Daciana Sarbu ii cere Elenei Udrea sa dezvolte turismul la Rosia Montana

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 15:18

   

Daciana Sarbu ii cere Elenei Udrea sa dezvolte turismul la Rosia Montana
Eurodeputata PSD Daciana Sarbu i-a trimis luni o scrisoare Elenei Udrea in legatura cu situatia din zona Rosia Montana, solicitandu-i ministrului Turismului elaborarea unei strategii guvernamentale de dezvoltare a zonei.

Daciana Sarbu scrie ca exista mai multe variante, insa ca "exploatarea miniera bazata pe cianuri nu poate fi una dintre aceste solutii, nici pentru oameni, nici pentru comunitate, nici pentru mediu si nici pentru patrimoniul cultural si istoric al acestei regiuni", se arata intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Eurodeputata PSD a precizat ca turismul este o alternativa pentru ca zona Rosia Montana sa se dezvolte.

"Stimularea, de catre stat, a investitiei in turismul regiunii ar aduce nu numai un plan de viitor pentru locuitorii sai, dar si o destinatie turistica de prim rang pentru Romania", spune Daciana Sarbu, care adauga ca in acest fel s-ar crea locuri suplimentare de munca si se pot atrage investitii.

Sarbu a mai scris ca impartaseste ideea Elenei Udrea, potrivit careia dezvoltarea turismului este o sansa de redresare si relansare economica a Romaniei.

A.G.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1101 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
george61
rank 1
La ie bu ca la ie !!!
Daca aveai ceva ''interese'' in zona de ce trebuia sa dezvolti si asupra madamei nuti udrita [ care se sperie ca vede maimuta ] ? Sau sa pari interesata de binele TARII si fraierii nu te-au inteles , nu ??? Manechinul de boureanu ] ce nume , nene ??? ] ce-ti mai face ???? Bine , nu ???
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor