Mihai Voicu a spus ca propunerile pentru cele 10 judete discutate luni au fost adoptate cu larga majoritate nu doar de reprezentantii PSD si PNL, dar si de cei ai PC, UDMR si minoritati, singurul partid care s-a abtinut fiind PRM.

Liberalul a sustinut ca nu este de vina pentru faptul ca PD-L a reprezentat o voce izolata in cadrul delimitarii colegiilor uninominale.

Membrii Comisiei isi vor continua lucrarile luni, 14 iulie, in urmatoarele zile asteptandu-se delimitarile colegiior uninominale din alte 20 de judete, potrivit lui Voicu. Termenul limita pentru decuparea colegiilor de catre comisie este 19 iulie, urmand ca apoi Executivul sa emita o hotarare de Guvern.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#comisia, #cod, #electoral, #decuplare, #judete, #PNL, #PSD, #PDL , #stiri PSD