Disputa PSD - PD-L pe kilometrii finalizati din autostrada Transilvania

Marti, 01 Decembrie 2009, ora 15:44
1606 citiri
Disputa PSD - PD-L pe kilometrii finalizati din autostrada Transilvania
Foto: Antena 3

Inaugurarea celor 42 de km din autostrada Transilvania, tronsonul Turda - Gilau, s-a transformat intr-o noua disputa politica intre PSD si PD-L, pe tema "paternitatii" acestei realizari.

In timp ce premierul in exercitiu, Emil Boc, a sustinut ca inaugurarea tronsonului Turda- Gilau este o reusita a PD-L, fostul ministru de Interne, Ioan Rus, aflat la inaugurare, a declarat ca meritul apartine in exclusivitate Guvernului condus de Adrian Nastase.

"Autostrada are o complexitate pe care nu o veti intalni in Romania. Felicitari Bechtel pentru calitatea constructiei, din ceea ce am observat pana acum nu am un nimic sa le reprosez. Daca ai un ministru care sa stie sa gestioneze banii, se poate face ceva in aceasta tara. Daca s-ar fi facut 42 de kilometri in fiecare an, ganditi-va cati kilometri s-ar fi facut.

Intr-un an care este ce mai dificil din 1929 incoace, au dat cateva strazi importante, cum ar fi Pasajul Baneasa, Autostrada Transilvania, centura Timisoarei, se lucreaza pe centura Ploiestiului, a Iasiului, a Clujului", a spus Emil Boc, tinand sa precizeze ca finalizarea celor 42 de kilometri se datoreaza ministrului Radu Berceanu.

Emil Boc a salutat reusita constructiei, considerand ca este un moment important pentru tara noastra. "Sunt lucruri care vorbesc despre seriozitatea guvernului si a constructurilor. In acest moment, uiti de toate probleme, iar in acest an chiar a fost, si spui ca se poate face treaba", a conchis Boc.

De cealalta parte, Ioan Rus considera mai importanta contributia PSD in acest proiect si crede ca felicitarile ar trebui adresate Guvernului Adrian Nastase.

"Acest proiect apartine in exclusivitate Guvernului Adrian Nastase. Intre promotorii initiali si de baza au fost ministri din Cluj - Vasile Puscas, Vasile Dancu, Ioan Rus. El s-a aprobat cu acordul primului ministru, al ministrului de Externe, Geoana, de atunci.

Noi am apreciat ca este oportun si necesar acest proiect prin intermediul caruia se leaga de Europa nu doar Transilvania, ci si Moldova", a afirmat fostul ministru de Interne, citat de Newsin.

Rus a mai afirmat marti ca, daca Guvernul Nastase ar fi fost lasat sa continue proiectul, Autostrada Transilvania ar fi fost finalizata in 2012, asa cum era prevazut initial in contractul cu firma americana Bechtel.

"Daca acel Guvern ar fi reusit sa continue acest proiect, el ar fi fost finalizat in 2012. Faptul ca au urmat o serie de guverne mai mult sau mai putin competente si competitive, inauguram 40 de kilometri. Si astia sunt mai multi decat nimic si inseamna ceva. Sa ne bucuram de astia 40, daca nu ne putem bucura pentru cei 400 deocamdata", a mai afirmat Rus.

A.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#disputa PSD PDL autostrada, #inaugurare autostrada Transilvania , #stiri PSD