Daniela Popa, avizata in Consiliul CSA

Miercuri, 13 Ianuarie 2010, ora 10:27
2105 citiri
Daniela Popa, avizata in Consiliul CSA

Comisiile reunite de buget-finante si cele economice ale Parlamentului i-au avizat favorabil miercuri dimineata pe Dan Constantinescu, din partea PNL, si pe Daniela Popa, din partea PSD-PC, ca membri in Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

"Legea prevede ca o astfel de functie in Comisie este incompatibila cu calitatea de parlamentar, dar si cu orice functie politica", a declarat Daniela Popa, care a adaugat ca se va supune prevederilor legale. In prezent, ea ocupa functia de presedinte al Partidului Conservator (PC).

Avizele pentru cei doi noi membri in consiliul CSA au fost acordate in conditiile in care mandatul Aureliei Cristea si cel al lui Dan Constantinescu au expirat.

Dan Constantinescu fusese numit membru in Consiliul CSA in noiembrie 2003, pentru un mandat de cinci ani, iar mandatul Aureliei Cristea se incheiase la 15 decembrie 2009.

Comisiile reunite de buget-finante ale Parlamentului l-au avizat favorabil, cu unanimitate de voturi, si pe Lorand Kralik, candidatul din partea UDMR pentru postul de comisar in cadrul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), a spus miercuri, Ovidiu Marian, senator PD-L.

Lorand Kralik, candidatul propus de UDMR a fost, din 2007, consilierul fostului comisar Victor Eros, al carui mandat a expirat pe 17 octombrie. Victor Eros a ocupat functia de comisar la CNVM din iulie 2001.

Numirea comisarilor CNVM este facuta de Parlament, iar candidatii la functie trebuie sa aiba sustinere politica.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare este condusa de Gabriela Anghelache - care ocupa functia de presedinte din 2001 -, doi vicepresedinti si patru comisari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Daniela Popa aviz Parlament, #Daniela Popa demisie Parlament, #Daniela Popa demisie PC , #stiri PSD