Daniela Popa, avizata in Consiliul CSA

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 10:27
2047 citiri
Daniela Popa, avizata in Consiliul CSA

Comisiile reunite de buget-finante si cele economice ale Parlamentului i-au avizat favorabil miercuri dimineata pe Dan Constantinescu, din partea PNL, si pe Daniela Popa, din partea PSD-PC, ca membri in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Legea prevede ca o astfel de functie in Comisie este incompatibila cu calitatea de parlamentar, dar si cu orice functie politica", a declarat Daniela Popa, care a adaugat ca se va supune prevederilor legale. In prezent, ea ocupa functia de presedinte al Partidului Conservator (PC).

Avizele pentru cei doi noi membri in consiliul CSA au fost acordate in conditiile in care mandatul Aureliei Cristea si cel al lui Dan Constantinescu au expirat.

Dan Constantinescu fusese numit membru in Consiliul CSA in noiembrie 2003, pentru un mandat de cinci ani, iar mandatul Aureliei Cristea se incheiase la 15 decembrie 2009.

Comisiile reunite de buget-finante ale Parlamentului l-au avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, si pe Lorand Kralik, candidatul din partea UDMR pentru postul de comisar in cadrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), a spus miercuri, Ovidiu Marian, senator PD-L.

Lorand Kralik, candidatul propus de UDMR a fost, din 2007, consilierul fostului comisar Victor Eros, al carui mandat a expirat pe 17 octombrie. Victor Eros a ocupat functia de comisar la CNVM din iulie 2001.

Numirea comisarilor CNVM este facuta de Parlament, iar candidatii la functie trebuie sa aiba sustinere politica.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare este condusa de Gabriela Anghelache - care ocupa functia de presedinte din 2001 -, doi vicepresedinti si patru comisari.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...