Cristian Preda a cerut in PE excluderea PSD si ALDE din familiile europene (Video)

Marti, 11 Septembrie 2018, ora 12:14
5534 citiri
Cristian Preda a cerut in PE excluderea PSD si ALDE din familiile europene (Video)
Foto: Arhiva Facebook/ Cristian Preda

Europarlamentarul Cristian Preda a anuntat, marti, ca a cerut, in Parlamentul European, excluderea ALDE si PSD din grupurile liberal si socialist europene.

Anuntul a fost facut pe pagina personala de Facebook a acestuia.

"Le-am cerut dlor. Guy Verhofstadt si Udo Bullmann, liderii grupurilor liberal si socialist din PE, excluderea ALDE si PSD din randurile lor, intrucat sunt partide populiste si radicale", a notat Preda.

Europarlamentarul a luat cuvantul in PE, luni, 10 septembrie.

"I-am auzit in multe randuri pe domnii Verhofstadt si Bullman criticand guvernele maghiar si polonez, pe buna dreptate. Si eu consider ca Orban si Kaczynski sunt adversari ai statului de drept, dar poate ar fi bine ca domnii Verhofstadt si Bullman sa se uite si catre Romania, acolo unde partidele cu care s-au infratit - PSD si ALDE - fac prapad.

Nu cred ca domnilor Verhofstadt si Bullman le place ceea ce, in numele liberalismului si socialismului, se intampla in Romania: distrugerea independentei Justitiei, agresarea cu mijloace de forta si gaze lacrimogene a unor protestatari pasnici, linsajul public al adversarilor actualei Puteri, confiscarea politica partizana a statului.

Le recomand domnilor Verhofstadt si Bullman sa excluda PSD si ALDE din grupurile lor politice, pentru ca locul partidelor domnilor Dragnea si Tariceanu este alaturi de populisti si de radicali.

Nimeni nu intelege in Romania cum de familia socialista si liberala sustine persoane, politicieni, care merg direct explicit impotriva statului de drept, impotriva Comisiei Europene si a institutiilor europene. Locul acestor partide este, din nefericire, alaturi de radicali si populisti", a sustinut europarlamentarul Cristian Preda.

Vezi si Catalin Ivan a trimis socialistilor europeni cererea de excludere a PSD din S&D si demisia sa

De altfel, nu este prima oara cand se pune problema excluderii celor doua partide din familiile europene.

Beate Meinl-Reisinger, un politician din Austria, a cerut, in contextul situatiei politice din Romania, excluderea formatiunii romane Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE) din grupul european Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE).

"Din punctul meu de vedere, a venit momentul sa fie examinate consecintele si sa se ia o decizie rapida", a declarat Beate Meinl-Reisinger, liderul formatiunii Forumul Liberal Noua Austrie (NEOS).

Beate Meinl-Reisinger i-a trimis o scrisoare presedintelui grupului european ALDE, Hans van Baalen, in care cere excluderea formatiunii omonime din Romania.

Iata aici mai multe detalii:

In ce priveste Partidul Social Democrat, europarlamentarul S&D Catalin Ivan a anuntat, la sfarsitul lunii august, lansarea petitiei online prin care solicita ca in toamna acestui an PSD sa fie scos din Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European.

Potrivit petitiei publicate de Ivan, in ultimii trei ani, de cand la conducerea PSD se afla Liviu Dragnea, formatiunea "a involuat accelerat", atat in ceea ce priveste democratia interna de partid, cat mai ales in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei.

Iata aici mai multe informatii: Petitie lansata din PE pentru excluderea PSD din familia socialistilor europeni

Citeste si PES va discuta problema excluderii PSD din familia partidelor socialiste europene, la cererea Diasporei

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#PSD ALDE excludere grupuri europene, #Cristian Preda excludere PSD ALDE , #stiri PSD